Stagneliusgatan 24B En trea med alla rätt!
Scrolla ner

Stagneliusgatan 24B

2 175 000 kr

Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum
Boarea/biarea:
70 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Norrgård
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 2 av 3. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
3 590 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen hem Detta är trean du väljer med både hjärta och hjärna. En stenstabil förening med väldigt låg belåning (1,2 tkr/kvm) och månadsavgiften är således lika tilltalande. Själva placeringen, ett läge som beskrivs som Kalmars mittpunkt, är perfekt ur alla vinklar. Mellan centrum och stormarknad, nära natur, universitet och citypuls. Med detta sagt är det inte konstigt att Norrgård blivit ett av Kalmars mest populära områden att bosätta sig i.

Här har det vardagliga blivit heligt och det ordinära har växlats upp till extraordinärt. Med fönster i två väderstreck snuvas du aldrig på dagsljuset. Tidig förmiddag landar solen perfekt på den inglasade balkongen där den sedan stannar i princip hela dagen. Fördelen med ett soligt söderläge och helt klart en av anledningarna till varför balkongen är nuvarande ägares favoritplats! Dina ytskikt är ompysslade och i alla rum möts du av smakfulla färgval och parkettgolv. I det här hemmet både hamnar och fastnar du gärna i det upprustade och lättarbetade köket. Storleksmässigt perfekt då matbordet inryms precis intill fönsterpartiet. Dina sovrum är placerade i varsin ände av bostaden och bjuder båda på gott om svängrum. Båda helt fria från insyn! Badrummet är helkaklat och ger plats för tvättmaskin för den som önskar. För dig med mycket prylar - lugn. I bostaden finns gott om förvaring i såväl garderober som klädkammare. Dessutom garanteras du två förråd i källaren.
Allt du behöver finns här! 70 kvadratmeter i omtyckt och stabil förening med mycket låg avgift. Kan det bli bättre?! Ja! Föreningen är, som tidigare nämnt, mycket lågt belånad vilket tryggar inför framtiden. Dessutom har husen försetts med solceller. I föreningen finns övernattningslägenhet och flera lek- och grillplatser. Tvättstuga i huset och närhet till parkeringsplatser.

Med ett centralt läge, stabil förening och hög standard förtjänar denna trea att rubriceras som perfekt!

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Stagneliusgatan 24B
Postadress
392 37 Kalmar
Område
Norrgård
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
103
Boarea
70 m² (Areauppgifter enligt bostadsföreningen)
Antal rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Månadsavgift
3 590 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och fiberbredband
Pris
2 175 000 kr
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Hall

I Norrgårds välskötta och trivsamma kvarter tar vi klivet in i porten till Stagnliusgatan 24B. På andra våningen, helt fritt från insyn välkomnar säljaren oss med öppen famn. Det finns ingen som kan beskriva en bostad bättre än dess ägare.

I hallen sätter vi fötterna på uppskattat parkettgolv. Hallen är L-formad och möblerbar. Här finns goda avhägningsmöjligheter för ytterkläder och skor. Ljusinsläppet från två håll gör hallen ljus och härlig.

”Förvaringen i vår lägenhet är en extra lyx vi inte varit vana vid tidigare. Låt oss börja i vår rymliga klädkammare som ligger i anslutning till hallen. Här förvarar vi allt från träningskläder, refillprodukter, tvättkorgar, pärmar med papper och prylar såsom krukor och vaser. I hallen finns plats för en stor skjutgarderob med förvaring från golv till tak om man skulle önska mer förvaring."

Kök

Första svängen till höger leder oss in i det moderna och välutrustade köket. Här har du allt för att kunna laga mat och umgås i goda vänners lag. Vita, släta luckor med diskreta handtag och bänkskivor i trä. Oanade förvaringsutrymmen i alla stora lådor för tallrikar och kastruller. Den maskinella utrustningen består av inbyggnadsugn och mikro, induktionshäll, diskmaskin, fläkt och kyl/frys.

