Svensknabbevägen 17
Scrolla ner

Svensknabbevägen 17

3 590 000 kr

Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum
Boarea/biarea:
102 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Svensknabben
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 1 av 3. Hiss finns.
Månadsavgift:
6 986 kr/mån

6 dagar kvar till visning.

28 April
Anmäl dig till visningen via hemsidan eller kontorstid på 0480-420200.
Välkommen till Svensknabbevägen 17 För hundra år sedan var Svensknabben hemvist åt en av Kalmars mest berömda familjer - familjen Jeansson. I slutet av 1800-talet lät kvarnägaren John Jeansson etablera ett sommarboende på udden. Successivt växte en förstklassig miljö fram som än i dag låter sig beskådas.

En ofta efterfrågad men sällan presenterad adress. Välkommen till en totalrenovering som inte lämnar något över att önska. Och som inte lämnat ett spår av gammalt, nött eller trött. Att hitta ett boende likt detta är en möjlighet som inte kommer ofta…

102 välplanerade kvadratmeter ett stenkast från skogsbrynet och havet. Din uteplats är placerad till fördel för solen och med utsikt mot natur och vatten. Delvis stensatt, delvis under tak och med direkt närhet till grästäppa.

Förvänta dig pedantiskt hantverk och finkänsligt när det gäller materialval och färger. Kök och sällskapsrum i en modern, öppen planlösning. Köket från Sentens är påkostat. Minimalistisk design möter funktion. Dina sällskapsytor är enorma och berikas med rumshöga fönsterpartier som vetter rakt ut mot naturen. Kombinationen av ett gavelläge och pampiga fönsterpartier är oslagbar. Din utsikt är lika vacker som en tavla! Ditt badrum är exklusivt och din tvättstuga är ett separat rum i hemmet.
Omgiven av natur och hav Samtidigt som du når stadens centrum på några minuter har du naturen och dess oöverträffade utsikt alldeles utanför fönstret. Skogbevuxna partier, uddar och näs utmed Kalmarsund som bjuder på mäktig utsikt mot Öland.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Svensknabbevägen 17
Postadress
393 51 Kalmar
Område
Svensknabben
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
1
Boarea
102 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Månadsavgift
6 986 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och fiberbredband.
Pris
3 590 000 kr eller högstbjudande
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Vi passerar hästhagarna och kommer ut till det kulturhistoriska området på Svensknabben som formats av Jeanssondynastin. Idag en fin blandning av skog och hav, nytt och gammalt. Endast två kilometer från Kvarnholmen men ändå den berikande frihetskänslan i lantlig miljö.

Husets framsida är vänd mot Solbacka och dess fina trädgårdsområde som står öppen för dig att ströva i. Husets baksida pekar rakt in i den lummiga skogen. Du har glädje av att bo på husets främre gavel som pekar glatt åt vattnet och solen.

Husets välputsade yttre skvallrar om ett nytt, påkostat hem. Här har det hänt grejer. Från tidigare kontorslokaler till lägenheter av högsta klass. Hemmet välkomnar dig in med sin alldeles egen ytterdörr direkt i markplan. Villakänslan gör sig påmind.

Med golvvärme i hela lägenheten får du en behaglig boendemiljö. Fötterna har vi placerat på nylagt klinkergolv. Stora klinkerplattor för stor effekt. I hallen finns goda förvaringsmöjligheter i flera garderober. Här hittar vi också hemmets mer praktiska rum såsom tvättstuga och badrum.

En separat tvättstuga är nutidens vardagslyx. Här finns tvättmaskin och torktumlare under arbetsbänk. Goda förvaringsmöjligheter och tvättho.

Vägg i vägg med tvättstugan hittar vi badrummet. Helkaklat och läckert! Smakfulla färgval och exklusiva materialval. Här finns handfat med undersittande förvaring, infällbara duschväggar, handdukstork och toalett. Underliggande golvvärme och spotlights i tak.

Hallen leder oss vidare in till de öppna sällskapsytorna. Här vilar många kvadratmeter parkett! Längs med rummets ena kortsidan löper stora fönsterpartier från golv till tak. Ljusinsläppet är något utöver det vanliga och utsikten likaså. Villa Solbacka och vattnet som vackert omfamnas av naturen. Köket från Sentens är skräddarsytt för just denna bostad. Rena linjer, modernt och tidlöst. Bänkskivor i exklusiv sten. I rostfritt utförande finns fristående kyl och frys, induktionshäll, varmluftsugn och mikro samt en diskmaskin.

Det väl tilltagna sällskapsrummet ger plats för såväl matmöblemang som soffgrupp. Bjud in familj, bekanta som obekanta - här finns plats för alla. Sällskapsrummet sträcker sig vidare ut till den väl tilltagna uteplatsen.

Från sällskapsdelen har vi tillgång till bostadens lugnare del. Det större rummet erbjuder generös golvyta och otroligt ljusinsläpp. Rumshöga fönster i två väderstreck – helt otroligt! I sovrummet finns gott om förvaring i flera garderober.

Det andra rummet gör sig utmärkt som barn-, tonårs- eller gästrum. Förvaring i två garderober.

Byggnadsår
2010
Våningsplan
1 av 3. Hiss finns.
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer ett förråd.
Uteplats
Du är stolt ägare till en väl tilltagen uteplats med nosen mot söder. Det här är möjligheternas oas. Delvis stensatt och delvis under tak med direkt närhet till grästäppa. Här möter du solens strålar stora delar av dagen.

Det finns ett godkännande för att sätta upp häck till grannen och runt tomtgräns för att inringa din täppa på cirka 50 kvm.
Bilplats
Bilplats finns. I föreningen finns också fyra laddstolpar.
Namn
Brf Svensknabben i Kalmar
Om föreningen
Byggår 2010, byggdes om 2020.
Byggnadsår
2010
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769638-7799
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
10 st
TV/bredband
Fiberbredband ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Gemensamma utrymmen
Förrådslänga på husets gavel.

Ekonomi

Pris:
3 590 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift:
6 986 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och fiberbredband.
Andel i föreningen:
10.3134%
Indirekt nettoskuldsättning
1 288 314 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Bostaden är pantsatt?
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
350 kr/mån
Summa
350 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]