Smålandsgatan 1B
Scrolla ner

Smålandsgatan 1B

2 490 000 kr

Antal rum:
2 rum, varav sovrum
Boarea/biarea:
67 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Malmen
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 5 av 5. Hiss finns.
Månadsavgift:
4 227 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen hem Välkommen hem till Smålandsgatan 1B.

På våningen fem av fem väntar en riktig tiopoängare. Vad sägs som ett genomgående gott skick? tillgång till hiss? och två balkonger? Ja, du läste rätt. Två balkonger. Den ena pekar glatt åt öster och morgonsolen medan den andra har nosen mot innergården och eftermiddagssolen. Lägg därtill en välmående förening, en låg avgift och ett centralt läge.

Förvänta dig en tvårummare fördelad på 67 kvadratmeter. Med fönster i två väderstreck och luftiga rum. Invändigt bjuds du på ett välutrustat kök, sovrum i bra storlek med fina förvaringsmöjligheter och ett helkaklat badrum. Det luftiga vardagsrummet erbjuder plats för både soffgrupp och större matbord för dina gäster. På golvet vilar nyslipad och behandlad fiskbensparkett.

Har du samlat på dig mycket saker? Ingen fara, till bostaden följer både vinds- och källarförråd. I huset finns dessutom gäst/övernattningslägenhet, gym och två tvättstugor.

Här bor du centralt med närhet till allt som kan önskas. Från bostaden har du promenadavstånd till Kalmarsundsparken med badplats, Slottsparken och Kvarnholmens stora utbud av butiker, caféer och restauranger.
Föreningen I BRF Framsta erbjuds ett mycket angenämt och tryggt boende. Föreningens goda ekonomi ger en stabil månadsavgift och stor trygghet för de boende i huset. Fastigheten är i gott skick både exteriört och interiört vilket förhöjer känslan av kvalitet, inte bara i lägenheten utan redan när man parkerar på gatan och kliver in i trapphuset.

Det är inte ofta en central tvåa med alla rätt dyker upp. Ta chansen nu.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Smålandsgatan 1B
Postadress
392 53 Kalmar
Område
Malmen
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
5583501
Boarea
67 m² (Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
Antal rum
2 rum och kök
Månadsavgift
4 227 kr/mån. inkl. värme, vatten och bredband
Pris
2 490 000 kr
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Interiör

Med några minuters promenad från city svänger vi in på Smålandsgatan. Med parken i ryggen och Malmen framför oss. Vi knappar in portkoden och välkomnas in i byggnaden. Hissen finns till ditt förfogande efter en lång arbetsdag eller när matkassarna väger extra tungt. Eller ja, egentligen när du vill.

Högst upp i huset, bland trädtoppar och takåsar vilar denna citypärla. Hallen är ljus och inbjudande. Här finns avhängningsmöjligheter och plats för förvaring. Skosulan landar på parkettgolv i ek. Likadana golv återfinns i kök och sovrum.

Rakt fram i hallen ligger det helkaklade badrummet med alla rätt! Här finns toalett, dusch med platsbesparande glasvägg, handdukstork, tvättställ med underliggande förvaring och spegelskåp.

Köket ligger till vänster om hallen. Vid tillagning står du tryggt i ett välutrustat kök från HTH. Vita, släta luckor med rostfria beslag. Den maskinella utrustningen består av spis med häll, kyl/frys och fläkt. Här finns plats för diskmaskin om så önskas. Intill fönstret finns gott om plats för köksbordet med plats för 4-5 personer.

Tillbaka i hallen och vidare in till sällskapsrummet. Fötterna möter vacker, nyslipad fiskbensparkett. Här samsas många kvadratmeter om uppmärksamheten. Visst upplevs det väldigt stort? Öppna ytor möjliggör flera olika möbleringar med soffgrupp, TV- och matmöblemang. Känn ingen begränsning inför middagssittningen. Här finns plats för alla! Hög mysfaktor med den öppna spisen (kolla med föreningen om eldning). Fönstren erbjuder vyer över takåsarna och i fjärran kan man ana Ölandsbron, den något mindre av de två balkongerna har förmiddagssol och är en perfekt plats för morgonkaffet.

Från sällskapsrummet, förbi hallen och in till sovrummet. Rummet är tilltaget och rymmer dubbelsäng och nattduksbord. Gott om förvaring i skjutgarderober. Från sovrummet når du balkong nummer två. En balkong placerad helt rätt! Soligt med vackra utblickar och ingen besvärande insyn – Jackpot!

Byggnadsår
1936
Våningsplan
5 av 5. Hiss finns.
Övriga byggnader/utrymmen
Två tvättstugor, gym och övernattningslägenhet.
Till bostaden följer ett källarförråd och stort vindsförråd.
Balkong
Ja
Uteplats
Tilltagen balkong som nås från sovrummet med ett soligt läge i sydväst. Balkongen vetter mot innergården och bjuder på fina utblickar.

Ytterligare en balkong som vetter ut mot Smålandsgatan med morgonsol.
Bilplats
Sex stycken parkeringsplatser på innergården. Separat kö. Fråga ansvarig mäklare för mer information. Parkering kostar 300 kr/månaden.

I området finns dessutom möjlighet till boendeparkering via kommunen.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-06-16)
Primärenergital
199 kWh/m2/år
Energiklass
G
Namn
Brf Framsta 8
Om föreningen
Byggår 1936

Ombildning 2011
Byggnadsår
1936
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769622-3267
Föreningens ekonomi
För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta mäklaren för kontaktuppgifter till föreningen. Inga planerade/beslutade förändringar av månadsavgiften.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
31 st
Antal lokaler
3 st
TV/bredband
Tv via Telenor. Bredband via Telenor (fiber), ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Parkering
I området finns möjlighet till boendeparkering via kommunen.
Gemensamma utrymmen
I föreningen finns två tvättstugor, gym och övernattningslägenhet.

I trapphuset finns gemensamma balkonger.

Ekonomi

Pris:
2 490 000 kr
Månadsavgift:
4 227 kr/mån. inkl. värme, vatten och bredband
Andel i föreningen:
2.4917%
Andel av årsavgift:
3.24629%
Indirekt nettoskuldsättning
297 867 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Bostaden är pantsatt?
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
200 kr/mån
Summa
200 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]