Svinövägen 18
Scrolla ner

Svinövägen 18

3 990 000 kr

Antal rum:
5 rum, varav 3 sovrum
Boarea/biarea:
129.5 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Svinö
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 1. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
8 095 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen hem Välkommen till ett otroligt boende på vackra Svinö! Ett fantastiskt bostadsrättsradhus om 129,5 kvadratmeter väntar nu på nya ägare. Det som gör just detta hem extra unikt är dess närhet till vatten och natur. Du möts av vacker utsikt över Kalmarsund från såväl hemmet, uterummet och grästäppan. Alla blickar pekar helt rätt - mot utsikten och lugnet.

Bostaden fördelar sig över ett stort sällskapsrum med öppet upp till nock, ett fullutrustat kök, två helkaklade badrum (ett på varje plan), egen tvättstuga och tre-till-fyra sovrum. Lägg därtill ett inglasat uterum med tillgång till en mysig grästäppa.

På denna adress bjuds du onekligen på det bästa av två världar. Närheten till city, samtidigt som du har havet och naturen som några av dina närmsta grannar. Njut av att vakna upp till måsarnas sång, sätt dig i uterummet med kaffekoppen och blicka ut över de vackra omgivningarna. Blir du sugen på ett dopp tar du bara på dig morgonrocken och traskar ner till föreningens badbrygga.

Kanske kommer du från hus och önskar ett mer bekvämt boende utan att tumma på frihetskänslan? Eller från en lägenhet i stan och söker lugnet och större boende men inte riktigt känner dig redo för allt vad hus innebär? Oavsett vad så lämnar Svinövägen 18 ingen besviken. Här bjuds du på rymd, villakänsla och fantastisk natur runt knuten. Ute på Svinö väntar dessutom fantastiska strövområden. Svinö naturreservat ligger precis bredvid.
Föreningen Ett extra plus är att bostadsrättsföreningen har gratis parkeringsplatser, egen båtbrygga samt tillgång till sjöbodar och grillplats inom området. I månadsavgiften ingår vatten, fiberbredband, kabel-TV, garageplats med laddstolpe, ett utvändigt förråd intill bostaden och även båtplats för dig med båt.

Varmt välkommen på visning!

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Svinövägen 18
Postadress
392 36 Kalmar
Område
Svinö
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
39
Boarea
129.5 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
5 rum och kök, varav 3–4 sovrum
Månadsavgift
8 095 kr/mån. I avgiften ingår vatten, garage, parkeringsplats, fiberbredband och kabel-TV.
Pris
3 990 000 kr eller högstbjudande
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

När du parkerat bilen i ditt garage och passerat den välskötta innergården skymtar du radhuslängan närmast vattnet. Där väntar Svinövägen 18.

Som du säkert förstår är detta ett av föreningens bästa lägen. Granne med naturen och med nosen mot utsikten och vattnet. Välkommen hem. Fötterna möter klinkergolv med underliggande golvvärme. Här finns plats för avhängning av ytterkläder och skor. Den rymliga klädkammaren ligger i direkt anslutning till hallen.

Badrummet på entréplan är helkaklat och fräscht. Här finns dusch, toalett, handdukstork och tvättställ. Det öppningsbara fönstret gör det lätt att vädra.

Viker du höger i hallen möter du det hemtrevliga och rymliga köket. Här är det vit skåpinredning med rostfria beslag. Fina förvarings- och arbetsytor. Klinkergolv med underliggande golvvärme. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, kyl, frys, spis med glashäll samt en fläkt. Vid fönster mot innergården finns plats för matmöblemang, här får 6-8 personer rum att sitta ner. I anslutning till köket ligger tvättrummet med tvättmaskin, torktumlare (funkar ej) och värmepump, tvättho och centraldammsugare.

Den här lägenhetens verkliga pärla till rum är det väl tilltagna sällskapsrummet. Rymd, gott om ljusinsläpp och fantastisk utsikt ut mot vattnet. Rummet har plats för soffa, matmöblemang, TV och hyllor. Med öppet upp till nock får detta rum verkligen en speciell känsla och en fin kontakt med ovanvåningens möblerbara hall. Från rummet har du utgång till det inglasade uterummet med med en bedårande utsikt över omgivande natur och vatten.

