Svarvarvägen 6C Bra planerad fyrrummare med två badrum och stor balkong i fritt läge.
Scrolla ner

Svarvarvägen 6C

1 750 000 kr

Antal rum:
4 rum, varav 3 sovrum
Boarea/biarea:
104.5 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Lindsdal
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 2 av 2. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
6 214 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välplanerad och eftertraktad fyra i populära Storklas Drömmer du om att bo i ett område som kombinerar naturens lugn med vardagens bekvämligheter? Nu har du chansen att förvärva en välplanerad och eftertraktad fyra i omåttligt populära Brf HSB Storklas i Lindsdal. Denna bostad erbjuder inte bara ett rymligt och välkomnande hem, utan också en fantastisk gemenskap och närhet till allt du behöver i din vardag.

När du kliver in på den väl tilltagna entrébalkongen, möts du av morgonsolen och en trevlig utsikt över föreningens charmiga kvarter. Invändigt bjuds du på en smart planerad fyrarumslägenhet med fönster i två väderstreck, vilket skapar en ljus och luftig atmosfär över de generösa 104,5 kvadratmeterna.

Lägenhetens tre sovrum är strategiskt placerade i varsin ände av bostaden, vilket ger en känsla av avskildhet och ro. Ett tidigare klädkammare har förvandlats till ett praktiskt arbetsutrymme, perfekt för hemmakontoret, men kan lätt återställas till klädkammare vid behov. Bostaden har två fräscha badrum, båda med dusch och det ena totalrenoverades så sent som 2020.
Modernt och välutrustat kök Köket är modernt och välutrustat, med gott om plats för ett stort matbord framför de stora fönstren som släpper in massor av ljus utan insyn. Det rymliga sällskapsrummet erbjuder gott om utrymme för både soffgrupp och matplats, och leder vidare till den stora inglasade balkongen. Här kan du njuta av allt från morgonkaffet till en härlig kvällsmiddag. Du har möjlighet att inreda med matbord och loungeset eller vad som passar dig bäst, valmöjligheterna är många.

Läget på Svarvarvägen är perfekt för dig som vill ha naturen som granne men ändå ha nära till allt. Här finns en välsorterad matbutik, apotek, förskola/skola och gym på bekvämt avstånd. Den aktiva och välskötta HSB-föreningen erbjuder två lekplatser, fotbollsplan, boulebana, uthyrningslokal, övernattningslägenhet, tvättstugor, bastu, garage och parkeringsplatser samt kolonilotter för dig med gröna fingrar. Dessutom är det bara någon minut till bussen, som går var tionde minut in till Kalmar på vardagar.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Svarvarvägen 6C
Postadress
393 65 KALMAR
Område
Lindsdal
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
75
Boarea
104.5 m² (Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
Antal rum
4 rum och kök, varav 3 sovrum
Månadsavgift
6 214 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Pris
1 750 000 kr eller högstbjudande
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Varmt välkommen

Från den välskötta innergården tar du en trappa upp till denna charmiga fyra. Redan vid entrébalkongen, som bjuder på förmiddagssol och gott om plats för utemöbler och småskalig plantering, känner du dig hemma. Välkommen in. Den ljusa och rymliga hallen välkomnar dig med goda avhängningsmöjligheter och förvaringsutrymme. Från hallen når du bostadens första badrum, som är utrustat med toalett, dusch och handfat.

Trivsamt kök

Från hallen till vänster möts du av ett stilrent kök med mörk skåpsinredning och bänkskivor i massiv vaxad ek. Här blir du bortskämd med gott om förvarings- och arbetsytor. Köket är utrustat med vitvaror så som, häll, fläkt, diskmaskin (2020), ugn, inbyggd mikrovågsugn och hel kyl, frys. Vid det stora fönsterpartiet som vetter mot husets framsida finns en naturlig plats för matbordet, perfekt för familjemiddagar och sociala stunder.

Sällskapsrum och balkong

Från hallen och hemmets största sovrum når du det tilltagna sällskapsrummet, placerat med ett lugnt och insynsskyddat läge. De stora fönstren vetter mot husets baksida och bjuder på vyer över natur och skog. Här finns gott om plats för soffa, elektronik, hyllor och ditt bästa sällskap. På golvet vilar en skön matta som inbjuder till mysiga stunder. Under mattan ligger ekparkettgolv, som resten av bostaden har. Från sällskapsrummet når du det trivsamma uterummet med en ljuvlig och rogivande utsikt. Solen gör dig sällskap stora delar av dagen. Ett rum att verkligen trivas i.

Sovrum och renoverat badrum

Bostaden erbjuder tre smart placerade sovrum, fria från insyn. Det största sovrummet är perfekt som föräldrasovrum, med plats för dubbelsäng och platsbyggda garderober med gott om förvaring. En tidigare klädkammare har omvandlats till ett praktiskt arbetsutrymme för hemmakontoret, men kan enkelt återställas till klädkammare.

