Bragegatan 29B
Scrolla ner

Bragegatan 29B

1 150 000 kr

Antal rum:
1 rum, varav sovrum
Boarea/biarea:
35 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Södercentrum
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 1 av 3. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
2 977 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen hem Att läge, läge och läge är högt prioriterat känner vi alla till. Tur att denna dröm gör sig fin på populära söder!

Första klivet in och du märker genast hur dagsljuset får plats precis överallt tack vare den genomgående planlösningen och generösa takhöjden. Att ditt inglasade uterum är tilltaget och placerat i söder är bara att tacka för. Inglasning i kombination med infravärme resulterar i året-runt-trivsel!

Bostadens på pappret blygsamma 35 kvadratmeter disponeras på bästa vis. Kanske är det därför den upplevs betydligt större? Rummets form och yta tillät nuvarande ägare att på ett modernt sätt avskilja sovdel från sällskapsdel. En industrivägg i glas har satts upp och ger rummet en helt annan känsla. Genomgående för bostaden är påkostat skeppsgolv och ljusa väggar. Köket renoverades 2018 och är fullstort. Här finns plats för dig och dina vänner. Helkaklat badrum med ny tvättmaskin. Och en klädkammare som vi alla drömmer, önskar och behöver!
Området och föreningen Räkna med att bli ett känt ansikte för kassören på den välsorterade matbutiken, hos konditorn och pizzabagaren i kvarteret. Här finns allt som underlättar vardagen. City och universitetet nås på kort tid med cykel eller promenad.

Föreningen är stabil och lågt belånad (cirka 2 250 kr/kvm, enligt Årsredovisning 2022).

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Bragegatan 29B
Postadress
39245 Kalmar
Område
Södercentrum
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
22
Boarea
35 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
1 rum och kök
Månadsavgift
2 977 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 115 kr för bredband.
Pris
1 150 000 kr eller högstbjudande
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Bekvämt, endast en halvtrappa upp, fritt från insyn, välkomnas du in i denna riktigt trevliga etta! Hallen upplevs ljus och rymlig. Fötterna placerar vi på skeppsgolv. Likadana golv sprider sig vidare in i kök och det stora rummet. I direkt anslutning till entrén finns plats för avhängning av ytterkläder och skor. Rakt fram i hallen hittar du klädkammaren som slukar kläder, skor och städattiraljer. Tidigare ägare har maximerat utrymmet genom att addera lådor samt en klädstång som med enkelhet kan dras upp och ner. På så sätt utnyttjas den generösa takhöjden på bästa sätt. En rejäl klädkammare säger ingen nej till.

Hemmets största rum ligger till höger från hallen. En tilltagen golvyta och en avskiljande vägg i glas till alkoven gör att rummet tjänar sitt fulla syfte. Här finns utrymme för sovplats och umgängesyta, utan att de på något sätt tar ut varandra. På väggarna pryder smakfulla tapeter. Det inglasade uterummet förlänger det redan tilltagna rum. Middagssittningen blir helt klart mysigare här. De skjutbara fönsterpartierna öppnar du upp under heta sommardagar medan infravärmen sprider sin värme under kyliga vinterkvällar.

Från rummet, rakt över hallen, ligger köket. Visst är det skönt med ett fullstort kök? Köket renoverades 2018. Profilerade skåpsluckor med rostfria handtag, betsade bänkskivor och vit liggande träpanel på väggarna. Fina förvaringsmöjligheter bakom skåp och luckor. Intill det stora fönsterpartiet finns en självklar plats för köksbordet. Den maskinella utrustningen består av spis med häll, kyl/frys, diskmaskin och fläkt.

Fräscht helkaklat badrum med duschkabin, handdukstork, toalett, handfat med underliggande förvaring och spegel med överliggande belysning. Bekvämt med egen tvättmaskin.

Byggnadsår
1945-46
Våningsplan
1 av 3. Hiss finns ej.
Renovering
2018
Kök
Nytt kök
Vissa väggar har klätts in med vit träpanel
Ny kyl/frys
Ny diskmaskin
Målat om fönstret invändigt

Hall
Ny hatthängare och skoställ
Byggt in proppskåpet

Badrum
Nytt underskåp
Nytt handfat
Ny blandare
Ny spegel
Ny toppmatad tvättmaskin

Rummet
Målat tak
Tapetserat väggarna
Satt upp en rumsavskiljare
I sovdelen har väggarna klätts in med liggande träpanel

Klädkammare
Ny inredning bl.a. lådor, smart klädstång som går att justera upp och ner för att på bästa sätt maximera takhöjden.

Uterum
Nymålade väggar och tak
Nya persienner i vitt

Genomgående
Nya vägguttag i stora delar av bostaden
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer ett förråd. Tvättstuga i huset.
Balkong
Ja
Uteplats
Stort, inglasat uterum med skjutbara fönster. Uppskattat söderläge och inglasningen bidrar till en förlängd säsong. Infravärme och rullgardiner ingår.
Bilplats
Föreningen har 20 p-platser. Till parkeringsplatser är det separat kö.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-12-17)
Primärtenergital
171 kWh/m2/år
Energiklass
F
Namn
Riksbyggen Kalmarhus 3
Om föreningen
Byggår 1945 - 46

2000: Stambyte och alla balkonger
2005: Dränering och markarbete
2009: Fönsterrenovering
2012: Entrétak renovering yttertak
2015: Byte av värmekulvert
2019: Trapphusrenovering och byte av ytterdörrar.

2024: Planeras fönsterbyte i föreningen.
Byggnadsår
1945-46
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
732400-1929
Föreningens ekonomi
Stabil förening med god ekonomi. För vidare information gällande föreningens och dess ekonomi vänligen kontakta Riksbyggen.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
36 st
Antal lokaler
3 st
TV/bredband
Tv och bredband via Com Hem, grundutbud tv ingår i avgiften. Bredband ingår i obligatoriskt tillägg om 115 kr/mån.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Parkering
Parkeringsplats går att hyra, separat kö.

Ekonomi

Pris:
1 150 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift:
2 977 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 115 kr för bredband.
Andel i föreningen:
2.2857%
Andel av årsavgift:
2.2857%
Indirekt nettoskuldsättning
58 317 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Reparationsfond:
79 kr
Bostaden är pantsatt?
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
250 kr/mån
Summa
250 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]