Svensknabbevägen 17
Scrolla ner

Svensknabbevägen 17

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
4 rum, varav 3 sovrum
Boarea/biarea:
114 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Svensknabben
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 1 av 3. Hiss finns.
Månadsavgift:
7 808 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen hem Låt mig få presentera förvandlingen av en kontorsfastighet som nu stoltserar med bostäder av högsta kvalitet som är helt unika i sitt slag. 114 kvadratmeter på kulturhistorisk mark intill skogsbrynet med bruset från havet. Välkommen till Svensknabbevägen 17 som stod inflyttningsklart så sent som 2020.

Jag måste erkänna. Jag är imponerad. Från start till slut. Jag möts av ett välputsat yttre samt en luftig och modern foajé med hiss från markplan. Och låt mig få prata om omgivningen. Jag är mitt i naturen. Bland skog, vatten och hästhagar. Ändå har jag city endast några minuter bort. Hur är det möjligt? Bli inte överraskad om du på sommaren ser någon granne knata iväg ner mot vattenbrynet i morgonrock. Så blir det när man bor oförskämt nära bad- och båtbryggor.

Det är så lätt att superlativen ställs på varandra när det kommer till ett boende som detta. Du har en uteplats, husets största, på närmare 52 kvm. Skogen har du så pass nära att du nästan når grenarna.

Dina sociala ytor är väl värda att skryta om. Jag som mäklare brukar tala om ”gott om svängrum”. Vi har passerat det stadiet. Här är svängrummet snarare ett dansgolv. ”Bada i ljus” är en annan återkommande klyscha. Även den är otillräcklig här. Kombinationen av ett gavelläge och pampiga fönsterpartier är oslagbar.

Ditt kök från Sentens, ligger med en modern, öppen planlösning till sällskapsrummet, som sträcker sig vidare ut till uteplatsen. Som en trestegsraket. Dina två badrum är påkostade och din tvättstuga är ett separat rum i hemmet. Sovrummen är alla tre väl tilltagna. Övriga bekvämligheter såsom förråd och parkeringsplats löser föreningen åt dig.
Området Samtidigt som du når stadens centrum på några minuter har du naturen och dess oöverträffade utsikt alldeles utanför fönstret. Skogbevuxna partier, uddar och näs utmed Kalmarsund som bjuder på mäktig utsikt mot Öland.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Svensknabbevägen 17
Postadress
393 51 Kalmar
Område
Svensknabben
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
4
Boarea
114 m² (Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
Antal rum
4 rum och kök, varav 3 sovrum
Månadsavgift
7 808 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och fiberbredband.
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Vi passerar hästhagarna och kommer ut till det kulturhistoriska området på Svensknabben som formats av Jeanssondynastin. Idag en fin blandning av skog och hav, nytt och gammalt. Endast två kilometer från Kvarnholmen men ändå den berikande frihetskänslan i lantlig miljö.

Husets framsida är vänd mot Solbacka och dess fina trädgårdsområde som står öppen för dig att ströva i. Husets baksida pekar rakt in i den lummiga skogen. Här garanteras friheten från insyn.

Välkommen in! Med egen ingång från husets gavel gör sig villakänslan påmind. Fötterna har vi placerat på grått klinkergolv. Stora klinkerplattor för stor effekt. Där klinkergolvet slutar tar ljus enstavsparkett fart och sprider ut sig över hemmets alla kvadratmeter (minus badrummen och tvättstugan såklart). I hallen finns avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor. Förvaring i två garderober.

Badrummet är tilltaget, påkostat och stilsäkert. Även här, stora plattor, för stor effekt. På såväl golv som väggar. Här finns kommod med handfat, toalett, vikväggar i glas, takdusch och handdukstork. Spotlights i tak och behaglig golvvärme.

Det andra badrummet ligger längre ner i bostaden. Även här helkaklat. Här finns toalett, dusch, kommod med handfat och handdukstork.

Mellan de två badrummen ligger tvättstugan. Välutrustad med såväl tvätt som tork. Här finns också tvättho och förvaringsskåp.

Från hallen tar vi klivet in till de sociala sällskapsytorna. Oj. Helt plötsligt blev vartenda rum jag någonsin besökt småskaligt. Kök och vardagsrum i en öppen, modern kombo. Wow! Längs med ena kortsidan löper stora fönsterpartier, från golv till tak, med en utsikt rakt ut mot skogen. Utsikten är något utöver det vanliga. Vi omfamnas av naturen. Köket från Sentens är skräddarsytt för just denna bostad med ambition att förhöja och beakta rummets yta och karaktär. Rena linjer, modernt och tidlöst. Stryk handen längs med de långa bänkskivorna i Carrara marmor. Släta luckor i vitt. I rostfritt utförande finns fristående kyl och frys, inbyggnadsugn och mikro samt integrerad diskmaskin och induktionshäll. Nuvarande ägare har dessutom adderat en rejäl köksö. Perfekt att mingla runt! Spotlights i tak.

Den öppna ytan på över 40 kvadratmeter ger plats för såväl matmöblemang som soffgrupp. Bjud in familj, bekanta som obekanta - här finns plats för alla. Från sällskapsrummet tar vi klivet ut på den väl tilltagna uteplatsen.

Från sällskapsdelen har vi tillgång till två av tre sovrum. Vi börjar längst in, i the master bedroom. Rumshöga, vackra fönster i två väderstreck. Du somnar med solnedgången som kuliss och vaknar med blicken mot skogen. Tänk att få vakna till denna utsikt varje morgon! Goda förvaringsmöjligheter.

Vägg i vägg med the master bedroom, hittar vi ytterligare ett sovrum. Även detta rum är väl tilltaget.

Det tredje rummet nås från hallen och gör sig utmärkt som barn-, tonårs- eller gästrum.

Byggnadsår
2010
Våningsplan
1 av 3. Hiss finns.
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer ett förråd.
Uteplats
Du är stolt ägare till husets största uteplats på närmare 52 kvadratmeter. Det här är möjligheternas oas. Delvis stensatt och delvis under tak, grästäppa och skogen som närmsta granne. Här möter du solens strålar tidig förmiddag och under solens senare timmar.
Bilplats
Bilplats finns.

Energideklaration

Namn
Brf Svensknabben i Kalmar
Om föreningen
Byggår 2010, byggdes om 2020.
Byggnadsår
2010
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769638-7799
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
10 st
TV/bredband
Fiberbredband ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Gemensamma utrymmen
Förrådslänga på husets gavel.

Ekonomi

Månadsavgift:
7 808 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och fiberbredband.
Andel i föreningen:
11.5268%
Indirekt nettoskuldsättning
1 474 280 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
400 kr/mån
Summa
400 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]