Storgatan 69A
Scrolla ner

Storgatan 69A

4 650 000 kr

Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum
Boarea/biarea:
96 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Kvarnholmen
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 2 av 2. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
6 968 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Nytt på Storgatan Storgatan är idag huvudstråket som sträcker sig rakt över Kvarnholmen. Med start från järnvägsstationen, förbi Stortorget och hela vägen ut mot Kalmarsund. Längs med gatan finns de mest skiftande byggnadsstilar från olika tider som på sitt sätt berättar gatans historia. I gatans ände placerar sig Storgatan 69, med direkt närhet till hav och badplats.

2022 fick hela huset nytt liv. Fastighetens invändiga karaktär har fått leva vidare och tillsammans med en varm och kunnig hand har omfattande renoveringar gjorts. Historiska, charmiga och helt unika detaljer sida vid sida med det nya moderna.
Interiört På våning två med utsikt över stadsliv, takåsar och vatten hittar vi detta unika hem. Redan första klivet in bjuder på överraskningar. En invändig trappa som leder dig upp till bostaden och sedan vidare upp till den väl tilltagna terassen. En terrass på otroliga 25 kvadratmeter som pekar åt fyra väderstreck.

Bli bortskämd med 96 kvadratmeter fördelat på tre rum och kök. Från din terrass (som för övrigt är helt unik i sitt slag här på Kvarnholmen) ser du först av alla solen gå upp bakom Ölandsbron i öst samtidigt som kvällssolen landar helt perfekt bakom Domkyrkan. Med genomgående högkvalitativa materialval och en helt unik skräddarsydd design är detta ett hem för den kräsne köparen. Förvänta dig vackra attribut och smakfull inredning - allt helt nytt. Köket från Sentens är påkostat med tillval såsom stenbänkskivor och exklusiva vitvaror. Via kök och matrum nås vardagsrummet son är spatiöst. Resterande rum får du uppleva på plats...

Brf Repslagaren 18 är en nybildad förening som sett om sina hus. Här är allting nytt, utbytt, renoverat och/eller uppfräschat. En trygghet för dig som bostadsrättsinnehavare. Här behöver inget göras på många, många år. Dessutom har föreningen valt att hålla nere på belåningen, återigen för att trygga dig som boende.

Välkommen till Kalmars i särklass mest spektakulära bostad.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Storgatan 69A
Postadress
392 31 Kalmar
Område
Kvarnholmen
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
A1101
Boarea
96 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Månadsavgift
6 968 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Pris
4 650 000 kr
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Första intrycket är allt! Den välputsade fasaden, rundade porten och mysiga innergården. Här har det skett förändringar.

Väl innanför grinden tar vi första porten till vänster. En trappa upp möter vi ytterdörren. Fötterna möter en behaglig, exklusiv heltäckningsmatta. En inre trappa leder dig sedan vidare upp till själva lägenheten. För varje steg blir det ljusare och ljusare. Via glasdörr välkomnas vi vidare in. Fötterna placerar du på ett nylagt parkettgolv i holländskt mönster. Så läckert och påkostat. I anslutning till entrén finns goda förvaringsmöjligheter bakom skjutdörrar. Innan vi fortsätter rundturen vill jag betona att allt vi kikar på är helt nytt.

Badrummet ligger till höger från entrén. Exklusivt, påkostat och riktigt modernt. Kort version: ett badrum med alla rätt! Lång version: Norrvange granitkeramik som pryder såväl väggar som golv. Behaglig golvvärme, spotlights i tak och inbyggda högtalare. Dusch med infällbara glasväggar, handfat med kommod, spegel, handdukstork och toalett. Dessutom lever du det goda livet och tvättar precis när du vill. Din tvättmaskin gör vardagslivet lättare.

Rakt fram i hallen når vi sällskapsrummet som ligger med en modern, öppen planlösning till kök. Flera stora fönsterpartier som vetter mot Storgatan skänker rummet ett otroligt ljus. Generös takhöjd, sober färgsättning på väggarna och vackert golv låter rummet komma till sin fulla rätt. Den öppna ytan möjliggör flera olika möbleringar. Matmöblemanget placeras med fördel i hjärtat av rummet. Med ett rum som detta kan du räkna med att få hålla i middagsbjudningarna. Det är en sann fröjd att få njuta av utsikten över Kalmarsund till frukost, lunch och middag. Med eller utan det stora sällskapet.

Det platsbyggda köket från Sentens är riktigt snyggt! Grå skåpinredning med släta luckor och stenbänkskivor. Rikligt med ljusinsläpp från stort fönster. Den maskinella utrustningen är uppgraderad med Electrolux dyrare serie. Här finns inbyggnadsugn, induktionshäll, fläk, kyl/frys, integrerad diskmaskin och micro. Köksön fyller sitt syfte med att avlasta kocken och samla ihop middagssällskapet. Från köket tar vi oss ut till den nybyggda balkongen som vetter ut mot havet och solen.

Hemmet består av två härliga sovrum, placerade i varsin ände av hemmet. Det första rummet som ligger i anslutning till hallen blir det perfekta kontoret, barn- eller gästrummet. Utblickar över takåsar och vattnet. Här finns plats för säng, nattduksbord och förvaringsmöbel. Det stora sovrummet välkomnar dig med behagligt ljusinsläpp och ett lugn som är få förunnat så här mitt i city. Även här charmiga utblickar. Generös golvyta med plats för dubbelsäng och nattduksbord. Förvaring i garderober.

Tar vi oss tillbaka till det inre trapphuset når vi terrassen som ligger en trappa upp. En alldeles egen takterrass, bara för detta hem. Unikt i sitt slag och helt klart hemmets dragplåster.

Byggnadsår
1929
Våningsplan
2 av 2. Hiss finns ej.
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer ett förråd i källaren.
Balkong
Ja
Uteplats
Två uteplatser. En balkong som vetter ut mot storgatan och nås via matrummet.

Den pampiga terrassen nås via din inre hall. Terrassen sträcker sig över 25 kvm och bjuder på utblickar i alla väderstreck. En terrass som är soldränkt, möblerbar och alldeles underbar. Förvänta dig utsikt över stadens vackra byggnader och vårt Kalmarsund.
Bilplats
Parkering utmed kringliggande gator. Möjlighet till boendeparkering.

Energideklaration

Namn
Brf Repslagaren 18
Byggnadsår
1929
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769641-5160
Antal lägenheter
8 st

Ekonomi

Pris:
4 650 000 kr
Månadsavgift:
6 968 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Andel i föreningen:
14.6341%
Bostaden är pantsatt?
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
380 kr/mån
Summa
380 kr/mån
Driftkostnaden är uppskattad.

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]