Stensövägen 25B I ett av Kalmars mest attraktiva område hittar du denna fyra!
Scrolla ner

Stensövägen 25B

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
4 rum, varav 3 sovrum
Boarea/biarea:
99 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Stensö
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 2 av 3. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
6 617 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen hem Om jag fick drömma högt. Då skulle jag drömma om direkt närhet till havet. Möjligheten att snurra handduken om mig och ta cykeln ner till Kalmarsundsparken för ett morgondopp. Jag vill ha närhet till det mesta och inte behöva stressa, varken till jobb eller en mysig fika på stan. Och jag vill ha en alldeles egen balkong som bjuder på rikligt med sol. Vad mer? Jo, det grundläggande såsom ett gott skick, en attraktiv planlösning och ett ljusinsläpp som golvar mig. Jag förstår inte riktigt varför min säljare på Stensövägen 25B vill lämna denna dröm...

I ett vackert 30-talshus med en adressrad som imponerar på de flesta hittar du denna 99-kvadratare. Denna fyra är placerad på hörnan, med balkongen rakt mot solsidan. På husets baksida finns föreningens privata trädgård, precis bakom Stensö Bageri. Söndagsfrallorna är alltid inom räckhåll.

Förvänta dig fria vyer och gott om svängrum. Med fönster i tre väderstreck blir ljuset alltid ett samtalsämne. 2019 genomgick bostaden en totalrenovering och sedan dess har nuvarande ägare vårdat bostaden väl. Planlösningen är flexibel och presenterar idag tre ordentliga sovrum. Din förening, Brf Gullregnet 7 är en stabil och ordningsam bostadsrättsförening.
Området Granne med Margaretaplan och Stensö Hembageri, kort promenad till underbara Kalmarsundsparken och Krusenstiernska Gården, välsorterad mataffär vid Södercentrum, fin natur på Stensö och behagligt avstånd till Kvarnholmen gör det här till ett mycket tillgängligt läge!

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Stensövägen 25B
Postadress
392 46 Kalmar
Område
Stensö
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
7 (B1101)
Boarea
99 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
4 rum och kök, varav 3 sovrum
Månadsavgift
6 617 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Välkommen upp till andra våningen där dörren står på glänt till denna fantastiska lägenhet med fönster i tre väderstreck som under 2019 genomgick en totalrenovering. Här möts du först av en välkomnande hall med Kährs parkettgolv. Hallen har avhängningsyta för ytterkläder samt ingång till en väl tilltagen klädkammare bakom snygga skjutdörrar. Bakom spegeldörrarna finns hatthylla, en rejäl skohylla samt en förrådsdel längst in (platsbyggd Elfa-inredning).

Rakt fram från hallen ligger det rymliga vardagsrummet med vacker fiskbensparkett och generös takhöjd. Ett stort fönsterparti släpper in gott om dagsljus. Rummet är lättmöblerat och gör plats för soffa och matmöblemang. Två skjutdörrar leder dig till ett stort rum som idag agerar sovrum men sett till sin storlek likväl skulle kunna rubriceras som matsal eller bibliotek. Från vardagsrummet finns utgång till en härlig balkong med utsikt mot en mindre park med fontän och Margareta plan.

Via hallen når du också bostadens två sovrum som båda har fint parkettgolv från Kährs. Det större sovrummet gör plats för dubbelsäng, nattduksbord och annat möblemang. Här finns även gott om förvaring i fyra garderober. Det andra rummet gör också plats för säng och nattduksbord, och skulle kunna användas som barn-, arbets- eller gästrum. Här finns dessutom en platsbyggd hylla med praktisk förvaring.

Via en passage med två stora garderober når du det helt välutrustade köket. Inredning i smakfullt utförande med vita skåpsluckor, grå bänkskiva och vitt kakel. Mycket bra förvaring och goda arbetsytor. Den maskinella utrustningen i rostfritt och består av kyl/frys, ugn med pyrolysfunktion, mikrovågsugn, spis och fläkt samt integrerad diskmaskin. Rummet har en fin matplats för ca 4-6 personer.

Badrummet nås från hallen. Renoverat 2019, likt övriga delar av bostaden. Våtrumsmatta på väggar och golv. Här finns dusch med vikbara glasväggar, ny toalett, kommod, nytt spegelskåp och badrumsskåp samt tvättmaskin och torktumlare. Bekvämt med tvättmöjlighet i lägenheten. I badrummet finns ett stort, öppningsbart fönster som släpper in dagsljus och frisk luft.

Byggnadsår
1935
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns ej.
Renovering
2019
- Nytt kök
- Ny el i hela lägenheten
- Nya ytskikt i hela lägenheten
- Nyslipad fiskbensparkett
- Nytt parkettgolv från Kährs (hall och sovrum)
- Ny badrumsinredning
- Tvättmaskin och torktumlare
- Byggt till det ena sovrummet
- Klädkammare med Elfa hyllsystem
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer ett förråd. I källaren finns en tvättstuga.
Balkong
Ja
Uteplats
Solig balkong som pekar mot sydväst med fria utblickar.

Mysig, gemensam trädgård.
Bilplats
Boendeparkering via kommunen i området (200 kr/mån). Gratis gatuparkering ca 50 meter från huset.

Energideklaration

Prestanda
127 kWh/m2/år
Namn
Brf Gullregnet 7
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen ombildad 2018. Huset byggdes 1935 och genomgick en omfattande renovering 1986. I föreningen finns 9 st bostadslägenheter och en lokal.

Föreningen sålde under 2023 en lägenhet i huset för 1,7 mkr. Köpeskillingen har gått till att amortera på föreningens lån samt öka kassan.
Byggnadsår
1935
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769635-8204
Föreningens ekonomi
Se årsredovisning. För mer information kontakta ordförande Sven-Inge 0708437729.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
9 st
Antal lokaler
1 st
TV/bredband
Tv och bredband via Telia.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Gårdsplats
Mysig innergård med gräsmatta, planteringar och träd som lämpar sig lika bra för trevliga grillkvällar som för utelek för barnen.
Parkering
Boendeparkering via kommunen i området (200 kr/mån).
Garageplatser finns. 500 kr/månaden.
Gemensamma utrymmen
I huset finns källarförråd, cykelrum/barnvagnsrum som nås både inifrån och utifrån huset, samt tvättstuga.

Ekonomi

Månadsavgift:
6 617 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Andel i föreningen:
16.3097%
Indirekt nettoskuldsättning
977 614 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
400 kr/mån
Försäkring
120 kr/mån
Summa
520 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]