Frejagatan 8C
Scrolla ner

Frejagatan 8C

1 895 000 kr

Antal rum:
2 rum, varav 1 sovrum
Boarea/biarea:
55 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Bremerlyckan
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 2 av 3. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
3 686 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen hem På Frejagatan 8C gör du det lätt för dig. Allt är nytt, välputsat och redo för dig. Bara att flytta in som klyschan säger. Hörnläge, smakfull inredning och ljus i överflöd är nyckelorden för att beskriva denna bostad allra bäst. Välkommen till en riktigt bra och trivsam tvårummare.

Interiört kommer du överraskas av den smarta planlösningen där varje kvadratmeter kommer till användning. Dagsljuset får fritt spelrum i hela bostaden. Epoq-köket totalrenoverades 2019 och går helt i vitt, med undantag för bänkskivan som snyggt bryter av det ljusa. I sällskapsrummet charmas vi av den öppna spisen och den platsbyggda hyllan. Sovrummet bjuder på goda förvaringsmöjligheter i skjutgarderober. Badrummet är totalrenoverat 2019. Helkaklat och utrustat med tvättmaskin. Balkongen pekar stolt mot innergården och gästas av solen under eftermiddagen.
Området Det är något alldeles speciellt med att bo på Bremerlyckan. Omgiven av vackra byggnader och med direkt närhet till Kalmarsund, fina strövområden, slottet och dess vackra omgivning. Till Kvarnholmen är det promenadavstånd och med livsmedelsbutik på hörnan och pizzerian i grannhuset är det svårt att önska mer.

Välkommen på visning. Jag lovar, du kommer bli förälskad.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Frejagatan 8C
Postadress
392 46 Kalmar
Område
Bremerlyckan
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
1101
Boarea
55 m² (Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
Antal rum
2 rum och kök, varav 1 sovrum
Månadsavgift
3 686 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 256 kr avseende kabel-TV och fiberbredband.
Pris
1 895 000 kr
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

I Brf Hasselns välskötta och trivsamma kvarter tar vi klivet in i porten med siffran 8C. Lagom högt upp i huset, på våning två välkomnas vi in med öppen famn.

Dina fötter har du hunnit placera på blankt klinkergolv. Där klinkergolvet slutar tar ett nylagt parkettgolv vid. Likadana golv är återkommande i kök, vardagsrum och sovrum. Snyggt och enhetligt. I direkt anslutning till entrén finns en perfekt plats för avhängning av ytterkläder och skor. Spotlights i tak (i samtliga rum förutom sovrummet).

Från hallen når vi hemmets praktiska klädkammare.

Från hallen, till höger, ligger det nyligen renoverade köket, vägg i vägg med sällskapsrummet. Här har tidigare ägare förändrat, förnyat och förfinat. Förvänta dig vita, greppfria luckor och lådor. Den mörka bänkskivan gör sig väldigt fin till skåpinredningen. Oanade förvaringsutrymmen för tallrikar och kastruller i alla stora lådor. Och en välutrustad maskinpark bestående av inbyggd ugn och micro, kyl/frys, häll och fläkt. Bakom ena skåpluckan gömmer sig även en diskmaskin. Spotlights i tak och utsikt över föreningens innergård.

Umgänge, avkoppling och riktigt gott om dagsljus som får flöda in. Så låter jag beskriva det härliga vardagsrummet. Här är det lätt att möblera med både matplats och soffgrupp. Den öppna spisen fångar din uppmärksamhet. Ej eldningsbar men ack så fin att titta på. Likaså den platsbyggda hyllan som fint inramar din TV. Hyllan ingår i köpet. Behaglig belysning från spotlights som löper längs med ena väggen. Från vardagsrummet når vi balkongen placerade i soligt västerläge. Här blickar du ut över föreningens innergård och njuter ostört av solens sken.

Bostaden bjuder på ett rymligt sovrum. Nymålade väggar i en sober, grön ton. Parkettgolv, trivsamt ljusinsläpp från stora fönsterpartier och gott om förvaringsmöjligheter i garderober med skjutdörrar. Rummet lämnar plats för dubbelsäng, nattduksbord och förvaringsmöbel. Här kan du vara säker på att sova gott om natten.

Det helkaklade badrummet totalrenoverades av tidigare ägare 2018, likt resten av hemmet. Här finns dusch med platsbesparande vikväggar, stor kommod med handfat, toalett, handdukstork och spegelskåp. Spotlights i tak och golvvärme. Bekvämt med egen tvättmaskin med torkfunktion.

Byggnadsår
1948
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns ej.
Renovering
2022:
Platsbyggd hylla i sällskapsrum.

2019
Badrum:
Totalrenoverat
Golvvärme, spotlights i tak
Ny tvättmaskin

2018
Sovrum:
Skjutgarderober
Nytt parkettgolv
Nymålning samt tapetsering av fondvägg


Hall:
Nymålat
Nytt klinkergolv
Spotlights i tak

Vardagsrum:
Nymålat
Nytt parkettgolv

Kök:
Totalrenoverat 2019
Kök från Epoq och vitvaror från Electrolux
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer ett förråd.
Tvättstuga i föreningen finns.
Balkong
Ja
Uteplats
Mysig balkong med utblickar över innergården. Här njuter du av solen under eftermiddagen.
Bilplats
Parkeringsplats går att hyra. Till parkeringsplatsen är det separat kö. 120 kr/månaden.
Garageplats går att hyra. Till garageplatsen är det separat kö.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-03-12)
Primärenergital
172 kWh/m2/år
Energiklass
F
Namn
Brf Hasseln
Om föreningen
Byggår 1942 resp.1948

Ombildad 2009

Totalrenovering 1988-1989
2010 byttes samtliga fläktar i föreningen.
Under 2011 har utemiljön setts över och man har byggt en pergola, stenmur och satt planteringar.
2013 renoverades alla fönster
Byggnadsår
1948
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769619-9046
Föreningens ekonomi
För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi hör med ansvarig mäklare för kontaktuppgifter.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
72 st
Antal lokaler
3 st
TV/bredband
Tv via Telenor (fiber). Internet via Telenor (fiber), Obligatoriskt tillägg avseende tv och bredband tillkommer med 165 kr/mån.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Gårdsplats
Trevlig innergård med gräsmattor, belysta ekar och pergola med sittmöjligheter.
Parkering
Parkeringsplats går att hyra för 150 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.
Garageplats går att hyra. Till garageplatsen är det separat kö.
Gemensamma utrymmen
Till lägenheterna hör förråd i källaren. Cykelförråd och fräscha tvättstugor med torkrum finns.

Ekonomi

Pris:
1 895 000 kr
Månadsavgift:
3 686 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 256 kr avseende kabel-TV och fiberbredband.
Andel i föreningen:
1.22%
Andel av årsavgift:
1.34%
Indirekt nettoskuldsättning
348 646 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
250 kr/mån
Summa
250 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]