Sidenvägen 6H Nytt, yteffektivt och naturnära.
Scrolla ner

Sidenvägen 6H

1 895 000 kr

Antal rum:
4 rum, varav 3 sovrum
Boarea/biarea:
88 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Karlssons Äng
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 3 av 4. Hiss finns.
Månadsavgift:
6 590 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen hem Välkommen till Sidenvägen 6H! På tredje våningen med tillgång till hiss från markplan når du denna fantastiska lägenhet som fortfarande andas nytt och fräscht. Ta chansen att förvärva en toppmodern fyra fördelad på 88 kvadratmeter i ett nytt och attraktivt område. Här bor du bekvämt och tryggt. Underbart ljusinsläpp bidrar till en magisk atmosfär genom hela lägenheten. De sociala utrymmena ger dig möjlighet att kunna bjuda in hela sällskapet till middag & fest!

Ta klivet in och känn lyxen av en stor hall, helkaklat badrum med golvvärme som är utrustat med tvättmaskin samt torktumlare. Vidare ett fräscht kök som ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet med balkong. Hemmet bjuder på tre sovrum utspridda i bostaden. Även gästtoalett och klädkammare finns.
Karlssons äng Bo i ett växande område på Karlssons äng som är en ny och härlig stadsdel som växer fram i fina Kalmar. Ha bekväma cykel/bussvägar till city och bo nära till affärer, gym, pizzeria och njutsamma grönområde.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Sidenvägen 6H
Postadress
393 55 Kalmar
Område
Karlssons Äng
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
29
Boarea
88 m² (Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
Antal rum
4 rum och kök, varav 3 sovrum
Månadsavgift
6 590 kr/mån. Värme ingår i månadsavgiften
Pris
1 895 000 kr
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

I ett bostadsområde som fortsätter växa hittar vi denna fyra. På tredje våningen vilar 88 väldisponerade kvadratmeter. Din entrébalkong hälsar dig välkommen. Detta blir den perfekta platsen för morgonkaffet en solig sommardag.

Det blir ett ljust mottagande! Hallen är i vad jag skulle beskriva som, perfekt storlek. Lagom stor för att slippa trängsel när hela familjen har bråttom men fortfarande sparsam med sina kvadratmeter. I direkt anslutning till entrén finns avhängning för ytterkläder och skor i skjutgarderob. Fötterna har vi placerat på slitstarkt klinkergolv som så småningom övergår i ekparkett. Likadana golv är återkommande i samtliga rum.

Tack vare den öppna planlösningen samspelar kök fint med vardagsrum. Här samsas många kvadrat om uppmärksamheten! Vit köksinredning med rostfria handtag, vitt kakel och grå bänkskiva. Här finns gott om arbets- och förvaringsytor och för dem som inte lagar mat erbjuds sittplats vid matbordet intill fönsterpartiet som vetter mot husets baksida. Kombinera umgänge och matlagning! Den maskinella utrustningen består av hel kyl och frys, diskmaskin, inbyggnadsugn, micro, häll och fläkt. Det är från köket vi når den tilltagna balkongen.

Vardagsrummet är ett kapitel för sig själv! Generös golvyta som möjliggör flertalet olika möbleringar. Här får du plats med soffa och ditt allra bästa sällskap. Att uppskatta är det fina ljusinsläppet men också de fina utblickarna över Karlssons äng.

Bostaden bjuder på tre sovrum, placerade i varsin ände av bostaden. Stort plus! Det stora rummet är ett rum som har allt man kan önska sig. Plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord och förvaring i flera garderober.

De andra två rummen passar utmärkt till familjens minsting, gäst eller tonåring. Mellan rummen hittar du en praktisk klädkammare och en gästtoalett.

Badrummet är centralt placerat i hemmet. Helkaklade väggar och klinkergolv med underliggande golvvärme. Här finns stort handfat med kommod, dusch med glasdörrar, handdukstork och toalett. Känn aldrig mer ångest inför söndagstvätten! Med en tvättavdelning som denna är det svårt att klaga. Tvättmaskin, torktumlare samt goda förvarings- och arbetsytor.

Byggnadsår
2021
Våningsplan
3 av 4. Hiss finns.
Övriga byggnader/utrymmen
Till varje lägenhet finns det förråd. Plats för cykel på innegården.
Balkong
Ja
Uteplats
Njut av eftermiddagssolen på den väl tilltagna balkongen! Extra heta sommardagar använder du flitigt den fjärrstyrda markisen.
Bilplats
31 parkeringsplatser, en parkeringsplats till varje lägenhet.
Det finns också två gästparkeringar.

Energideklaration

Status
Utförd (2024-04-09)
Primärenergital
65 kWh/m2/år
Energiklass
C
Namn
Brf Kaptenen
Om föreningen
Föreningens hus stod färdiga för inflyttning 2021.
Byggnadsår
2021
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769637-5976
Föreningens ekonomi
För information kring föreningens ekonomi, vänligen se årsredovisning.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
31 st
TV/bredband
Tv och bredband via fiber (öppen).
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Parkering
31 parkeringsplatser, en parkeringsplats till varje lägenhet.
Det finns också två gästparkeringar.
Gemensamma utrymmen
Till varje lägenhet hör ett förråd på gården.

Ekonomi

Pris:
1 895 000 kr
Månadsavgift:
6 590 kr/mån. Värme ingår i månadsavgiften
Andel i föreningen:
3.9524%
Indirekt nettoskuldsättning
1 044 889 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
400 kr/mån
Vatten/avlopp
100 kr/mån
Summa
500 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]