Robert Gustafssons gata 50 På våning sju med en pampig terrass och västerbalkong
Scrolla ner

Robert Gustafssons gata 50

3 750 000 kr

Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum
Boarea/biarea:
86 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Linnéstaden
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 7 av 7. Hiss finns.
Månadsavgift:
5 607 kr/mån

10 dagar kvar till visning.

31 Juli
Anmäl dig till visningen via hemsidan eller kontorstid på 0480-420200.
Takterrass, balkong och otroliga vyer Är du sugen på att höja livet en nivå eller sju? Kom upp till våning sju och på taket! Just den här trean har allt du kan begära av en takvåning – himmelssikt och terrass och balkong i olika väderstreck.

Alldeles intill citykärnan i Kalmar hittar du Linnéstaden. Här får du ett bekymmersfritt boende med natursköna miljöer runt hörnet. Innergården bjuder in till en kopp kaffe i solen och omgivningen till rörelse eller shopping. Välkommen till ett modernt cityliv.

Här får du nära till allt. Stadsdelen utvecklas över tid och kommer att innehålla bostäder, butiker och samhällsservice. En plats att bo och leva på, helt enkelt. Boendemiljön präglas av grönska med väl tilltagna ytor som inbjuder till rörelse, lek och avkoppling. I det här moderna boendet finner du mervärden som laddstation för elbilar och ett nybyggt utegym i angränsande parkområde.
Interiör Högst upp i huset, på sjunde våningen med tillgång till hiss, hittar du denna trerummare. En trerummare i absolut toppskick (läs: nytt och orört) med en väl tilltagen terrass samt en balkong som pekar mot eftermiddagssolen och solnedgången. Här är utsikten maximal och insynen minimal. Det är inte många som får vakna till dessa utblickar på denna höjd. Nuvarande ägare har gjort påkostade tillval, bl.a. mörka plankgolv från Kährs, exklusiva vitvaror och smakfullt grått kakel i hallen. Väggarna är målade i en ljust varmgrå ton som skapar helhetsharmoni. Inredningen är modern och funktionell, med smakfulla kontraster och gedigna material.

I Föreningen finns bekvämligheter såsom hiss och tillgång till garageplats.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Robert Gustafssons gata 50
Postadress
392 40 Kalmar
Område
Linnéstaden
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
26/1602D
Boarea
86 m² (Areauppgifter enligt bostadsföreningen)
Antal rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Månadsavgift
5 607 kr/mån. I avgiften ingår uppvärmning samt varm- och kallvatten. Enligt ekonomisk plan: 7 752 kr. Anledningen till minskad avgift gentemot ekonomisk plan är beslutad räntekompensation i samband med ökade räntor sedan kostnadskalkylen upprättades.
Pris
3 750 000 kr
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Linnéstaden


Linnéstaden har kommit att bli ett nytt, hett kvarter i Kalmar. Knappa 10 minuter (7 minuter enligt Hitta.se) från citykärnan och ett stenkast ifrån Stormarknad med butiker och restauranger. Naturen ligger precis intill, likaså kommunikationer.

Rumsbeskrivning

Från markplan tar vi hissen allra högst upp till våning sju. Välkommen upp till högre höjder och framförallt välkommen hem.

På sjunde våningen bor du med endast en granne vilket innebär mindre spring i trappen, skönt. Stig på. Det första som möter dig är ljuset och vyerna. Otroligt. Fötterna får bekanta sig med klinkergolvet i hallen. Lättstädat och slitstarkt. Sober färgsättning i samtliga rum. I hallen finns plats för avhängning av ytterkläder och skor bakom skjutdörrar.

Från hallen öppnar det väl tilltagna sällskapsrummet upp sig. Påkostade golv från Kährs möter dig här och i övriga rum. Den öppna planlösning binder ihop de sociala ytorna i sällskapssrummet och i köket. Här finns gott om utrymme för samvaro, fest och avkoppling. Otroligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier samt utgång till balkong och terrass skapar rymd i rummet.

Köket ligger med öppen planlösning till sällskapsrummet. Det sobra köket går ton i ton med den ljusa varmgrå väggfärgen och ger på det sättet ett intryck av att köket flyter in i rummet som helhet. Minimalism som samspelar med bänkskivans naturliga betongmönster i grå laminat. Samma skiva bildar stänkskydd på väggen. Push to open ger ett handtagslöst kök. Den maskinella utrustningen i rostfritt utförande består av induktionshäll, inbyggnadsugn, kyl, frys, diskmaskin och mikrovågsugn.

Vi spenderar mer tid i sovrummet än någon annanstans i hemmet. Här, på högre höjder kommer du att kunna sova riktigt gott i lugna, inbjudande sovrum. Väggarna är målade i samma ljust varmgråa ton som resten av lägenheten. I det stora sovrummet finns tillhörande garderober som löper längs med hela kortsidan. Det mindre sovrummet gör sig utmärkt som kontor, barn-, gäst- eller tonårsrum. Fönster i två väderstreck.

Badrummet ligger i direkt anslutning till hallen. Du möts av en varmare ton av betonggrå och ett ljusare klinkergolv som för tankarna till spa och natur. Badrummet är utrustat med toalett, kommod med handfat, dusch med infällbara glasväggar i frostat glas och handdukstork. Behagligt med golvvärme. Lyxigt och bekvämt med egen tvättmaskin och torktumlare.

I samtliga fönster (ej stora sovrum och det stora fönstret mot terrassen) finns plissegardiner.

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
2023
Fönster
Isolerglasfönster
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)
Våningsplan
7 av 7. Hiss finns.
Övriga byggnader/utrymmen
Till alla lägenheter hör ett källarförråd. Cykelparkering i källaren.
Balkong
Ja
Uteplats
En rejält tilltagen takterrass (cirka 28 kvm) samt en västerbalkong med otroliga vyer!
Bilplats
Föreningen kommer disponera 42 garageplatser till en kostnad om 800 kr/månad. Möjlighet till laddstolpe finns! Infart från Perstorpsvägen. Lediga garageplatser med/utan laddstolpe finns i dagsläge.

Energideklaration

Status
Utförd (2023-06-28)
Primärenergital
68 kWh/m2/år
Energiklass
C
Namn
Brf Geologen i Kalmar
Om föreningen
Föreningens hus står färdiga för inflyttning i augusti 2023.
Byggnadsår
2023
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769639-7350
Föreningens ekonomi
För information om föreningens ekonomi, se årsredovisning.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
44 st
TV/bredband
Fiber via Kalmar Energi Stadsnät. Du väljer den tjänst du själv önskar och betalar inte för mer än du vill ha!
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Parkering
Föreningen har tillgång till 42 garageplatser. Går att hyra för 800 kr/mån.
Gemensamma utrymmen
Cykelparkering och cykelförråd i källare.

Ekonomi

Pris:
3 750 000 kr
Månadsavgift:
5 607 kr/mån. I avgiften ingår uppvärmning samt varm- och kallvatten. Enligt ekonomisk plan: 7 752 kr. Anledningen till minskad avgift gentemot ekonomisk plan är beslutad räntekompensation i samband med ökade räntor sedan kostnadskalkylen upprättades.
Andel i föreningen:
2.787%
Indirekt nettoskuldsättning
1 195 818 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Bostaden är pantsatt?
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
300 kr/mån
Summa
300 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]