Sagovägen 39

1 250 000 kr

Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum
Boarea/biarea:
79.5 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Berga
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 1 av 3. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
5 026 kr/mån

13 dagar kvar till visning.

12 Oktober
Anmäl dig till visningen via hemsidan eller kontorstid på 0480-420200.
Tilltaget och renoverat kök! I omtyckt område, bekvämt belägen på första våningen, ligger denna mycket trivsamma trea. Försedd med flera kvaliteter som ofta efterfrågas i inglasad balkong i fritt västerläge, renoverat och välutrustat kök och såväl separat gästtoalett som dusch/wc med egen tvättmaskin. Därtill genomgående fina ytskikt, härligt ljusinsläpp och bra förvaringsmöjligheter i garderober och förråd. Bägge sovrummen är tilltagna och vardagsrummet ger plats för både soffgrupp och middagsbord.
Välskött förening på trivsamt läge! Brf Trollet är en välskött bostadsrättsförening där medlemmarna trivs med stora, luftiga innergårdar med gemensamma grill-, lek- och sittplatser samt fina faciliteter i bland annat tennisbana, bastu, träningslokal samt gästlägenhet. Föreningen satsar även på hållbarhet där stundande installation av solceller är en viktig investering. Låg belåning tillsammans med förmånligt, kollektivt avtal för tv och bredband garanterar låga boendekostnader.

Läget på Sagovägen 39 är suveränt för er som uppskattar närhet till såväl natur som all nödvändig service. Vid Berga centrum finns välsorterad Ica samt hälsocentral och vid Hansa finns ett gediget utbud av butiker och stormarknader. Busshållplats ligger en kort promenad från bostaden och för er med barn finns flera förskolor och skola på bekvämt avstånd. Varmt välkomna på visning!

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Sagovägen 39
Postadress
393 52 Kalmar
Område
Berga
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
21
Boarea
79.5 m² (Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
Antal rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Månadsavgift
5 026 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg avseende tv och bredband tillkommer med 135 kr/mån.
Pris
1 250 000 kr eller högstbjudande
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnande och möblerbar hall med laminatgolv. I entrén finns avhängningsyta och en garderob för ytterkläderna. Vidare in i hallens vinkel finns ytterligare tre garderober.

GÄST-WC
Uppskattat med separat gästtoalett som nås från hallen. Försedd med handfat och wc.

KÖK
Trevligt och renoverat kök i dova, grå toner. Välutrustat med integrerad diskmaskin, induktionshäll, fläkt, kyl/frys och inbyggnadsugn. Köket erbjuder bra förvaring, fina arbetsytor och gott om utrymme för köksbord. Laminatgolv och härligt ljusinsläpp från fönster åt framsidan.

DUSCH/WC
Fräscht badrum med klinkergolv och våtrumstapet. I badrummet finns wc, handfat, tvättmaskin (-21), duschkabin, handdukstork och fönster.

SOVRUM
Innanför hallen ligger det ena sovrummet. Bra storlek, klädförvaring i tre garderober och fönster åt baksidan. På golvet ligger en nylagd ekparkett.

SOVRUM
Innanför vardagsrummet finns det andra sovrummet som även det är rymligt med två garderober, fönster åt framsidan och nylagt ekparkettgolv.

VARDAGSRUM
Tilltaget vardagsrum med nylagt parkettgolv och plats för såväl tv- och soffmöblemang som middagsbord. Vardagsrummet förlängs dessutom av den underbara, inglasade balkongen.

Byggnadsår
1972
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft
Våningsplan
1 av 3. Hiss finns ej.
Renovering
2021 - installation av tvättmaskin, ommålning samt nytt parkettgolv i vardagsrum och båda sovrummen.
Övriga byggnader/utrymmen
Tillhörande förråd och matkällarförråd finns i källaren. Här finns också cykelförråd och tvättstuga.
Balkong
Ja
Uteplats
Stor, inglasad balkong i utmärkt västerläge med eftermiddags- och kvällssol. Försedd med trätrall och skjutbara fönster.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-02-05)
Primärtenergital
156 kWh/m2/år
Energiklass
F
Namn
Riksbyggen Brf Trollet
Om föreningen
Hemsida: www.brftrollet.com

Större utfört underhåll:
1995-1996 - inglasning balkonger
2006-2007 - takbyte
2015-2016 - fönsterbyte inkl balkongdörrar, installation av säkerhetsdörrar och postboxar
2018/2019 - renovering av vatten- och avloppsledningar
2020 - målning socklar husen, garagen och sophus
2022 - installation av 7 nya fjärrvärmeväxlare och undercentraler samt byte kallvattenledningar i källarna. Installation av termosventiler och temperaturgivare i lägenheterna samt injustering av hela värmesystemet.

Föreningen planerar för att installera solceller. I samband med detta kommer individuell mätning av el införas. Man planerar även för utbyggnad av entrépartier och nytt låssystem.
Byggnadsår
1972
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
732400-2802
Föreningens ekonomi
För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta ordförande Catrin Qvick 073-8211348. Avgiften kommer att höjas med 7% fr o m september.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
182 st
TV/bredband
Tv och bredband via Tele2, ingår i obligatoriskt tillägg.
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Parkering
Garageplats finns att hyra. Till garageplatsen är det separat kö. 550 kr/månaden.
Parkeringsplats finns att hyra. Till parkeringsplatsen är det separat kö. 85 kr/månaden utan elstolpe och 135 kr/månaden med elstolpe.
Gemensamma utrymmen
Föreningen har tennisbana, bastu, träningslokal samt gästlägenhet. Tvättstugor finns i 5 av 7 byggnader. På området finns gemensamma grillplatser samt utemöbler för medlemmarna att nyttja.

Ekonomi

Pris:
1 250 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift:
5 026 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg avseende tv och bredband tillkommer med 135 kr/mån.
Andel i föreningen:
0.64698%
Andel av årsavgift:
0.64698%
Indirekt nettoskuldsättning
172 479 kr
Reparationsfond:
4 819 kr
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
400 kr/mån
Försäkring
100 kr/mån
Summa
500 kr/mån
Uppgifterna är uppskattade.

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]