Svarvarvägen 17C Välkommen till denna välplanerade trea med fönster i två väderstreck i populära Brf HSB Storklas.
Scrolla ner

Svarvarvägen 17C

1 290 000 kr

Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum
Boarea/biarea:
82 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Lindsdal
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 2 av 2. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
4 987 kr/mån

3 dagar kvar till visning.

25 April
Anmäl dig till visningen via hemsidan eller kontorstid på 0480-420200.
28 April
Anmäl dig till visningen via hemsidan eller kontorstid på 0480-420200.
Välkommen hem Nu finns möjligheten att bosätta sig i en idyllisk och fridfull miljö i Lindsdal. Med stor glädje presenteras nu en välplanerad och mycket eftertraktad trea i den synnerligen populära bostadsrättsföreningen Brf HSB Storklas.

Vid ingången möts du av en rymlig entrébalkong där morgon- och förmiddagssolen välkomnar dig. Lägenheten är en välplanerad trea med fönster i två väderstreck, vilket skapar ett ljust och luftigt utrymme. Den imponerande golvytan på 82 kvadratmeter ger gott om utrymme för en bekväm och mångsidig tillvaro. Sovrummen är placerade i varsin ände av bostaden, varav det ena erbjuder gott om förvaring i en rymlig klädkammare. Köket, hjärtat av bostaden, har renoverats och har generösa arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Det rymliga sällskapsrummet sträcker sig över rikliga kvadratmeter och öppnar upp till en lugn och avkopplande inglasad balkong.
Föreningen & området Brf Storklas är en välskött och populär bostadsrättsförening som präglas av en trevlig gemenskap. Här finns en mängd bekvämligheter såsom lekplatser, boulebana, samlingslokal, övernattningslägenhet, bastu, motionsrum, garage och parkeringsplatser, laddstolpar för elbilsladdning samt kolonilotter för den odlingsintresserade. Njut av det trivsamma boendet i Lindsdal, med närhet till naturen och bekvämligheter såsom matbutiker i Lindsdals centrum, gym, flera skolor och regelbundna bussavgångar till Kalmar centrum.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Svarvarvägen 17C
Postadress
393 65 Kalmar
Område
Lindsdal
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
3
Boarea
82 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Månadsavgift
4 987 kr/mån. I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Pris
1 290 000 kr eller högstbjudande
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Föreningens parkeringsplatser ligger mindre än en minut från lägenheten. Kliver du upp för trapporna till Svaravägen 17C möts du av den första uteplatsen vid entrén till lägenheten. Här finns gott om plats för en trevlig möbelgrupp, vilket ger en perfekt möjlighet att njuta av morgonsolen.

Väl inne i lägenheten finns en rymlig hall med plats för ytterkläder och skor. Men om det inte räcker, var lugn - en praktisk klädkammare finns också tillgänglig, som nås både från hallen och sovrummet.

Det smakfulla köket imponerar med vackra luckor, väl tilltagna arbetsytor och generöst med förvaringsutrymme. Med stora fönster, plats för ett stort matbord och direkt anslutning till vardagsrummet skapar köket en hemtrevlig känsla. Dessutom är det fullt utrustat med en hel kyl och frys, diskmaskin, inbyggd ugn och mikro, induktionshäll och fläkt.

Vardagsrummet är den självklara platsen att samla vänner och familj. Det generösa rummet ger dig möjlighet att möblera efter dina önskemål, och den ljusa och luftiga känslan gör det lätt att trivas. Från vardagsrummet leder dörren ut till den rymliga inglasade balkongen, som förlänger utrymmet och erbjuder en lugn och avkopplande miljö.

Bostaden erbjuder två rymliga sovrum med rikligt ljusinsläpp. Här finns plats för en dubbelsäng, nattduksbord och en byrå med gott om utrymme kvar. Om du inte behöver båda sovrummen kan det ena användas som gästrum, barnrum eller arbetsrum – valet är helt upp till dig och dina behov.

Via hallen når du badrummet. Rummet är utrustat med toalett, handfat, handdukstork, tvättmaskin och dusch.

Byggnadsår
1980
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
2 av 2. Hiss finns ej.
Renovering
2015
Nytt kök från Ikea
Övriga byggnader/utrymmen
Det finns förråd, cykelförråd och tvättstuga i angränsande byggnad.

