Norrgårdsgatan 11B Totalrenoverad tvåa på Norrgård!
Scrolla ner

Norrgårdsgatan 11B

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
2 rum, varav 1 sovrum
Boarea/biarea:
57.5 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Norrgård
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 1 av 3. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
3 039 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen hem Norrgård är ett område som bara tycks bli mer och mer populärt för varje år – och inte är väl det konstigt med tanke på det korta avståendet till city, universitetet, köpcentrum och fina strövområden längs med vackra Kalmarsund. På detta attraktiva läge kan jag nu presentera en tvårummare om 57,5 välplanerade kvadratmeter på första våningen i huset på Norrgårdsgatan 11B.

Med fönster på två håll blir du bortskämd med dagsljus. Köket är totalrenoverat och modernt. Köksön är pricken över i:et! Ditt badrum renoverades alldeles nyligen och är utrustat med tvättmaskin. Det stora vardagsrummet rymmer både soffgrupp och matsalsbord för dina nära och kära. Härifrån har du dessutom utgång till en väl tilltagen och inglasad balkong i soliga väster.
Området I den låga månadsavgiften om 3039 kr ingår värme, vatten, kabel-tv, fiberbredband samt förråd. Föreningen är mycket lågt belånad, vilket tryggar inför framtiden. Dessutom har husen försetts med solceller. I föreningen finns övernattningslägenhet och flera lek- och grillplatser. Tvättstuga i grannhuset och närhet till parkeringsplatser. Läget på Norrgård brukar oftast beskrivas som Kalmars mittpunkt. Här har du nära till precis allt. Stormarknad, Skälby och city.

Välkommen till Norrgårdsgatan 11B!

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Norrgårdsgatan 11B
Postadress
392 42 Kalmar
Område
Norrgård
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
28
Boarea
57.5 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
2 rum och kök, varav 1 sovrum
Månadsavgift
3 039 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och fiberbredband.
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Stig in! Redan i hallen möts vi av härligt ljusinsläpp som når oss via sovrum och köket i öster och från vardagsrummet i väster. Avhängningsmöjligheter direkt innanför entrén och förvaring i garderober med spegeldörrar. Fötterna har du hunnit placera på klinkergolv. Där klinkergolvet slutar tar ett parkettgolv vid som löper vidare in i kök och vardagsrum. Ett golv som är nylagt.

Första svängen till vänster leder oss in i sovrummet. Med en fluffig heltäckningsmatta och ljusa väggar skapas här en behaglig känsla. Längs med ena kortsidan återfinns flera garderober med spegelskjutdörrar. Fönstret vetter mot husets framsida och den lummiga innergården. Här sover du gott om natten.

Nästa rum till vänster blir det nyligen renoverade köket. Här man tänkt till vid renovering. Vit skåpinredning med detaljer i mässing och integrerade maskiner. Den maskinella utrustningen består av inbyggnadsugn och micro, induktionshäll, integrerad kyl/frys samt diskmaskin. Stora arbetsytor och goda förvaringsmöjligheter. Vad mer kan man önska? Möjligtvis en köksö. Och det finns det också. En köksö perfekt placerad för att låta middagssällskapet mingla runt kocken.

Från köket, rakt över hallen ligger sällskapsrummet som breddar ut sig över många, härliga kvadratmeter. Här får hela gänget plats! Fötterna har du hunnit placera på parkettgolv. Rummet i sig erbjuder olika möbleringsmöjligheter. Plats finns för soffa, elektronik och matmöblemang. Härifrån når du bostadens "extra rum", nämligen den inglasade balkongen. Plus i kanten för infravärmen som gör det möjligt att nyttja balkongen året runt!

Badrummet är helkaklat och fräscht. Behagligt med golvvärme. Här finns dusch, toalett, kommod, handdukstork och spegelskåp med ljusramp. Bekvämt med egen tvättmaskin!

Byggnadsår
1961
Våningsplan
1 av 3. Hiss finns ej.
Övriga byggnader/utrymmen
Det finns cykelförråd, två källarförråd varav ett större och tvättstuga i angränsande fastighet. I föreningen finns dessutom en gästlägenhet - perfekt när vänner och familj är på besök.
Balkong
Ja
Uteplats
Inglasat uterum med skjut- och låsbara fönster. Med ett eftertraktat västerläge njuter du av eftermiddags- och kvällssol. Den platsbyggda bänken och bordet ingår i köpet. Likaså infravärmen!
Bilplats
Parkeringsplats går att hyra för 100 kr/månaden. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

Energideklaration

Status
Utförd (2018-08-07)
Primärenergital
109 kWh/m2/år
Energiklass
E
Namn
Riksbyggen Kalmarhus 14
Om föreningen
Föreningen äger fastigheterna Ripan 1 och 2. På fastigheterna finns nio byggnader med totalt 252 lägenheter. Fastigheternas adress är Stagneliusgatan 18-24 och Norrgårdsgatan 1-11 i Kalmar.

2000 Stambyte och totalrenovering av våtutrymmen
2004 Renovering av fönster
2010 Renovering av tvättstugorna
2010 Nya entrédörrar och säkerhetsdörrar, postboxar och ommålning av trapphus
2012/2013 Byte av tak på samtliga hus
2014 Förbättring av utemiljöerna
2018 Nya låssystem
2018 Utemiljön
2019 Fasadputsning
2021 Tvättstugeutrustning
2022 Solceller
2023 Porttelefoner kopplade till mobilen.
Byggnadsår
1961
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
732400-2075
Föreningens ekonomi
God ekonomi i föreningen. För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi kontakta ansvarig mäklare.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
252 st
Antal lokaler
34 st
TV/bredband
Tv via Tele2, grundutbud med ca 15 kanaler ingår i obligatoriskt tillägg om 49 kr/mån! Fiberbredband via Halebop, ingår i det obligatoriska tillägget.
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Parkering
Parkeringsplats går att hyra för 100 kr/månaden. Till parkeringsplatsen är det separat kö.
Gemensamma utrymmen
Det finns cykelförråd, två källarförråd varav ett större, föreningslokal och tvättstuga. I föreningen finns dessutom en ny gästlägenhet - perfekt när vänner och familj är på besök.

Ekonomi

Månadsavgift:
3 039 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och fiberbredband.
Andel i föreningen:
0.382%
Andel av årsavgift:
0.38201%
Indirekt nettoskuldsättning
41 363 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Reparationsfond:
4 498 kr
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
120 kr/mån
Summa
120 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]