Storgatan 45
Scrolla ner

Storgatan 45

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
6 rum, varav 4 -5 sovrum
Boarea/biarea:
215 kvm
Kommun/Område:
Torsås / Bergkvara
Bostadstyp:
Friliggande villa
Byggår:
1909. Ombyggt 2017.
Fast.beteckning:
Laxen 2

Kontakta mäklaren för visning.

Hög standard där äldre charm möter nytt Är du ute efter ett boende där du och din familj kan få flytta in och börja trivas från allra första stund så har ni verkligen hittat rätt. Du får en bostad med hög standard och en riktigt fin och ombonad känsla, en känsla som vi vet att många söker i ett hem.

Via en vacker stenlagd gång tar du dig in i husets imponerande hall. På väggarna sitter en noga utvald tapet signerad Josef Frank och på golvet ligger den vackra Ölandsstenen. Hallen har flera fönster som skänker gott om ljusinsläpp. Hallens generösa storlek gör att den går att möblera med både mindre soffa, byrå eller dylikt. Garderoberna här gör plats för familjens ytterkläder och skor.
Det påkostade och imponerande köket är hemmets verkliga nav och hjärta. Vi kan lova att det är få människor som kan stoltsera med ett så väl tilltaget kök där det finns gott om både förvaring- och arbetsytor. Köksluckorna är ljusgrå och bänkskivan är av vacker marmor. Vill du hålla kocken i köket sällskap kan du göra det med glas gott sittandes på en barstol, det finns nämligen en perfekt plats för barstolar vid en av bänkskivorna.

Från köket tar du dig vidare till ett utbyggt matrum och sällskapsrum med stora spröjsade fönsterpartier på tre håll. Tre altandörrar leder dig ute till tre olika uteplatser, alla med Ölandssten. Välj helt enkelt uteplats efter tillfälle och väder. I anslutning till den ena uteplatsen finns ett nersänkt spabad. Det trivsamma sällskapsrummet gör plats för ett stort matbord, stor soffa, fåtöljer, soffbord, TV och hyllor.

I andra delen av bostaden finns ytterligare ett mysigt rum som har ett sovloft över sig. I denna del finns badrum med dusch och rummet är förberett för att mindre kök. Kanske kan denna delen av hemmet bli en perfekt plats för en hemmavarande tonåring att få sin egna lilla privata del? Från detta rum når du husets baksida där du också kan ha ett möblemang.

Nu hälsas du välkommen upp till våningsplan nummer två, ett våningsplan som är fördelat på två rum och en toalett. Det största rummet är riktigt läckert då det är öppet i nock och har stora fönsterpartier som vetter ut mot kringliggande takåsar och vårt vackra Kalmarsund. Det andra rummet rymmer, dubbeslsäng, sängbord och byrå. En klädkammare ger goda förutsättningar för att kunna hålla ordning och reda bland familjen kläder och övriga tillhörigheter.

Fakta och dokument

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Laxen 2
Adress
Storgatan 45
Postadress
38540 Bergkvara
Område
Bergkvara
Kommun
Torsås
Boarea
215 m² (Areauppgifter enligt taxeringsinformationen)
Antal rum
6 rum och kök, varav 4–5 sovrum
Tomtarea
791 m²
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Varmt välkomna

Du välkomna av en vacker hall. På golvet ligger Ölandssten och givetvis blir du bortskämd med behaglig golvvärme. På väggarna sitter en noga utvald tapet signerad Josef Frank. Det finns gott om fönster som ger ljusinsläpp. Hallen går att möblera med både mindre soffa, byrå eller dylikt. Garderoberna gör plats för ytterkläder och skor.

Hemmets nav och hjärta

Hemmet bjuder på ett imponerande kök och blir verkligen hemmets nav och hjärta. Det är få förunnat att få ett sådant väl tilltaget kök där det finns gott om både förvaring- och arbetsytor. Köksluckorna är ljusgrå och bänkskivan är av vacker marmor. Vill du slå dig ner i köket finns det en perfekt plats för barstolar vid en av bänkskivorna. Fönster vetter mot husets lummiga och trivsamma baksida. Utrusningen består av kyl, frys, häll, inbyggnadsugn samt mikro, fläkt och diskmaskin.

Läcker matplats/sällskapsrum

Från köket tar du dig vidare till ett utbyggt matrum och sällskapsrum med stora spröjsade fönsterpartier på tre håll. Från rummet har du hela tre altandörrar som leder dig ute till tre olika uteplatser, alla med Ölandssten. Välj uteplats efter tillfälle och väder. På ena uteplatsen finns ett nersänkt spabad. Det trivsamma och väl tilltagna sällskapsrummet gör plats för ett stort matbord, stor soffa, fåtöljer, soffbord, TV och hyllor.

Två sovrum och badrum men tvät

I samma del som köket och sällskapsrummet finns två sovrum i bra storlek. Det större sovrummet har ljusinsläpp från två väderstreck och mot ena väggen finns garderober. Mer finns ett helkaklat badrum/tvättstuga med dusch, toalett, tvättmaskin, torktumlare, tvättho, skåpsförvaring och fönster.

Rum med sovloft, badrum och mi

I andra delen av bostaden finns ytterligare ett mysigt rum som har ett sovloft över sig. I denna del finns badrum med dusch och rummet är förberett för att mindre kök. Kanske kan denna delen av hemmet bli en perfekt plats för en hemmavarande tonåring att få sin egna lilla privata del? Eller kanske du väljer att hyra ut rummet några veckor varje år? Från detta rum når du husets baksida där du också kan ha ett möblemang.

Övre plan

Övre plan är fördelat på två rum och en toalett. Det största rummet är riktigt läckert då det är öppet i nock och har stora fönsterpartier som vetter ut mot takåsar och vackra Kalmarsund. Rummet kan nyttjas till allrum eller som ett lyxigt sovrum. Det andra rummet rymmer, dubbeslsäng, sängbord och byrå. En klädkammare ger goda förutsättningar för att kunna hålla ordning och reda bland familjen kläder och övriga tillhörigheter.

Byggnadstyp
1 ½-plansvilla
Byggnadsår
1909. Ombyggt 2017.
Fasad
Trä/Plåt
Stomme
Trä
Fönster
Isolerglas
Tak
Betongpannor, plåt
Uppvärmning
Bergvärme
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Renovering
Ombyggt 2017.
Under 2015-2018 har huset totalrenoverats och byggts ut.
Övrigt
Öländska kalksten på uteplatserna. Spabad, bastu.
Försäkring
Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Energideklaration

Status
Utförd (2023-09-25)
Prestanda
35 kWh/m2/år
Primärtenergital
68 kWh/m2/år
Energiklass
C

Driftkostnader

Uppvärmning
13 000 kr /år
Hushållsel
10 000 kr /år
Vatten/avlopp
6 000 kr /år
Renhållning
2 300 kr /år
Försäkring
6 000 kr /år
Summa
37 300 kr /år
(fastighetsavgift/skatt på 9 292 kr tillkommer)

Ekonomi

Taxeringsvärde:
1 239 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår:
1984
Byggnadsvärde:
1 090 000 kr
Markvärde:
149 000 kr
Skatt/avgift:
9 292 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 8 st pantbrev om sammanlagt 2 432 100 kr.

Servitut/ Planbestämmelser

Planbestämmelser: Stadsplan (1947-02-28)

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning
Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]