I föreningen finns en hel del gemensamma utrymmen - grillhus, hobbyrum/snickarbod, solarium, bastu samt kvarterslokal. 2015 iordningsställdes en övernattningslägenhet med fyra bäddar.

Föreningen har ett antal odlingslotter som de boende får disponera.
Balkong
Ja
Uteplats

En magnifik balkong med omsorgsfull inglasning, som erbjuder en förtrollande utsikt som inspirerar till lugn och harmoni.

På framsidan finner du en mysig uteplats som vetter mot innergården, med gott om plats för att arrangera en charmig möbelgrupp och njuta av utomhuslivet.
Bilplats
Parkeringsplats går att hyra för ca 150 kr/mån, separat kö.
Garageplats går att hyra för ca 350 kr/mån, separat kö.

Energideklaration

Status
Utförd (2018-12-11)
Primärtenergital
122 kWh/m2/år
Energiklass
E
Namn
HSB Brf Storklas i Kalmar
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen bildades år 1980. Här finns det 120 st lägenheter varav 34st 2:or, 60st 3:or och 26st 4:or.

Det är nära till i stort sett allt - natur, golfbana, hav, affär, bensinmack, frisör, apotek, bibliotek, pizzeria, fritidslokal, läkare, tandläkare, nytt gym (Malkars), sporthall, ny idrottsplats, en uttagsautomat i centrum samt bra bussförbindelse med Kalmar.

Det finns 3-4 dagis, fritids samt två skolor, en 1-6 och en 1-3 samt 7-9. En mycket aktiv idrottsförening samt scoutkårer.

I föreningen anordnas många aktiviteter för dig som vill umgås och ha det trevligt. Bl.a. grillkvällar, kräftskiva, soppluncher, darttävling m.m.

1992 Badrumsrenovering
1994 Dagislokal 7002 ombyggd till lägenhet
1999 - 2000 Dagislokal 7001 ombyggd till 4 lägenheter
2001 Renovering av tvättstugorna, målning av samtliga fasader, beklädnad av samtliga tak
2002 Ny reglerutrustning till fjärrvärme
2004 Dagislokal ombyggd till 4 lägenheter
2004/2005 Inglasning av balkonger, renovering av loftgångar
2006 Nyplantering av yttre miljö
2009 Byggnation av nya garage, miljöhus och cykelrum
2011 Målning fasader, dörrar och fönster
2012 Obligatorisk ventilationskontroll utförd
2013/2014 Asfaltering
2017 Samtliga ventiler på stammarna är bytta
2018 Samtliga fönster och altandörrar/balkongdörrar i alla lägenheter bytta, OVK (obligatorisk ventilationskontroll) och energideklaration, rensning av frånluftsventilation i alla lägenheter
2020 Nya trappor och entrédörrar till samtliga lägenheter, ny belysning vid trappor och entrédörrar, ny stenläggning framför alla lägenheter
2022 Ny reglerutrustning till fjärrvärme, installation av 8 laddstolpar, ny lekställning framför hus 8
Byggnadsår
1980
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
732400-0798
Föreningens ekonomi
För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta Bertil Magnusson 0705-496964 http://www.hsb.se/sydost/storklas
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
120 st
TV/bredband
Tv och bredband via Com Hem. Grundutbud tv ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Gårdsplats
Trivsam miljö grönytor, boulebana och lekplatser.
Parkering
Parkeringsplats går att hyra för ca 100 kr/mån, separat kö.
Garageplats går att hyra för ca 225 kr/mån, separat kö.
Gemensamma utrymmen
Det finns en del gemensamma utrymmen - grillhus, hobbyrum/snickarbod, litet motionsrum med bastu samt kvarterslokal som är fullt utrustad. Det finns också ett antal odlingslotter som de boende får disponera.

Ekonomi

Pris:
1 290 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift:
4 987 kr/mån. I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Andel i föreningen:
0.8172%
Andel av årsavgift:
0.8172%
Indirekt nettoskuldsättning
255 005 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Bostaden är pantsatt?
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
350 kr/mån
Försäkring
120 kr/mån
Summa
470 kr/mån
Uppgifter enligt säljaren.

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]