Ostmästargränd 6 Renoverad villa där allt från yttertak till källargolv är nytt.
Scrolla ner

Ostmästargränd 6

3 695 000 kr

Antal rum:
4 rum, varav 3 sovrum
Boarea/biarea:
113/113 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Lindsdal
Bostadstyp:
Friliggande villa
Byggår:
1972. Renoverat 2023.
Fast.beteckning:
Sötosten 4

Kontakta mäklaren för visning.

Totalrenoverad villa på stor tomt Varmt välkommen till Ostmästargränd 6. Framför dig har du en totalrenoverad villa där ingenting har lämnats åt slumpen. Här andas allt från källargolv till yttertak nytt och du som ny ägare har den stora äran att efter renoveringen vara den första på plats. Det som återstår för dig är att sätta din egen prägel på hemmet som kommer ge dig många fina minnen framöver. Först och främst befinner du dig på en lugn och barnvänlig gata i populära Lindsdal. Bostaden erbjuder stora sällskapsytor där familj, släkt och vänner kan umgås. Entréplan tillsammans med en bra planerad källare samlar tillsammans ihop hela 226 kvm.

På entréplan finner du ett bra planerat kök där färgerna går i grått och vitt. Från köket når du husets altan och vidare ut på den stora gräsmattan som i framtiden kanske kommer ha en pool. Tomten är nämligen perfekt planerad för just en pool och poolhäng. Mellan köksdelen och sällskapsdelen får ett stort matbord plats där både vänner och familj får plats. Köket har vidare en öppen planlösning mot det trivsamma sällskapsrummet som går i vinkel. Rummet har stora fönster som vetter åt två olika väderstreck vilket ger ett otroligt generöst ljusinsläpp. I denna sällskapliga del får du plats med soffa, tv och fler möbler om du föredrar det.

Bostaden har på entréplan tre bra sovrum. Det större sovrummet passar utmärkt som föräldrasovrum och här har du utgång till altanen.
Funktionell villa där den stora familjen får plats Vidare på entréplan finns ett smakfullt renoverat badrum. Badrummet är utrustat med dusch, handfat med kommod, spegel, öppningsbart fönster, handdukstork, spotlights i taket och behaglig golvvärme. Önskar du badkar är det förberett för att installera det.

Det otroligt funktionella källarplanet bjuder på ett stort mysigt sällskapsrum där du kan titta på tv i lugn och ro. Extra mysfaktor ger eldstaden som står i mitten av rummet. Mer finns ett stort hobbyrum, tvättstuga, toalett, bastu, dusch och hobbyrum. Ytterligare finns det flera förråd som ger fina förvaringsytor. Givetvis är källarplanet i lika gott skick som entréplan.

På Ostmästargränd bor du på en barnvänlig och lugn gata. På ett behagligt promenad- eller cykelavstånd når du mataffär, gym, fotbollsplan, förskola, skola, hälsocentral m.m. Du bor nära en busshållplats och det finns fina bussförbindelser in till centrala Kalmar. Vill du hellre ta cykeln så finns det en riktigt bra cykelväg mellan Lindsdal och Kalmar.

Väl mött på visning.

Fakta och dokument

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Sötosten 4
Adress
Ostmästargränd 6
Postadress
393 64 Kalmar
Område
Lindsdal
Kommun
Kalmar
Bo & biarea
113 + 113 m² (Areauppgifter enligt taxeringsinformationen)
Antal rum
4 rum och kök, varav 3 sovrum
Tomtarea
1 150 m²
Pris
3 695 000 kr eller högstbjudande
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Hall

När du parkerat bilen på den väl tilltagna uppfarten eller i garaget stiger du upp för trappan och välkomnas av bostadens rymliga hall. Skor och ytterkläder har gott om plats.

Kök och sällskapsrum

Köket är bra planerat där ett större matbord mellan köket och sällskapsrummet får plats. Från köket öppnar du upp altandörren och kliver ut på den nya altanen som ger sol under större delen av dagen. Utrustningen i köket består av hel kyl, frys, inbyggnadsugn/mikro, fläkt, indukitonshäll och integrerad diskmaskin.

Från köket har du en halvöppen planlösning till sällskapsrummet. Sällskapsrummet har stora fönster vilket ger ett läckert ljusinsläpp från två väderstreck. I denna sällskapliga del får du plats med matbord, soffa, tv och fler möbler om du föredrar det.

Tre sovrum

Entréplanet har tre bra sovrum. Det största sovrummet passar perfekt som
föräldrasovrum och här har du utgång till altanen.

Helkaklat badrum

Bostaden har ett smakfullt renoverat badrum Här finns ett dusch med vikväggar, handfat med kommod, spegel, öppningsbart fönster, handdukstork, spotlights i taket och skön golvvärme. Badrummet är också förberett för att installera ett badkar.

Källarplan

Källarplanet har fina umgängesytor i form av ett stor sällskapsrum med en eldstad. Mer finns ett stort hobbyrum, tvättstuga, toalett, bastu, dusch och hobbyrum. Ytterligare finns det flera förråd som ger fina förvaringsytor. Givetvis är källarplanet i lika gott skick som entréplan.

Byggnadstyp
1-plansvilla med källare
Byggnadsår
1972. Renoverat 2023.
Fasad
Kalksandsten/trä
Stomme
Trä
Fönster
Isolerglas, 2-glas i källaren
Tak
Betongpannor
Grund
Källare
Uppvärmning
Luft/vattenvärmepump samt eldstad
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Renovering
Renoverat 2023.
Besiktning
Bostaden är besiktigad.
Försäkring
Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Energideklaration

Status
Utförd (2023-10-11)
Prestanda
44 kWh/m2/år
Primärtenergital
87 kWh/m2/år
Energiklass
C

Driftkostnader

Ekonomi

Taxeringsvärde:
1 932 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår:
1972
Byggnadsvärde:
1 414 000 kr
Markvärde:
518 000 kr
Skatt/avgift:
9 525 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 6 st pantbrev om sammanlagt 345 000 kr.

Servitut/ Planbestämmelser

Planbestämmelser: Stadsplan (1972-03-15)

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning
Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]