Kungsgårdsvägen 28A
Scrolla ner

Kungsgårdsvägen 28A

795 000 kr

Antal rum:
2 rum, varav 1 sovrum
Boarea/biarea:
50.5 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Skälby
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 2 av 3. Hiss finns.
Månadsavgift:
4 164 kr/mån

4 dagar kvar till visning.

26 April
Anmäl dig till visningen via hemsidan eller kontorstid på 0480-420200.
En rymlig och välplanerad tvårummare Välkommen till Brf Hagtorpets trivsamma kvarter. Här bor du i Kalmars största förening!

Väl inne möts du av en tvårummare med fönster i två väderstreck. Balkongen är vänd mot morgon- och förmiddagssolen. Den är inglasad och väl tilltagen. Det är en balkong som kan nyttjas året runt om du adderar infravärme. Sovrummet vilar mot husets framsida och är helt insynsskyddat. Likaså det välutrustade köket. Sällskapsrummet är rymligt och ger plats för den stora soffan och matmöblemanget. Samtliga ytskikt är uppfräschade och du kan förvänta genomgående smakfulla färg- och materialval.
Föreningen I huset finns bekvämligheter såsom hiss, tvättstuga och cykelförråd. När du har övernattande gäster på besök hyr du bekvämt en av föreningens två gästlägenheter. Tränar du? Perfekt, spara en slant och nyttja föreningens gym som finns i huset. I föreningen finns dessutom bastu. Föreningens investering i solceller har resulterat i betydligt lägre boendekostnader. Du bor med närhet till mataffär, pizzeria och kommunikationer. Cykelavstånd till Hansa City med stort utbud av shopping och restauranger. 3 km till citykärnan och universitetet med goda buss, cykel och gångförbindelser.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Kungsgårdsvägen 28A
Postadress
393 66 Kalmar
Område
Skälby
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
107
Boarea
50.5 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
2 rum och kök, varav 1 sovrum
Månadsavgift
4 164 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Ett tillägg om 174 kr tillkommer för fiberbredband.
Pris
795 000 kr eller högstbjudande
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Ta klivet in i hissen som tar dig upp till våning 2 och välkomnas in i denna trevliga bostad. Du möts av en ljus hall med plats för avhängning av ytterkläder och skor direkt innanför dörren. Hallen är rymlig och erbjuder förvaring i dubbelgarderob med överskåp.

Från hallen, till vänster, når vi det uppfräschade köket. Det här är ett rum att trivas i! Stort fönsterparti i blickfånget med fina utblickar. Bli bortskämd med goda arbetsytor. Förvaringen är inte att klaga på. Du får plats med alla kastruller, grytor och pannor. En självklar matplats intill nyss nämnda fönsterparti. Vita luckor med mattsvarta handtag, stänkskydd i kakel och mörkare bänkskiva. Din maskinpark består av fläkt, häll, kyl, frys och inbyggd ugn. Plats för diskmaskin och micro finns.

Vägg i vägg med köket ligger sovrummet. Generös golvyta med plats för dubbelsäng, tillhörande nattduksbord och byrå. Förvaring i flera garderober. Sovrummet är välplacerat med ett insynsskyddat läge. Här sover du gott om natten.

Hallen visar oss vägen in till det tilltagna sällskapsrummet. På golvet vilar vacker fiskbensparkett. Rummet ger plats för soffa, matmöblemang och TV. Härifrån når vi den inglasade balkongen. På balkongen tittar du ut över föreningens mysiga grönområde och här njuter du av morgon- och förmiddagssolen.

Badrummet är delvis kaklat och fräscht. I badrummet finns dusch, toalett, handdukstork, tvättställ och spegelskåp med inbyggd belysning.

Byggnadsår
1955
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns.
Övriga byggnader/utrymmen
Det finns cykelförråd, källarförråd, vindsförråd och tvättstuga med torkrum. Allt i huset! I föreningen finns samlingslokal och övernattningslägenhet.
Balkong
Ja
Uteplats
Din inglasade balkong är fritt placerat mot öster. Du möter morgon- och förmiddagssolen här. Skjutbara fönsterpartier, rullgardiner och nålfiltsmatta.
Bilplats
Parkeringsplats går att hyra för ca 100 kr/mån, separat kö.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-11-07)
Primärtenergital
188 kWh/m2/år
Energiklass
F
Namn
Riksbyggen Brf Hagtorpet
Om föreningen
Föreningen består av 24 st byggnader med 495 lägenheter uppförda 1954-1957. Fastigheternas adresser är Kungsgårdsvägen 14-34, Fatabursvägen 1-19 och Stallgärdsgatan 2-4 i Kalmar.

1993-1995 Stambyte, badrumsrenovering samt köksrenovering
2005 Utbyggnad och inglasning av balkongerna
2010-2011 Omläggning av yttertak
2012-2013 Spolning av avloppsstammar
2016 Föreningen bytte namn från Riksbyggen Kalmarhus 10 till Riksbyggen Brf Hagtorpet
2016-2017 - Fönsterbyte
2019 - Porttelefon, samt skärm i trapphuset för bokning av föreningens lokaler, bla tvättstuga
2022/2023 - installation av solceller

I föreningen finns gästlägenhet vilket underlättar när långväga gäster är på besök. I övrigt finns bastu, gym och samlingslokal. Går att hyra hobbyrum.
Byggnadsår
1955
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
732400-2125
Föreningens ekonomi
För vidare information om föreningens ekonomi, se årsredovisning. Föreningen planerar att höja avgiften med ca 8% fr o m årsskiftet.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
495 st
TV/bredband
Tv via Tele2 eller Telia. Bredband via Telia fiber eller Tele2. Tv bas, bredband 250/250 Mbit/s samt bredbandstelefoni via Telia ingår i obligatoriskt tillägg om 174 kr/mån.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Parkering
Parkeringsplats går att hyra för ca 150 kr/mån, separat kö.

Det finns två laddplatser för elbil (vid Kungsgårdsvägen 26), kostar f n 6 kr/timme.
Gemensamma utrymmen
Det finns cykelförråd, matkällare, vindsförråd, tvättstugor och grovtvättstuga. I föreningen finns två övernattningslägenheter, bastu och gym.

Ekonomi

Pris:
795 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift:
4 164 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Ett tillägg om 174 kr tillkommer för fiberbredband.
Andel i föreningen:
0.18869%
Andel av årsavgift:
0.18869%
Indirekt nettoskuldsättning
198 071 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Reparationsfond:
3 436 kr
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
150 kr/mån
Summa
150 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]