Hemmets andra badrum totalrenoverades 2020 och är utrustat med ljus våtrumsmatta på väggarna och mörkare matta på golvet. Det rymliga badrummet erbjuder stor dusch, toalett, handfat med kommod, spegel, handdukstork, väggskåp, tvättmaskin och torktumlare.

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1980
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
2 av 2. Hiss finns ej.
Renovering
2020 Badrum, Calmarsund VVS
2020 Nya stammar i badrummet
2020 Torktumlare/tvättmaskin
2020 Diskmaskin
Övriga byggnader/utrymmen
Det finns förråd, cykelförråd och tvättstuga i angränsande byggnad.

I föreningen finns en hel del gemensamma utrymmen - grillhus, hobbyrum/snickarbod, solarium, bastu samt kvarterslokal. 2015 iordningsställdes en övernattningslägenhet med fyra bäddar.

Föreningen har ett antal odlingslotter som de boende får disponera.
Balkong
Ja
Uteplats
Väl tilltaget och inglasat uterum. Skjut- och låsbara fönsterpartier. Fritt och insynsskyddat läge. Solen gör dig sällskap stora delar av dagen.

På framsidan finns trivsam uteplats med läge mot innergården och plats för litet möblemang.
Bilplats
Parkeringsplats går att hyra för ca 100 kr/mån, separat kö.
Garageplats går att hyra för ca 225 kr/mån, separat kö.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-12-11)
Primärenergital
122 kWh/m2/år
Energiklass
E
Namn
HSB Brf Storklas i Kalmar
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen bildades år 1980. Här finns det 120 st lägenheter varav 34st 2:or, 60st 3:or och 26st 4:or.

Det är nära till i stort sett allt - natur, golfbana, hav, affär, bensinmack, frisör, apotek, bibliotek, pizzeria, fritidslokal, läkare, tandläkare, nytt gym (Malkars), sporthall, ny idrottsplats, en uttagsautomat i centrum samt bra bussförbindelse med Kalmar.

Det finns 3-4 dagis, fritids samt två skolor, en 1-6 och en 1-3 samt 7-9. En mycket aktiv idrottsförening samt scoutkårer.

I föreningen anordnas många aktiviteter för dig som vill umgås och ha det trevligt. Bl.a. grillkvällar, kräftskiva, soppluncher, darttävling m.m.

1992 Badrumsrenovering
1994 Dagislokal 7002 ombyggd till lägenhet
1999 - 2000 Dagislokal 7001 ombyggd till 4 lägenheter
2001 Renovering av tvättstugorna, målning av samtliga fasader, beklädnad av samtliga tak
2002 Ny reglerutrustning till fjärrvärme
2004 Dagislokal ombyggd till 4 lägenheter
2004/2005 Inglasning av balkonger, renovering av loftgångar
2006 Nyplantering av yttre miljö
2009 Byggnation av nya garage, miljöhus och cykelrum
2011 Målning fasader, dörrar och fönster
2012 Obligatorisk ventilationskontroll utförd
2013/2014 Asfaltering
2017 Samtliga ventiler på stammarna är bytta
2018 Samtliga fönster och altandörrar/balkongdörrar i alla lägenheter bytta, OVK (obligatorisk ventilationskontroll) och energideklaration, rensning av frånluftsventilation i alla lägenheter
2020 Nya trappor och entrédörrar till samtliga lägenheter, ny belysning vid trappor och entrédörrar, ny stenläggning framför alla lägenheter
2022 Ny reglerutrustning till fjärrvärme, installation av 8 laddstolpar, ny lekställning framför hus 8
Byggnadsår
1980
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
732400-0798
Föreningens ekonomi
För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta Bertil Magnusson 0705-496964 http://www.hsb.se/sydost/storklas
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
120 st
TV/bredband
Tv och bredband via Com Hem. Grundutbud tv ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Gårdsplats
Trivsam miljö grönytor, boulebana och lekplatser.
Parkering
Parkeringsplats går att hyra för ca 100 kr/mån, separat kö.
Garageplats går att hyra för ca 225 kr/mån, separat kö.
Gemensamma utrymmen
Det finns en del gemensamma utrymmen - grillhus, hobbyrum/snickarbod, litet motionsrum med bastu samt kvarterslokal som är fullt utrustad. Det finns också ett antal odlingslotter som de boende får disponera.

Ekonomi

Pris:
1 750 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift:
6 214 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Andel i föreningen:
1.0183%
Andel av årsavgift:
1.0183%
Indirekt nettoskuldsättning
317 758 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Reparationsfond:
4 663 kr
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
450 kr/mån
Försäkring
110 kr/mån
Summa
560 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]