Enighetens väg 47 Enighetens väg, en omtyckt plats med unik närhet till naturen och Kalmarsund. Harmonisk livsstil i en charmig 82 kvm lägenhet.
Scrolla ner

Enighetens väg 47

1 575 000 kr

Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum
Boarea/biarea:
82 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Bergavik
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 2 av 2. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
5 398 kr/mån

3 dagar kvar till visning.

28 Juli
Anmäl dig till visningen via hemsidan eller kontorstid på 0480-420200.
Havsnära läge På en lugn och trivsam adress introduceras nu denna ljusa och välplanerade trerummare. Att bo på Enighetens väg 47 innebär att du blir en del av en välskött och oerhört populär förening, strategiskt belägen intill vackra Kalmarsund. Det är en plats som utmärker sig för sin popularitet och fantastiska läge. Området präglas av små röda hus, vilket ytterligare förstärker den unika atmosfären.

Interiört möts du av 82 rymliga kvadratmeter, fördelade på två generösa sovrum och ett modernt kök som inte bara imponerar med sitt magnifika ljusinsläpp utan även erbjuder gott om förvaringsutrymme. Badrummet är utrustat med en ny kombinerad tvätt/torkmaskin för extra bekvämlighet. Dessutom öppnar det stora vardagsrummet upp till en underbar balkong, perfekt belägen i det populära söderläget, vilket bjuder in till soliga stunder under stora delar av dagen. Balkongen är fridfullt belägen och erbjuder en vacker utsikt mot den mysiga innergården.
Området & föreningen Brf Havsörnen är en engagerad och stabil förening med låg belåning som står till förfogande med bekvämligheter som gästlägenhet, gym, pingisrum, lekplatser samt elstolpar och hjärtstartare. Till lägenheten ingår även ett närliggande förråd för extra förvaringsmöjligheter. Det optimala läget i närheten av havet, badplatser, grönområden, löparspår och golfbana skapar en fantastisk livsstil med många fritidssysslor. Området präglas av lugn och trygghet, med gröna omgivningar som skapar en avslappnad känsla. Månadsavgiften inkluderar värme, vatten, grundutbud av tv-kanaler och bredband, vilket bidrar till en bekväm och bekymmersfri boendemiljö.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Enighetens väg 47
Postadress
393 59 Kalmar
Område
Bergavik
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
65
Boarea
82 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Månadsavgift
5 398 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, bredband och grundutbud av tv-kanaler.
Pris
1 575 000 kr eller högstbjudande
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna välplanerade trerummare. När du kliver in genom dörren möts du av en ljus och välkomnande hall, där dina fötter möts av klinkergolvet. Ta några steg framåt och häng av dig dina ytterkläder på hatthyllan till vänster.

Direkt till vänster från hallen finner du det första av de två sovrummen. Rummet erbjuder rikligt med plats för en bekväm dubbelsäng, extra förvaringsmöbler och nattduksbord. Här har de nuvarande ägarna valt att lägga en heltäckningsmatta, vilket skapar en ombonad atmosfär i sovrummet och samtidigt bidrar till utmärkt ljuddämpning. Förvaringsmöjligheterna är generösa med en rymlig klädkammare som rymmer alla säsongens plagg.

Intill detta sovrum finns ett annat rum som också är rymligt och lämpar sig utmärkt som antingen gästrum, barnrum eller arbetsrum. Valet är helt ditt att göra, beroende på dina behov och önskemål.

Vi tar oss vidare till köket som är beläget mitt emot, på andra sidan hallen. Fönstren längs ena sidan av köket öppnar upp för en underbar utsikt mot innergården och bidrar till ett naturligt ljusinsläpp. Nuvarande ägare har utvidgat köket ända ut till fönstret, vilket ger extra arbetsyta och förvaringsmöjligheter. Under 2021-2022 har omfattande förbättringar genomförts, inklusive nya köksluckor, bänkskiva, diskho, fläkt, samt kyl och frys från Smeg. Dessutom har en inbyggd mikrovågsugn installerats för att öka kökets funktionalitet.

Sällskapsrummet är lättillgängligt både från köket och hallen och erbjuder en bekväm miljö med en soffgrupp och ett matsalsbord. Rummet är fördelaktigt belyst med fönster som sträcker sig över två sidor, vilket skapar en generös mängd naturligt ljus. Från detta rum öppnar sig dörren till en fantastisk balkong, perfekt belägen i det populära söderläget, vilket bjuder in till soliga stunder under stora delar av dagen.

Ett praktiskt badrum med ljusinsläpp från fönstret gör det lätt att vädra. Stilren vit kommod erbjuder smart förvaring. Här finns även spegelskåp, handdukstork, dusch och en kombinerad tvätt/torktumlare för bekvämlighet i vardagen.

Byggnadsår
1991
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
2 av 2. Hiss finns ej.
Renovering
Ny Kyl/frys (Smeg) 2021/2022
Ny Bänkskiva, fläkt och diskho 2021/2022
Ny Inbyggd mikrovågsugn 2022
Ny kombinerad tvätt/torkmaskin 2022
Övriga byggnader/utrymmen
Till lägenheten hör ett förråd i nära anslutning till bostaden.

I föreningen finns övernattningslägenhet, samlingslokal, gym, grillplatser, tvättstuga, pingisrum, egen brygga samt båtplats (mot avgift). Lekplatser, boulebana, basketplan.
Balkong
Ja
Uteplats
En charmig balkong som fångar det soliga söderläget på ett enastående sätt, erbjuder en fantastisk plats för avkoppling och soliga stunder.
Bilplats
Föreningen har 110 parkeringsplatser, vissa under tak och vissa med el. Carport kan hyras för cirka 200 kr/månad och parkeringsplats för 95 kr/månad.
Laddning av elbilar finns.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-02-03)
Primärenergital
135 kWh/m2/år
Energiklass
E
Namn
Brf Havsörnen
Om föreningen
Byggår 1991
Ombildad 2007

Föreningens hus är uppdelade i 6 gårdar.
Byggnadsår
1991
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769614-4166
Föreningens ekonomi
För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta mäklaren för kontaktinfo.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
107 st varav 11 st hyresrätt(er)
TV/bredband
Tv via Telenor, grundutbud ingår i avgiften. Fiber via Telenor 100/100 Mbit/s, ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
2021 Nya fönster i samtliga bostäder (vändbara treglasfönster med trä på insida och aluminium på utsida).
2021 Ommålade fasader.
2023 Taktvätt.
Gårdsplats
Mycket härligt område med bl a planteringar, lekplatser, stora grönområden, grillplats, boulebana och basketplan.
Parkering
Föreningen har 110 parkeringsplatser, vissa under tak och vissa med el. Carport kan hyras för cirka 200 kr/månad och parkeringsplats för 95 kr/månad.
Laddning av elbilar finns.
Gemensamma utrymmen
I föreningen finns tillgång till pingisrum, gym, gästlägenhet, samlingslokal och grovtvättstuga.

Ekonomi

Pris:
1 575 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift:
5 398 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, bredband och grundutbud av tv-kanaler.
Andel i föreningen:
0.854%
Andel av årsavgift:
0.854%
Indirekt nettoskuldsättning
329 328 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
500 kr/mån
Försäkring
72 kr/mån
Summa
572 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]