Vägg i vägg med sällskapsrummet fanns tidigare bostadens första av fyra sovrum. Nuvarande ägare valde att istället öppna upp och bredda sällskapsdelen. Med enkla medel kan du återställa ett perfekt tonårsrum, gästrum eller kontor om behovet finns. Fönster åt vattnet och naturen.

När du tagit dig upp till det andra våningsplanet möter du först en rymlig och möblerbar hall med öppet ner mot sällskapsrummet. Här finns ovanvåningens uttag till centraldammsugaren.

På övre plan väntar tre sovrum. Två av dem vetter mot husets framsida, lugnt och insynsskyddat. Goda förvaringsmöjligheter i skjutgarderober och garderob. Det tredje sovrummet bjuder på slående vyer mot natur och vatten.

Badrummet på övre plan är helkaklat. Behaglig golvvärme och smakfulla färgval. Badrummet är utrustat med dusch med glasdörrar, handfat och toalett.

Byggnadsår
1993
Uppvärmning
Vattenburen värme - värmepump med värmeåtervinning.
Våningsplan
1. Hiss finns ej.
Renovering
2012
Nytt klinkergolv i badrummet på entréplan.
Nytt golv i hallen.

2007
Renovering av badrum på övre plan.
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer ett rymligt förråd.
Uteplats
Ett helt otroligt inglasat uterum med stenlagd yta utanför som pekar mot vatten och natur. Glasdörrarna kan enkelt skjutas åt sidan för att öppnas upp mot naturen. Grästäppan framför uterummet är din att nyttja. I uterummet finns en luftvärmepump (luft/luft) som förlänger årstiden.
Bilplats
Garageplats med automatisk portöppnare ingår i månadsavgiften. I garaget finns elbilsladdare. Anslutningsavgift om 3000 kr (engångsavgift).

Fria gästparkeringar.

Energideklaration

Status
Utförd (2018-03-16)
Primärenergital
53 kWh/m2/år
Energiklass
D
Namn
HSB Brf Talludden i Kalmar
Om föreningen
Senaste renoveringar:
2008 - Förstärkning och renovering av yttertrappor.
2009-2011 - Takvårdsarbete med rengöring och beläggning.
2010 - Tilläggsisolering vindar.
2011 - Underhåll av garageportar. Byte av 32 st. värmepumpar och samtliga termostater.
2016 - Cylinderbyte på alla föreningens dörrar genomfört.
2017 - Upprustning av lekplats
2018 - OVK har utförts för samtliga lägenheter
Energideklaration
Upprustning av B-husets innergård
Reparation och renovering av badbryggan på udden
2019 - Utvändig målning av fastigheterna
2020 - Målning av dörrar, förråd och plank.
2021 - Installation av laddboxar i garagen.

Föreningens hemsida finns på: http://www.hsb.se/sydost/talludden
Byggnadsår
1993
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
716431-2170
Föreningens ekonomi
För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta ansvarig mäklare.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
40 st
TV/bredband
Telias kanalpaket lagom ingår i månadsavgiften. Bredband via Telia, fiber ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Parkering
Garageplats ingår i månadsavgiften.
Fria gästparkeringar.
Gemensamma utrymmen
Det finns förråd på gården. Sopsortering i miljörum (i ena garagelängan). Här finns också trädgårdsredskap att använda för alla. Snickarbod med verktyg finns i den andra garagelängan. Tillgång till både bad- och båtbrygga.

Ekonomi

Pris:
3 990 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift:
8 095 kr/mån. I avgiften ingår vatten, garage, parkeringsplats, fiberbredband och kabel-TV.
Andel i föreningen:
3.22%
Indirekt nettoskuldsättning
689 134 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Reparationsfond:
5 000 kr
Bostaden är pantsatt?
Nej

Driftkostnader

Uppvärmning
800 kr/mån
Hushållsel
800 kr/mån
Försäkring
150 kr/mån
Summa
1 750 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning
Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]