Linnégatan 3E
Scrolla ner

Linnégatan 3E

1 895 000 kr

Antal rum:
2 rum, varav 1 sovrum
Boarea/biarea:
41.7 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Malmen
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 4 av 5. Hiss finns.
Månadsavgift:
2 884 kr/mån

12 dagar kvar till visning.

2 Juni
Anmäl dig till visningen via hemsidan eller kontorstid på 0480-420200.
Välkommen till Esplanaden För dig som söker efter det extraordinära. En milstolpe eller kanske en vändpunkt i livet. Linnégatan 3E, ett boende med positionen i hjärtat på Esplanaden, ett olympiskt stenkast ifrån city.

Det ståtliga huset på Linnégatan 3E är ett av de nyaste på hela Esplanaden och Malmen för den delen. Det är en ynnest att få bo i ett nytt hus på en anrik och central adress. Tänk privilegiet att se vacker, äldre bebyggelse men själv bo i det nybyggda med modern komfort såsom hiss, garanterad parkeringsplats (med laddstolpe) och välförvaltade kvadratmeter. Här bor du löjligt nära allt. Centralstationen (perfekt för dig som pendlar), universitetet (perfekt för dig som studerar) och så vidare. Just det! Bageriet. Du bor granne med ett av stans mysigaste bageri. Tänk att få vakna till doften av nygräddade bullar, varje morgon.

Brf Falken slog upp sina portar 2020 och består av 17 väldesignade lägenheter. I din avgift ingår värme, vatten och ett stort förråd på gården.
Interiört Interiört imponerar denna lya. Både i längd, bredd och höjd. Generös takhöjd, otroligt ljusinsläpp och hög standard. Förvänta dig exklusiva materialval såsom svenska ekgolv, bänkskivor i marmor och kök från Sentens med påkostad maskinpark. Dessutom har säljarens pedantiska ordning och skötsel satt sina spår, eller rättare sagt inga spår alls. Allt är och upplevs nytt, från topp till tå. Höger till vänster.

Kök med tillhörande matplats och vardagsrum upplevs som två separat rum trots den öppna planlösningen. Härifrån når du den väl tilltagna balkongen. Ditt badrum är inspirerat av landets mest exklusiva spa-anläggning. Eller det måste det vara, sett till utförandet. Lyx, lyx och lyx. Så beskrivs rummet bäst. Stora stenplattor på såväl golv som väggar. Behaglig ljussättning och tvättavdelning. Sovrummet bjuder på fint ljusinsläpp och härifrån når du klädkammaren.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Linnégatan 3E
Postadress
392 34 Kalmar
Område
Malmen
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
1402
Boarea
41.7 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
2 rum och kök, varav 1 sovrum
Månadsavgift
2 884 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Pris
1 895 000 kr eller högstbjudande
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Stiligt, exklusivt och ostört. Så beskrevs huset på Linnégatan 3E i säljbroschyrerna innan husets stod klart. Och med facit i hand måste jag säga att orden fått komma till sin fulla rätt.

Trots att huset är nybyggt smälter det vackert in i omgivningen samtidigt som det väcker uppmärksamhet med sitt välputsade yttre. De stora fönsterpartierna på entréplan välkomnar oss in i trapphuset. Hiss i markplan. Välkommen upp till högre höjder, våning fyra.

Stig på. Det mörka klinkergolvet ser till att ingen går för långt in med skorna på. En tydlig gräns, sedan uppskattad enstavsparkett som sprider sig vidare in i kök, vardagsrum och sovrum. Stämningsfulla, infällda spotlights i hall, kök och badrum. I hallen finns förvaring i skjutgarderober och ytterligare två garderober. Förresten, lyssna. Hör du? Inte jag heller. Så tyst. Det är få förunnat så här mitt i stan.

Vanligtvis brukar jag gå förbi badrummet och presentera det sist, men, ett badrum som detta går inte att bara passera. Luftigt, påkostat och riktigt läckert. Kort version: ett badrum med alla rätt! Lång version: granitkeramik som pryder såväl väggar som golv. Behaglig golvvärme och spotlights i tak. Dusch med infällbara glasväggar, handfat med kommod, spegel med belysning, toalett och handdukstork. Dessutom lever du det goda livet och tvättar (och torkar) precis när du vill. Din kombinerade tvätt och tork gör vardagslivet lättare.

Hallen öppnar upp sig till såväl vardagsrum som kök. De båda rummen är separata men samtidigt öppna mot varandra. Vardagsrummet rymmer din soffa, TV och ditt allra bästa häng.

Köket är ett kapitel för sig själv. Rena linjer, modernt och tidlöst. Stryk handen längs med arbetsbänken. Carrara marmor. Riktigt tjusigt. Och påkostat. Gråa luckor med handtag specifikt utvalda till denna bostad. Intill det stora fönsterpartiet placerar du matbordet. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, inbyggd varmluftsugn och micro samt induktionshäll och diskmaskin.

Vägg i vägg med köket når vi sovrummet. Rummet ger plats för säng och tillhörande nattduksbord. Gott om förvaringsmöjligheter i klädkammaren.

När du lämnar denna tvårummare kanske du tänker "Är den verkligen bara 41,7 kvadratmeter?" Ja, uppmätningen stämmer. Ljuset i kombination med den generösa takhöjden (2,5 meter) bidrar till en känsla av luft och rymd.

Byggnadsår
2020
Våningsplan
4 av 5. Hiss finns.
Balkong
Ja
Uteplats
Mysig balkong med utsikt över takåsarna.
Bilplats
6 st Parkeringsplatser finns att hyra, 950kr/mån. Separat kö tillämpas.
Namn
BRF Falken i Kalmar
Byggnadsår
2020
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769636-8211
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
17 st
TV/bredband
Öppen fiber.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Parkering
6 st Parkeringsplatser finns att hyra, 950kr/mån. Separat kö tillämpas.
Gemensamma utrymmen
Cykelförråd.

Ekonomi

Pris:
1 895 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift:
2 884 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Andel i föreningen:
4.31145%
Andel av årsavgift:
4.27911%
Indirekt nettoskuldsättning
530 182 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
300 kr/mån
Summa
300 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]