Västra Sjögatan 45 Påkostad trerummare med fantastisk utsikt över Malmfjärden och Rävspelet.
Scrolla ner

Västra Sjögatan 45

5 395 000 kr

Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum
Boarea/biarea:
117 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Kvarnholmen
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 2 av 5. Hiss finns.
Månadsavgift:
13 408 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Ljust och väl tilltaget sällskapsrum med utgång till inglasad balkong God mat och trevligt umgänge med familj, släkt och vänner kan du ägna dig åt i det ljusa och väl tilltagna sällskapsrummet som ligger med fri vy ut över fjärden. Allrummet som ligger med en öppen planlösning till köket har vid köksfönstret gott om plats för ett matmöblemang där ni kan vara många som sitter ner, äter gott och umgås.
Sällskapsytan gör plats för din favoritsoffa, fåtöljer och en TV. I den ena delen av rummet kan du välja att skapa ett litet bibliotek eller kanske ett hemmakontor? Möjligheterna är många, låt dina önskemål och behov få bestämma. Från sällskapsdelen tar du dig vidare ut till den rymliga och inglasade balkongen. Tänk att få vakna upp, ta med dig kaffet och frukostmackan och slå dig ner när här ute och njuta av utsikten samtidigt som du ser och hör staden vakna till liv. Det här lär bli en plats där du spenderar mycket tid från tidig vår till sen höst.
Stilrent kök Det tidigare nämnda köket har en stilren gråtonad inredning från Ballingslöv med en ljus bänkskiva i komposit. Den välplacerade köksön skänker extra fina förvaring- och arbetsytor. I köket finns all den maskinella utrustning du kan tänkas behöva med hel kyl och frys, diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn, fläkt och inbyggd micro.
Bostaden har idag två sovrum men du kan med enkla medel få till ett tredje sovrum om du sätter upp en vägg i första delen av sällskapsrummet. Det ena, av de idag befintliga sovrummen är så pass stort att du med enkelhet kan möblera det med dubbelsäng, byråer, hyllor eller skrivbord. Detta sovrum har en praktisk klädkammare samt något så lyxigt som ett eget badrum. Badrum nummer två når du från hallen. Båda badrummen är helkaklade och utrustade med dusch, toalett, tvättställ, spotlights och behaglig golvvärme.
Från hallen når du även rummet där du kan ägna dig åt att få dina kläder rena, nämligen i bostadens tvättrum. Här är det utrustat med tvättmaskin, torktumlare och tvättställ. Perfekt att ha tvättmöjligheter i lägenheten och därmed slippa springa med tvättkorgen i trapphuset.
Framför dig har du en riktigt fin bostad med ofta efterfrågade attribut. Fantastisk utsikt, gedigna materialval en väl genomtänkt planlösning. Läget på Kvarnholmen är verkligen något utöver det vanliga. Det är mångas dröm att få bo centralt och samtidigt nära vattnet. Precis utanför dörren ligger Hemköp, gym, restauranger, shopping och allt annat som centrala Kalmar har ett erbjuda.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Västra Sjögatan 45
Postadress
392 48 Kalmar
Område
Kvarnholmen
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
22
Boarea
117 m²
Antal rum
3 rum och kök, varav 2–3 sovrum
Månadsavgift
13 408 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, fiberbredband och garageplats.
Pris
5 395 000 kr eller högstbjudande
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Hall med förvaringsytor

När du tagit trapporna eller hissen upp till våning nummer två välkomnas du in i bostaden och dess hall. Dina ytterkläder och skor kan du förvara i en garderob med skjutdörrar.

Väl tilltaget sällskapsrum och

Det påkostade köket och stora sällskapsrummet ligger med en öppen och social planlösning till varandra. Här får du gott om ljusinsläpp från stora fönsterpartier i tre olika väderstreck. Sällskapsytorna är väl tilltagna och här finns det fina möjligheter att skapa
flera "rum i rummet". Du får till exempel plats med både tv-hörna, loungedel och matplats. Från sällskapsrummet har du fri utsikt över fjärden och här tar du dig vidare ut till den inglasade balkongen. Köket har inredning från Ballingslöv och en snygg bänkskiva i komposit. Den maskinella
utrustningen från Electrolux består av hel kyl och frys, diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn, fläkt och inbyggd micro.

Två sovrum och två badrum

Bostaden har idag två sovrum men du kan med enkla medel få till ett tredje om du sätter upp en vägg i första delen av sällskapsrummet. Det ena av de idag befintliga sovrummen är så pass stort att du med enkelhet kan möblera det med dubbelsäng, byråer, hyllor eller ett skrivbord. Detta sovrum har en praktisk klädkammare samt något så lyxigt som ett eget badrum. Badrum nummer två når du från hallen. Båda badrummen är helkaklade och utrustade med dusch, toalett, tvättställ, spotlights och behaglig golvvärme.

Praktiskt tvättrum

Från hallen har du ingång till ett praktiskt tvättrum som är utrustat med tvättmaskin, torktumlare, tvättställ och fina förvaring- och arbetsytor.

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2018
Fönster
Isolerglas
Uppvärmning
Golvvärme via fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk, FTX
Våningsplan
2 av 5. Hiss finns.
Övriga byggnader/utrymmen
Det finns ett förråd till varje lägenhet.
Balkong
Ja
Uteplats
Stort, inglasat uterum (11 kvadratmeter) med klinkergolv. Din alldeles egen oas mitt på Kvarnholmen. Helt fri från insyn med utsikt över vatten, natur, Domkyrkan och intilliggande bebyggelse.
Bilplats
Tillgång till garageplatser. 1 st garageplats ingår i avgiften.

Energideklaration

Status
Utförd (2021-08-24)
Primärtenergital
93 kWh/m2/år
Energiklass
D
Namn
HSB Brf Bastionpalatset
Byggnadsår
2018
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769630-8001
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
8 st
Antal lokaler
3 st
TV/bredband
Kabel-TV och fiberbredband ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
476 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Parkering
Tillgång till garageplatser. 1 st garageplats ingår i avgiften.
Gemensamma utrymmen
En gemensamhetslokal som idag är uthyrd till Böda Sand.

Ekonomi

Pris:
5 395 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift:
13 408 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, fiberbredband och garageplats.
Andel i föreningen:
13.9174%
Andel av årsavgift:
13.9174%
Indirekt nettoskuldsättning
2 099 119 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Bostaden är pantsatt?
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
450 kr/mån
Försäkring
80 kr/mån
Summa
530 kr/mån
Varje månad tillkommer kostnad för hushållsel och hemförsäkring.

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]