” Vid matbordet i köket spenderar vi mycket tid, eftersom det ”hörnet” känns så mysigt och inbjudande. Det är verkligen ett plus att man kan vara fler i köket, och ha vänner i köket medan man lagar mat, alla får plats!”

Sovrum

Bostaden bjuder på två sovrum. Det första rummet ligger till vänster om hallen. På väggarna pryder den perfekta nyansen av grått. I rummet får du plats med dubbelsäng, nattduksbord och förvaringsmöbel. Med fönster mot den lugna innergården kan du vara säker på att sova gott om natten.

Sovrum nummer två ligger vägg i vägg med kök och har goda förvaringsmöjligheter.

Vardagsrum

I det väl tilltagna sällskapsrummet möts vi av härligt ljusinsläpp. Den generösa golvytan gör det möjligt att möblera med både matplats och soffgrupp.

”Planlösningen var något vi föll för och varje utrymme känns perfekt planerat. Ett extra plus enligt oss är att köket är avskilt från vardagsrummet vilket gör att det kan vara stökigt i köket utan att resten av lägenheten känns rörig. Vi slipper dessutom höra alla ”köksljud” under tiden vi kollar på tv eller har gäster i sällskapsrummet.”

Som en förlängning av sällskapsrummet har vi det inglasade uterummet i söderläge.

” Vår inglasade balkong är helt fantastisk och fungerar som ett extrarum under hela året. Under vintern är det ett utmärkt ställe för förvaring och framåt vårkanten blir balkongen vårt vardagsrum, där vi spenderar mycket tid. Under våren och sommaren äter vi nästan alla måltider här, hänger, vilar och umgås. Extra plus ger vi våra solgardiner som vi kan dra för under varma dagar.”

Badrum

Badrummet är helkaklat och fräscht. Här finns dusch, toalett, handfat, spegelskåp och handdukstork. Möjlighet och plats för tvättmaskin.

Byggnadsår
1961
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns ej.
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer ett förråd och ett matkällarförråd. I föreningen finns tvättstugor, övernattningslägenhet och samlingslokal.
Balkong
Ja
Uteplats
Inglasad balkong med solgardiner, skjut- och låsbara fönster. Balkongen har ett fritt läge mot föreningens innergård. Här njuter du att ett soligt söderläge.
Bilplats
179 parkeringsplatser. Går att hyra för cirka 100/mån. Korta köer och oftast får man en p-plats väldigt snabbt.

Möjlighet till boendeparkering utmed Norrgårdsgatan.

Energideklaration

Status
Utförd (2018-08-07)
Energiklass
E
Namn
Riksbyggen Kalmarhus 14
Om föreningen
Föreningen äger fastigheterna Ripan 1 och 2. På fastigheterna finns nio byggnader med totalt 252 lägenheter. Fastigheternas adress är Stagneliusgatan 18-24 och Norrgårdsgatan 1-11 i Kalmar.

2000 Stambyte och totalrenovering av våtutrymmen
2004 Renovering av fönster
2010 Renovering av tvättstugorna
2010 Nya entrédörrar och säkerhetsdörrar, postboxar och ommålning av trapphus
2012/2013 Byte av tak på samtliga hus.
2014 Förbättring av utemiljöerna.
2017 Ny gästlägenhet
2019 Låsbyte
2021 Portkod
2022 Solceller
Byggnadsår
1961
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
732400-2075
Föreningens ekonomi
God ekonomi föreningen. För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta Riksbyggen. Vice värd Ronny Pettersson 0480-57953
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
252 st
Antal lokaler
34 st
TV/bredband
Tv via Com Hem, grundutbud ingår i avgiften. Fiberbredband från Halebop ingår i obligatoriskt tillägg.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Parkering
179 parkeringsplatser. Går att hyra för cirka 100/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.
Runt om i området finns även möjlighet till boendeparkering via kommunen.

Ekonomi

Pris:
2 175 000 kr
Månadsavgift:
3 590 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och fiberbredband
Andel i föreningen:
0.4526%
Andel av årsavgift:
0.45259%
Indirekt nettoskuldsättning
48 018 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
150 kr/mån
Summa
150 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]