Smålandsgatan 19B En unik femrummare på Malmen!
Scrolla ner

Smålandsgatan 19B

3 590 000 kr

Antal rum:
5 rum, varav 4 sovrum
Boarea/biarea:
140 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Malmen
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 2 av 2. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
11 325 kr/mån

7 dagar kvar till visning.

1 Augusti
Anmäl dig till visningen via hemsidan eller kontorstid på 0480-420200.
Välkommen hem Ett hem med fönster i tre väderstreck, sydvästlig balkong och ett utomordentligt bra läge! Ofta efterfrågade attribut. Detta och mycket mer kan du få om du bosätter dig här på Smålandsgatan 19B. En central och lugn gata.

Låt oss vara ärliga. Stora femmor växer inte på träd. Än mer sällsynt är stora femmor i centrala delarna av Kalmar. Jag presenterar stolt 140 kvadratmeter fördelat på fem rum och kök, mitt på Malmen. Denna femrummare bjuder på många överraskningar. Låt oss slänga ett öga på planlösningen. Storleken på rummen imponerar. Kökets yta har fördubblats och ger plats för det stora matsalsbordet. Inredningen och maskinparken är uppfräschad och utbytt 2017. I hemmet finns två badrum. Ett med badkar och ett med dusch och tvättpelare.

Över hela bostaden sträcker sig en oinredd vind. En vind som får nyttjas till förvaring och enda sättet att nå denna är via vindstrappan från lägenhetens hall. Potentialen är enorm! Önskar man köpa loss vinden är det något man får diskutera med föreningen. Förutom nyss nämnda förvaringsyta finns ett förråd i källaren som mäter närmare 16 kvadratmeter.
Föreningen Brf Fäktmästaren är en förening som förvaltas av Riksbyggen. Föreningens senaste årsredovisning (2022) visar på en väldigt låg belåning (1 900 kr/kvm). Siffror som tryggar dig inför framtiden. Fördelarna med att bosätta sig på Malmen är många. Läget gör att alla åldrar kommer att trivas. Naturnära och centralt. Du har lika nära in till city som till stormarknad. Lika nära till vatten som natur. Direkt närhet till förskola/skola, lekplatser, service och fina promenadstråk.

Detta är verkligen en bostad du inte vill missa!

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Smålandsgatan 19B
Postadress
392 34 Kalmar
Område
Malmen
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
11
Boarea
140 m² (Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
Antal rum
5 rum och kök, varav 4 sovrum
Månadsavgift
11 325 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och grundutbud på tv.
Pris
3 590 000 kr
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Smålandsgatan är en välbevarad gata i ett av stadens äldre kvarter. På omtyckta Malmen, i hus från 1920-talet, väntar en femrummare på dig och din familj. På det vita huset pryder 19B. Från första våningen låser vi upp ytterdörren. Väl inne väntar en svängd trappa som leder oss upp till våningen. Dagsljuset hälsar oss välkomna in.

Väl uppe finns plats för avhängning av ytterkläder och skor. Hallen är L-formad och bjuder på förvaring längre in. Från entrén når vi det första badrummet. Delvis kaklat och utrustat med badkar, handfat och spegel.

Från hallen har vi direkt access till den rymliga vinden som bjuder på oanade förvaringsutrymmen.

Vardagsrummet ligger med utsikten mot husets framsida. Rummet är ljust, rymligt och placerat i anslutning till köket. Härifrån har familjen en fin kontakt till köket utan att rummen ligger helt öppet mot varandra. Här får du det bästa av två världar - två avskilda rum som ändå lever i symbios med varandra. För dig som önskar ännu fler kvadratmeter finns två vägar att gå. Antingen kopplar du ihop de två nyss nämnda rummen eller så plockar du ned väggen som nuvarande ägare satt upp för att skapa ytterligare ett sovrum. Som rummet står sig idag fyller det helt klart sin funktion med plats för soffa, TV-möblemang och plats för hela familjen.

Sovrummet som jag nyss nämnde blir det första vi besöker. Vägg i vägg med vardagsrummet. Rummets storlek ger plats för soffa, skrivbord och garderober. Stora fönsterpartier mot Smålandsgatan.

Nästa rum att besöka blir köket. Eller egentligen köket och matsalen. Till storleken är detta helt klart två rum i ett. Här kommer ytan aldrig bli ett problem. Titta bara på nuvarande ägare. De har möblerat med ett långbord, skrivbord och soffa - utan att på något sätt få det att kännas trångt eller övermöblerat. Otroligt. För dig som ansvarar för matlagningen - köket fick sig en uppfräschning 2017. Vita skåpsluckor, gråa bänkskivor och gott om förvaring i skåp och lådor. Fina inslag av vitrinskåp. Den maskinella utrustningen består av kyl, frys, diskmaskin, spis med häll och fläkt.

Från köket når vi föräldrasovrummet. I hörnet pryder en vacker kakelugn. Tyvärr inte i funktion men ack så vacker att titta på. Fönster mot innergården och fina golv. Förvaring i tre garderober med överskåp. Härifrån når vi den stora balkongen. Den pekar stolt mot den lugna innergården och bjuder på fina vyer. Solen gör dig sällskap från lunch fram till solnedgång.

På husets gavel, åt norr, väntar ytterligare två stora sovrum. Båda är rejält tilltagna och det ena stoltserar med fönster i två väderstreck och det andra har en gammal eldstad (ej fungerande).

Det andra badrummet ligger i nära anslutning till nyss nämnda rum. Delvis helkaklat och utrustat med dusch, handfat och toalett. Behagligt med golvvärme och bekvämt med egen tvättmaskin och torktumlare. Båda maskinerna är cirka 3 år gamla.

Byggnadsår
1929
Våningsplan
2 av 2. Hiss finns ej.
Övriga byggnader/utrymmen
I källaren finns ett stort förråd (cirka 16 kvm) som tillhör bostaden. I huset finns tvättstuga.
Balkong
Ja
Uteplats
Väl tilltagen balkong som pekar sydväst. Balkongen vetter mot innergård och bjuder på fina vyer över Malmen.
Bilplats
Möjlighet till parkeringsplats på innergården. 7 st parkeringsplatser med separat kö. Avgift endast 200 kr/månad. Boendeparkering även utmed kringliggande gator.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-02-20)
Primärenergital
138 kWh/m2/år
Energiklass
E
Namn
Riksbyggen Brf Fäktmästaren
Om föreningen
Föreningen bildades 2014. Föreningen äger fastigheten Kalmar Kungsfågeln 2 med adress Wallingatan 6 A-C och Smålandsgatan 19 A och B.
Byggnadsår
1929
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769628-3733
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
11 st
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Ja
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
2019
Nya entrédörrar med kodlås, nytt golv och nymålat
Parkering
Möjlighet till parkeringsplats på innergården. 7 st parkeringsplatser med separat kö. Avgift endast 200 kr/månad. Boendeparkering även utmed kringliggande gator.
Gemensamma utrymmen
Källarförråd och tvättstuga.

Ekonomi

Pris:
3 590 000 kr
Månadsavgift:
11 325 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och grundutbud på tv.
Andel i föreningen:
21.4395%
Andel av årsavgift:
20.61455%
Indirekt nettoskuldsättning
67 311 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
400 kr/mån
Summa
400 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]