Bragegatan 21

Med fönster på tre håll i Kalmars favoritkvarter blickar familjen ut över lummiga omgivningar. Välkomna till en ofta efterfrågad fyra-till-femma på attraktiva Söder! Här har nuvarande ägare skapat rum för den stora familjen. Tre sovrum har blivit fyra. För dig som nöjer dig med tre, lugn. Det går att återställa med enkelhet. Stora fönster och ett gavelläge resulterar i fantastiskt ljus som genomsyrar hela bostaden.

Cirka 89 generösa kvadratmeter har noggrant fördelats och planerats. Att uppskatta är den tydliga uppdelningen mellan socialt och privat. Sällskapsdelen är ett kapitel för sig själv! Extra tacksamt med balkong placerat i soligt väderstreck! Här finns det gott om svängrum! Köket bjuder på gott om arbets- och förvaringsytor. Med sina kvalitéer och egenskaper är detta ett kök för den kräsne, skicklige eller nyfikne kocken! Helkaklat badrum med tvättmaskin och gästtoalett.

Bosätter du dig på Bragegatan bor du på populära Söder med promenadavstånd till badplats, skola/förskola och du tar dig lätt och smidigt in till city. Räkna med att bli ett känt ansikte för kassören på den välsorterade matbutiken, hos konditorn och pizzabagaren i kvarteret. I månadsavgiften ingår kabel-tv och egen parkeringsplats!

Att förvänta dig - Ett trivsamt boende med genomgående nya ytskikt och smakfulla färgval.

Rumsbeskrivning

Välkommen till lugna och lummiga kvarter. Bekvämt, endast en halvtrappa upp, hittar du denna fyra-till-femma.

Stig in! Visst är det ljust och trevligt? Hallen hälsar dig välkommen med öppen famn. Att uppskatta är hallens storlek och utformning. Inte för trång men inte heller sådär onödigt stor. Fötterna placeras på parkettgolv i ek. Här finns plats för avhängning av familjens ytterkläder och förvaringsmöjligheter i två dubbelgarderober. Från hallen når vi bostadens gästtoalett. Fräsch och helkaklad.

Köket ligger till höger om hallen. Ett smakfullt och nyligen renoverat kök i lantlig stil. Här finns stora arbetsytor som rymmer många kockar och för dem som inte lagar mat erbjuds sittplats vid matbordet intill det stora fönsterpartiet som vetter mot husets framsida. Vit skåpinredning med profilerade luckor, ekbänkskiva och rostfria vitvaror. Fondväggen fångar vår uppmärksamhet och ger rummet ett djup. Den maskinella utrustningen består av inbyggd ugn och micro, fläkt, häll, integrerad diskmaskin, kyl och frys.

Sällskapsrummet nås från hallen. Här samsas många kvadratmeter om uppmärksamheten! Den öppna ytan ger plats för såväl matmöblemang och soffgrupp. Bjud in familj, bekanta som obekanta – här finns plats för alla! Ekparkett och ljusa väggar. Sällskapsytorna badar i ljus tack vare de stora fönsterpartierna. Från sällskapsrummet tar vi klivet ut på den soldränkta balkongen.

Från sällskapsdelen når vi bostadens lugnare del. Gemensamt för samtliga fyra sovrum är ekparkett och ljusa färgval. Föräldrasovummet är i perfekt storlek med plats för dubbelsäng, nattduksbord och förvaringsmöbel. Mysigt med en fransk balkong och rena förvaringsdrömmen med tre enkelgarderober samt en dubbelgarderob. Sovrum nummer nås från vardagsrummet. Rummet bjuder på generös golvyta, ljusa väggar och fönster mot innergården. De två mindre rummen ligger i anslutning till varandra. Båda utformade och måttade för att rymma säng, skrivbord och mindre förvaringsmöbel. Parkettgolv och vita väggar. För dig som hellre ser ett större sovrum istället för två. Ingen fara. Väggen som skiljer de åt kan enkelt tas bort.

Badrummet är smart placerat, mellan sovrummen. Helkaklat i ljusa färger och behaglig golvvärme. Här finns dusch med platsbesparande vikväggar, handfat, handdukstork, toalett, spegelskåp och öppningsbart fönster. Och för att inte glömma, vardagslivets räddning – en egen tvättmaskin!

Byggnad

Byggnadsår:
1964
Övriga byggnader:
Det finns cykelförråd, källarförråd och matförråd. I huset finns också tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner och torktumlare samt torkrum.
Renoveringar:
2019
Målning av väggar
Delat av ett sovrum för att skapa två.

2020 augusti
Byts samtliga fönster, balkongdörrar och ytterdörr ut. Samt uppfräschning av trapphus.

Uteplats

Balkong i söderläge med grönytor utanför.

Energideklaration

Status:
Utförd
Primärtenergital:
159 kWh/m2/år

Ekonomi

Pris:
0 kr
Månadsavgift:
5 763 kr/mån. I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och parkeringsplats.
Andel i föreningen:
5.52875%
Andel av årsavgift:
5.52875%
Reparationsfond:
3 774 kr
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
350 kr
Försäkring
100 kr
Summa
450 kr

Föreningen

Namn
HSB Brf Skansen
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
732400-0814
Föreningen äger marken?
Ja
Parkering
Parkeringsplats ingår i månadsavgiften.
TV/bredband
Kabel-tv via Telia. Telia lagom med ca 20 kanaler ingår i månadsavgiften. Fiberbredband via Telia. Ingår ej i månadsavgiften.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare?
Nej
Allmänt om föreningen
Byggår 1964

1988 Byte av fönsterbågar, 3 glasrutor
1994 Målning av fasader och trapphus
1998 Byte av balkongfronter
2002-03 Byte av tvättmaskiner
2003 Ny reglerutrustning för värme och varmvatten
2005 Stambyte och renovering av badrum och toaletter
2006 Byte av kulvertar för vatten och värme mellan husen
2008 Energideklaration
2010 Renovering av tvättstuga och torkrum
Byte av torktumlare, mangel och hydrotork
2013 Byte av tak och isolering av vindar
2018 Renovering av källarutrymmen samt byte av stammar
2020 Byts samtliga fönster, balkongdörrar och ytterdörr.
2020 Uppfräschning av trapphus.

NÄSTA VISNING

Kontakta mäklaren för visning.
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 13
Våningsplan:
Våning 1 av 3. Hiss finns ej.
Adress:
Bragegatan 21
Område:
Södercentrum
Boarea:
89.5 kvm. Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen
Antal rum:
5 rum varav 4 sovrum.
Byggår:
1964
Pris:
0 kr eller högstbjudande
Månadsavgift:
5 763 kr/mån. I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och parkeringsplats.
  • Selma Kahrimanovic
  • Delägare | Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 072-5300630
  • Skicka e-post
  • Linnie Löfgren
  • Mäklarassistent
  • 0480-420 200
  • 0703-713823
  • Skicka e-post