Norra Långgatan 80 Välskött bostad på charmiga Kattrumpan.
Scrolla ner

Norra Långgatan 80

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
5 rum, varav 2 -3 sovrum
Boarea/biarea:
106/12 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Kattrumpan
Bostadstyp:
Friliggande villa
Byggår:
1909
Fast.beteckning:
Repslagaren 3

Kontakta mäklaren för visning.

Välskött hus med mycket charm Det välskötta röda huset på Norra Långgatan, närmare bestämt på nummer 80 ligger med ett ypperligt läge med utsikt över fjärden och grannkvarteret Ängös vackra siluett. Vi vet att det är många som strosar förbi dessa vackra trähus och drömmer om att få flytta in. Villan är fördelad på två plan där entréplan är vigt åt kök och sällskapsytor. Det finns två vägar in till huset. Den lilla stentrappan från gatan leder dig in till bostadens hall och tar du vägen via innergården möter du det mysiga sällskapsrummet. I fil med sällskapsrummet ligger en perfekt plats för en matsal. Här kan du och dina inbjudna gäster slå er ner, äta gott och blicka ut över vattnet. Det hemtrevliga köket har fina förutsättningar för att byggas ut och moderniseras.

Nu välkomnas du upp till våning nummer två. Det första som möter dig är ett allrum med fönster ut mot vattnet. I övrigt bjuder övre plan på två sovrum och ett badrum.
Centralt boende med utsikt över Kalmarsund Den vackra stadsdelen som lyssnar till namnet Kattrumpan ligger väl beläget med direkt närhet till Kalmarsund, mysig badplats och vacker kringliggande bebyggelse. Du bor med stadskärnan precis runt knuten. Med två-tre minuters promenad når du shopping, restauranger, uteliv, och allt annat som Kvarnholmen har att erbjuda. Ett centralt boende och samtidigt avskilt från stadens innersta puls.

Fakta och dokument

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Repslagaren 3
Adress
Norra Långgatan 80
Postadress
39231 Kalmar
Område
Kattrumpan
Kommun
Kalmar
Bo & biarea
106 + 12 m² (Areauppgifter enligt taxeringsinformationen)
Antal rum
5 rum och kök, varav 2–3 sovrum
Tomtarea
119 m²
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Välkomnande hall

Från gatan tar du den lilla stentrappan upp till den gula porten, stig in och hälsas välkommen av bostadens hall. Här får du plats med dina ytterkläder och skor. Önskar du möblera med en skänk eller kanske ett litet skrivbord så går det bra.

Kök med liten matplats

Köket är idag i äldre utförande men fyller absolut den funktion som ett kök ska göra. Intill köket ligger en liten matplats med tillhörande förvaringsdel. Du kanske väljer att modernisera och öppna upp köket, här möjligheterna är många.

Köket är idag utrustat med spis, fläkt och kyl/frys.

Två vackra rum i fil

Tar du dig vidare ut till hallen igen, passerar den så möter du ett rum som idag agerar matsal. Här kan du och dina vänner slå er ner, äta gott och njuta av den vackra utsikten över vattnet och kringliggande charmig bebyggelse.

Innanför matsalen ligger ett trivsamt allrum som gör plats för soffa, fåtöljer, Tv och bokhyllor. Från detta rum tar du dig vidare ut tillbaksidans lilla innergård.

En ovanvåning med utsikt

Nu välkomnas du upp till våning nummer två. Här uppe ligger först ett allrum väl placerat med vy ut över fjärden. Rummet kan ju även bli ett perfekt TV-rum, bibliotek eller kanske hemmakontor ?

I dagsläget finns det två sovrum här uppe. Båda rummen bjuder på fönster i två olika väderstreck och spännande vinklar och vrån i form av snedtak.

Ett äldre badrum med dusch, toalett och handfat.

Tyvärr finns ingen planritning att presentera.

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
1909
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
2-glasfönster
Grundmur
Källare/torpargrund
Tak
Tegel
Uppvärmning
Direktverkande el
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Besiktning
Bostaden är besiktigad.
Försäkring
Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Energideklaration

Status
Utförd (2023-12-27)
Prestanda
113 kWh/m2/år
Primärtenergital
222 kWh/m2/år
Energiklass
F

Driftkostnader

Hushållsel
7 844 kr /år
Vatten/avlopp
7 055 kr /år
Försäkring
2 900 kr /år
Summa
17 799 kr /år
(fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)
I elkostnad är också uppvärmningskostnad medräknad. Under 2023 förbrukades 15254 kWh.

Ekonomi

Taxeringsvärde:
2 432 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår:
1929
Byggnadsvärde:
960 000 kr
Markvärde:
1 472 000 kr
Skatt/avgift:
9 525 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 4 st pantbrev om sammanlagt 19 000 kr.

Servitut/ Planbestämmelser

Planbestämmelser: Stadsplan (1948-07-16) Fornlämning (1 st)

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]