Utrustningskajen 11 Havsnära, påkostat och alldeles ljuvligt!
Scrolla ner

Utrustningskajen 11

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum
Boarea/biarea:
98 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Varvsholmen
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 4 av 5. Hiss finns.
Månadsavgift:
5 272 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen hem Det blir inte mer havsnära än så här. Fönster som pekar åt såväl söder som väster och knappt 10 meter från Kalmarsund. På Utrustningskajen 11 möts du av en inglasad hörnbalkong fint kalibrerade mot utsikten och vattnet. Du blickar ut över charmiga sjöbodar, Ängö och några av stadens landmärken. Från balkongen ser du även Ölandsbron.

Hemmet och balkongen fullkomligt badar i solljus! Du bor högt upp på våning fyra, utan att tappa kontakten med vattnet. Framför dig har du himlen, vågorna och det klara ljus som bara finns nära stora vatten. Interiört överraskas du av golvvärme i samtliga rum, påkostade materialval och en väldisponerad planlösning. 98 kvadratmeter stort och med två riktigt bra sovrum. Ditt vardagsrum sträcker sig över många kvadratmeter med utgång till balkongen. Köket, från Ballingslöv, ligger i öppen planlösning till nyss nämnda rum och är extrautrustat med utsikter som imponerar även på de mest bortskämda gästerna.
Området Föreningen bjuder på bekvämligheter såsom garageplats (förberett för laddstolpe), hiss och en stabil ekonomi. Din månadsavgift är låg och inkluderar värme, vatten, förråd och garageplats. Med ett tillägg om 300 kr ingår dessutom kabel-TV och fiberbredband från Telia.

Samtidigt som du når stadens centrum på några få minuter har du naturen och dess oöverträffade utsikt och vidsträckt vatten alldeles utanför fönstret. Upplev den enorma frihetskänslan med öppna vyer som ständigt förändras efter vädrets makter. Ovan nämnda i kombination med sitt strategiska läge gör Varvsholmen till ett av Kalmars mest exklusiva bostadskvarter.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Utrustningskajen 11
Postadress
392 51 Kalmar
Område
Varvsholmen
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
B2402
Boarea
98 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Månadsavgift
5 272 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och garageplats med laddbox. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 300 kr för fiberbredband och kabel-TV.
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Parkera bilen i garaget och ta bekvämt hissen upp till denna fantastiska bostad. Välkommen in till ett hem utöver det vanliga. I hallen sätter du fötterna på klinkergolv. Där klinkergolvet slutar tar fin 1-stavs parkett i ljus ek vid. Likadana golv löper sedan enhetligt vidare i hela bostaden. Genomgående för bostaden är behaglig golvvärme. I hallen finns plats för avhängning av ytterkläder och skor i dubbel skjutdörrsgarderob.

Vi följer ljuset och stiger in i sällskapsrummet som ligger med öppen planlösning till köket. Här samsas många kvadratmeter om uppmärksamheten!

Det är här vi får det bekräftat, läget är svårslaget! På en helt perfekt höjd med känslan av att vi går på vatten. Ljusa högkvalitativa material- och färgval, allt för att förstärka det otroliga ljusinsläppet. Rummet upplevs stilrent, modernt och tidlöst. Addera soffgrupp och ditt allra bästa sällskap för att njuta av havets skådespel. Härifrån tar vi oss ut på den stora vinkelformade balkongen, som bildar en länk med den omgivande naturen.

I köket möts vi av en stilsäker inredning från Ballingslöv med materialval som slår det mesta. Vad sägs om vit skåpinredning med svarta beslag. Köksön är ett stort plus med god förvaring- och avlastningsyta. Den maskinella utrustningen består av integrerad kyl och frys, inbyggnadsugn/mikrovågsugn, fläkt och induktionshäll. Känn ingen begränsning vid middagssittningen. Här omges du och dina gäster av stora fönsterpartier med vackra utblickar mot vattnet.

Nu till det första sovrummet. Rummets storlek möjliggör namn såsom kontor, barn- eller gästrum. Tänk att få vakna till denna utsikt - varje morgon.

Tillbaka i hallen når vi hemmets första badrum av två. Det stora badrummet nås från sovrummet. Gemensamt för båda är stilrena val av kakel och klinkers, behaglig golvvärme och en känsla av lyx! Badrummet som nås från hallen är utrustat med dusch, toalett samt kommod med handfat. Det stora badrummet erbjuder dubbeluppsättning av kommod med handfat och takdusch med glasvägg..

Sovrummet nås via en passage. På båda sidor om passagen finns skjutdörrar, bakom dessa finns djupa, inredda klädgarderober. Sovrummet är placerat med ett lugnt läge mot husets gavel. Rummet ger plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Från sovrummet når vi det stora badrummet.

Tvättrummet ligger i anslutningen till hallen. Här finns tvättmaskin, torktumlare, torkskåp, tvättho samt hyllsystem för förvaring. Vardagslyx när det är som bäst!

Byggnadsår
2017
Våningsplan
4 av 5. Hiss finns.
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer ett stort förråd. Cykelrum finns.
Balkong
Ja
Uteplats
Den väl tilltagna hörnbalkongen är alldeles ljuvlig, likaså utsikten. Förutom havet blickar du ut över Ängös vackra boende och sjöbodar, Ölandsbrons siluett och några av stadens landmärken.
Bilplats
Garageplats ingår i månadsavgiften.

Energideklaration

Status
Utförd (2021-02-02)
Primärtenergital
100 kWh/m2/år
Energiklass
D
Namn
Brf Riggen 1
Om föreningen
Föreningens hus stod färdiga för inflyttning 2017/2018. Hemsida: brfriggen.se
Byggnadsår
2017
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769629-4672
Föreningens ekonomi
För vidare information om föreningens ekonomi, se årsredovisning.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
59 st
Antal lokaler
3 st
TV/bredband
Tv, bredband och telefoni via Telia (fiber) ingår i det obligatoriska tillägget.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Ja
Tillåts delat ägande?
Ja
Parkering
Garageplats ingår i månadsavgiften.
Gemensamma utrymmen
Det finns cykelförråd och miljörum.

Ekonomi

Månadsavgift:
5 272 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och garageplats med laddbox. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 300 kr för fiberbredband och kabel-TV.
Andel i föreningen:
0.0181%
Andel av årsavgift:
0.0164%
Indirekt nettoskuldsättning
1 456 998 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
300 kr/mån
Summa
300 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]