Borgmästaregatan 3B
Scrolla ner

Borgmästaregatan 3B

2 450 000 kr

Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum
Boarea/biarea:
73 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Centralt
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 2 av 3. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
3 685 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Tre rum och kök Välkommen att bosätta dig i HSB Brf Sutaren i Kalmar, en av Kalmars mest stabila föreningar med väldigt låga avgifter.

Den här ljusa trerummaren på Borgmästaregatan är smakfullt renoverad av föregående ägare. Köket är funktionellt utformat och maskinellt välutrustat. Helkaklat duschrum med smarta lösningar och tvättmaskin. Sällskapsrummet bjuder in till flera olika möbleringsmöjligheter och burspråket charmar oss. Den inglasade balkongen har ett soligt söderläge. Samla ihop dina favoritmöbler, flytta in och börja trivas från dag ett.
Föreningen HSB Brf Sutaren i Kalmar stoltserar inte bara med sitt attraktiva läge. Föreningens ekonomi är god och avgifterna är låga. För dig som medlem innebär det ett bekymmersfritt boende och låg boendekostnad. 3 685 kr i månaden. Värme, vatten och kabel-TV ingår. I föreningen finns välutrustade tvättstugor, övernattningslägenhet på högre höjder samt garage- och parkeringsplatser. Föreningen har dessutom investerat i solenergi vilket genererat i lägre driftkostnader.

Utan att låta tjatig, läget är oslagbart. Med Kvarnholmen och dess utbud runt hörnet, samt stormarknad, Lindöfjärden och fina strövområden endast en kort promenad bort.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Borgmästaregatan 3B
Postadress
392 35 Kalmar
Område
Centralt
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
38
Boarea
73 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Månadsavgift
3 685 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV
Pris
2 450 000 kr eller högstbjudande
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

I välskötta och trivsamma kvarter tar vi klivet in i porten med siffran och bokstaven 3B på dörren. Lagom högt upp i huset, på våning två, fritt från insyn välkomnas vi in.

I hallen sätter vi fötterna på slitstarkt och riktigt snyggt klinkergolv. Hallen är L-formad och möblerbar. Ljusinsläpp från två håll gör hallen ljus och härlig.

”Förvaringen i vår lägenhet är en extra lyx vi inte varit vana vid tidigare. I hallen har vi en skjutgarderob med förvaring från golv till tak där alla våra ytterkläder och skor får plats. Sedan har vi även klädkammaren där vi förvarar säsongens alla plagg. Tack vare det smarta förvaringssystemet är det lätt att hålla ordning och reda.”

Första svängen till vänster leder oss in i det trivsamma köket. Här har du allt för att kunna laga mat och umgås i goda vänners lag. Vita luckor med rostfria handtag och bänkskiva i ek. Den mörka mosaiken glittrar i solen och fångar vår uppmärksamhet. Oanade förvaringsutrymmen i alla stora lådor för tallrikar och kastruller. Den maskinella utrustningen i rostfritt består av inbyggnadsugn och mikro, induktionshäll, integrerad diskmaskin, fläkt, hel kyl och frys.

” Vid matbordet i köket spenderar vi mycket tid, eftersom det ”hörnet” känns så mysigt och inbjudande.”

Bostaden bjuder på två sovrum. Det första rummet ligger direkt till höger från hallen. I rummet får du plats med dubbelsäng, nattduksbord och förvaringsmöbel. Det andra rummet ligger vägg i vägg med köket. Ett rum som idag benämns som gästrum/kontor men som likväl skulle kunna vara ett regelrätt sovrum. Dubbelsäng får med enkelhet plats. Parkettgolv, förvaring i skjutgarderober och fönster mot husets framsida.

I det väl tilltagna sällskapsrummet möts vi av härligt ljusinsläpp. På golvet pryder parkettgolv. Likadana golv som vi bekantat oss med i kök och sovrum. Den generösa golvytan gör det möjligt att möblera med både matplats och soffgrupp.

”Planlösningen var något vi föll för och varje utrymme känns perfekt planerat. Ett extra plus enligt oss är att köket är avskilt från sällskapsrummet vilket gör att det kan vara stökigt i köket utan att resten av lägenheten känns rörig. Vi slipper dessutom höra alla ”köksljud” under tiden vi kollar på tv eller har gäster i vardagsrummet.”

Som en förlängning av sällskapsrummet har vi den nyligen inglasade balkongen i söderläge.

Det helkaklade badrummet renoverades i samband med föreningens stambyte. Här finns nytt handfat, ny toalett, spegelskåp med belysning och dusch med infällbara duschväggar. Plus i kanten för tvättmaskinen!

Byggnadsår
1961
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns ej.
Renovering
2021 Spishäll
2020 Kolfilterfläkt
2015 Montage av duschväggar och tvättmaskin.
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer ett förråd som är placerat i husets källare. I föreningen finns garage och cykelförråd. I grannhuset finns två tvättstugor och en övernattningslägenhet.
Balkong
Ja
Uteplats
Inglasad balkong med trätrall, läge söder.
Bilplats
25 st Garageplats. Separat kö.
11 st Parkeringsplats. Separat kö.

Energideklaration

Status
Utförd (2018-08-24)
Primärtenergital
118 kWh/m2/år
Energiklass
E
Namn
HSB Brf Sutaren i Kalmar
Byggnadsår
1961
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
732400-0749
Föreningens ekonomi
För mer information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta ansvarig fastighetsmäklare för kontaktuppgifter.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
51 st
Antal lokaler
1 st
TV/bredband
Kabel-TV från Com Hem ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
De senaste större renoveringarna som utförts är följande:
- 2002/2003 utfördes stambyte samt renovering av samtliga badrum.
- 2004 byte av fönsterbågar.
- 2005 hissrenovering i höghuset.
- 2008 utfördes energideklaration.
- 2010 nya entrédörrar i aluminium till trapphusen.
- 2012 takomläggning höghuset.
- 2012 byte till säkerhetsdörrar för alla lägenheter.
- 2013 nya asfalteringar.
- 2014 installation av värmepump och kringutrustning för värmeåtervinning. Den återvunna värmen används till radiatorerna i höghuset.
- 2015 Nytt tak på låghuset.
Installation av värmeåtervinning i höghuset.
- 2016 Hissrenovering
- 2018 Installation av solceller på låghusets sydsida.
Målning ut- och invändigt av samtliga balkonger
OVK
Energideklaration
- 2022 Byte samt inglasning av 33 balkonger
Uppsättning av laddstolpar inklusive markarbete


- 2024 Planerat fönsterbyte.
Parkering
25 st Garageplats. Separat kö. 2 stycken Laddstolpar finns.
11 st Parkeringsplats. Separat kö.
Gemensamma utrymmen
Två välutrustad tvättstugor i höghuset.
Föreningen har en uthyrningslägenhet på våning 6 i höghuset. Kostnad 150 kr per dygn

Ekonomi

Pris:
2 450 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift:
3 685 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV
Andel i föreningen:
1.9007%
Indirekt nettoskuldsättning
179 874 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Reparationsfond:
6 997 kr
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
100 kr/mån
Summa
100 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]