Utrustningskajen 9 Välkommen till livet på Varvsholmen
Scrolla ner

Utrustningskajen 9

3 590 000 kr

Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum
Boarea/biarea:
81 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Varvsholmen
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 1. Hiss finns.
Månadsavgift:
4 833 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen hem När du slår upp ögonen väntar Varvsholmens härliga liv på dig. Tänk att få vakna upp här varje dag. Här finns inget dåligt väder, bara storslagna scenerier. Välkommen till Utrustningskajen 9.

Att bo på just Varvsholmen gör att utblickarna blir många. Vattnet skapar rymden och avståndet gör vyerna helt fantastiska. Du möter morgonsolen på kudden, tar lunchen i det inglasade uterummet och låter kvällssolen värma dig på den öppna uteplatsen som vetter mot väster.

Med en uteplats som sveper sig från soluppgång i öster till solnedgång i väster. Med fast mark under fötterna erbjuds du totalt tre uteplatser. En inglasad, en stensatt och en perfekt på gaveln med direkt närhet till gräsmatta. Här kan du som ny ägare få utlopp för dina odlingsdrömmar och skapa prunkande och mysiga uteplatser.
Interiör De öppna ytorna, de stora fönsterpartierna i tre väderstreck och tillgången till utomhusmiljöer gör att hemmet ständigt för en konversation med den omgivande naturen. Köket har en distinkt och stram känsla. Det är avskalat med rena linjer och exklusiva materialval. Ditt badrum är av högsta kvalitet med egen tvättavdelning.

Vill du ha ett helt unikt boende, kanske till och med avundsvärt, så missa inte den här chansen.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Utrustningskajen 9
Postadress
392 30 Kalmar
Område
Varvsholmen
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
A1101
Boarea
81 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Månadsavgift
4 833 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och garageplats. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 300 kr för fiberbredband och kabel-TV.
Pris
3 590 000 kr eller högstbjudande
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Med havet både i blickfånget och i ryggen tittar vi på Brf Riggens snyggt uppradade bostäder. Redan här byggs förväntningarna upp inför vad som komma skall. Läget, oslagbart. Denna trea gör sig fin på Utrustningskajen 9.

Flyttar du hit erbjuds du en garageplats i markplan. Från garaget tar du bekvämt hissen upp till bostaden. Välkommen in. Hallen är ljus och fötterna placerar du på slitstarkt klinkergolv. Några steg in tar det ljusa parkettgolvet vid. Trägolvet sprider sig sedan vidare in i sovrum, kök och sällskapsrum. Goda avhängningsmöjligheter i anslutning till entrén och förvaring i inredda skjutgarderober. Hemmets samtliga rum nås från hallen.

De två sovrummen ligger till vänster om hallen. Det första gör sig ypperligt som kontor, barn- eller gästrum. Vitmålade väggar och förvaring i två garderober.

Nästa sovrum ligger vägg i vägg med nyss nämnda. Här får du ännu fler kvadratmeter och ännu bättre förvaringsmöjligheter. Rummet ger plats för dubbelsäng med nattduksbord. Skjutgarderoberna slukar säsongens alla plagg och lite därtill.

Rakt fram från hallen når du sällskapsrummet som ligger med en modern, öppen planlösning till kök. Här skymmer inga väggar i onödan. Den öppna planlösningen maximerar både ljusinsläpp och utsikt. Kanske viktigast av allt öppnar den också upp för umgänge där man helst samlas. Jag kan inte avgöra om det är ljusinsläppet från tre håll eller om det är utsikten som gör rummet fulländat. Det är nu du kommer till det unika. Det är inte många bostäder på Varvsholmen som erbjuder tilltagna uteplatser (i tre väderstreck) med närhet till gräsmatta. Vi börjar med uteplatsen som nås via sällskapsrummet. En uteplats som ägaren kostat på och glasat in. Mest för att förlänga säsongen men också för att optimera utrymmet. Härifrån tar vi lätta kliv ut på föreningens gräsmatta. Utblickarna över Ängö och vattnet är svårslagna. På husets gavel ligger den andra uteplatsen. Stensatt och en perfekt plats för ett cafébord och planteringar i mindre skala. Fortsätter vi längs med gaveln och rundar hörnet hittar vi den tredje uteplatsen. Den största. Här omfamnas du av grönt. Vilken oas. Din alldeles egen dessutom. Uteplatsen nås också från köket och är berikad med morgonsol och havsutsikt.

Det avskalade och exklusiva köket kommer från Ballingslöv. Köket är modernt med samtidigt tidlöst. Förvänta dig gedigna materialval och arbetade detaljer. Strukturen i de vita luckorna och kontrasten mellan vitt och svart ger liv till materialet. Köket erbjuder allt du kan tänkas behöva. Den maskinella utrustningen består av inbyggd varmluftsugn/mikro, induktionshäll, fläkt, integrerad diskmaskin, kyl och frys.

Vi avslutar rundvandringen i badrummet. Lyxigt inredd med helkaklade väggar, klinkergolv med underliggande golvvärme och smakfulla färgval. Här finns toalett, takdusch med glasvägg, handdukstork, kommod med handfat och spegel. Tvättavdelning med tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk och överskåp. Spotlights i tak.

Byggnadsår
2017
Våningsplan
1. Hiss finns.
Övriga byggnader/utrymmen
Till lägenheten följer ett förråd på första våningen.
I huset finns garage, cykelparkering och miljörum.
Uteplats
Uteplatser i tre väderstreck som omfamnar bostaden. Med utgång från vardagsrummet når vi den öppna uteplatsen i väster. Tillgång till gräsmatta.

Det inglasade uterummet vetter mot föreningens innergård och blir morgonen favoritplats!

På husets gavel finns en stensatt uteplats med plats för sittmöbler och planteringar.
Bilplats
Garageplats ingår i månadsavgiften. Möjlighet till laddstolpe.
Namn
Brf Riggen 1
Om föreningen
Föreningens hus stod färdiga för inflyttning 2017/2018. Hemsida: brfriggen.se
Byggnadsår
2017
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769629-4672
Föreningens ekonomi
För vidare information om föreningens ekonomi, se årsredovisning.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
59 st
Antal lokaler
3 st
TV/bredband
Tv, bredband och telefoni via Telia (fiber) ingår i det obligatoriska tillägget.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Ja
Tillåts delat ägande?
Ja
Parkering
Garageplats ingår i månadsavgiften.
Gemensamma utrymmen
Det finns cykelförråd och miljörum.

Ekonomi

Pris:
3 590 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift:
4 833 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och garageplats. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 300 kr för fiberbredband och kabel-TV.
Andel i föreningen:
1.66%
Andel av årsavgift:
1.5%
Indirekt nettoskuldsättning
1 335 415 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Bostaden är pantsatt?
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
300 kr/mån
Summa
300 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]