Norrgårdsgatan 5C Låg avgift, stabil föreningen och ett attraktivt område!
Scrolla ner

Norrgårdsgatan 5C

1 650 000 kr

Antal rum:
2 rum, varav 1 sovrum
Boarea/biarea:
61 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Norrgård
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 3 av 3. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
3 211 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen hem På Norrgårdsgatan 5C blir du bortskämd med gångavstånd till allt som kan önskas. Däribland stort köpcentrum, Skälby med dess härliga natur samt universitetet och Kvarnholmens alla butiker, caféer och restauranger. Med detta sagt är det inte konstigt att Norrgård blivit ett av Kalmars mest populära områden att bosätta sig i.

I denna bostad om två rum och kök bjuds du på genomgående fina ytskikt och en optimal planlösning. Detta är den större varianten av tvårummarna på Norrgård. De extra kvadratmetrarna har strategiskt placerats i hemmets hjärta - köket. Ett kök som på ena planhalvan bjuder på spelrum för kocken och andra sidan ger plats för dina middagsgäster. Förvänta dig rikligt med ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Vardagsrummet, som redan är generöst tilltaget, förlängs av en härlig inglasad balkong som vetter mot eftermiddags- och kvällssolen Ditt sovrum är lugnt placerat mot en av föreningens många innergårdar. Genomgående goda förvaringsmöjligheter och ett helkaklat badrum med egen tvättavdelning.
Området I bostadsrättsföreningen Kalmarhus 14 bor du med låg månadskostnad i en stabil föreningen. Solceller har precis installerats vilket genererat till lägre driftkostnader för såväl förening som för dig som boende. Föreningens innergård är välskött med grillplatser, grönytor och två nya lekplatser. Här finns även övernattningslägenhet vilket kommer uppskattas när du har långväga familj och vänner på besök. I huset finns tvättstuga, förråd och cykelrum.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Norrgårdsgatan 5C
Postadress
392 42 Kalmar
Område
Norrgård
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
183
Boarea
61 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
2 rum och kök, varav 1 sovrum
Månadsavgift
3 211 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och fiberbredband.
Pris
1 650 000 kr
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Stig in! Redan i hallen möts vi av härligt ljusinsläpp som når oss från köket i öster och vardagsrummet i väster. Avhängningsmöjligheter direkt innanför dörren och förvaring i garderob. Önskar du mer förvaring? lugn, här finns gott om plats för flera garderober om du skulle behöva det. Längre ner i hallen finns ett städskåp. Fötterna har du hunnit placera på mörkare golv.

Ljuset leder oss rakt in i köket. Det är här vi får njuta av de ”extra kvadratmeter” som denna tvåa erbjuder. Vita, greppfria fronter och en maskinpark som heter duga. Två fönster, stora arbetsytor och goda förvaringsmöjligheter. Vad mer kan man önska? Den maskinella utrustningen består av integrerad diskmaskin, ugn, micro, häll, integrerad kyl/frys och fläkt. I detta kök finns plats för det stora matbordet.

Från hallen når vi sovrummet som ligger med ett perfekt läge, lugnt och insynsskyddat mot husets framsida. Rummet är stort och rymmer med enkelhet dubbelsäng, nattduksbord och byrå. Förvaring i flera garderober längs med kortsidan.

Sällskapsrummet breddar ut sig över många, härliga kvadratmeter. Här får hela gänget plats! Rummet i sig erbjuder olika möbleringsmöjligheter. Plats finns för soffa, elektronik och matmöblemang. Härifrån når du bostadens "extra rum", nämligen den inglasade balkongen. Addera infravärme och nyttja balkongen året runt!

Badrummet är helkaklat och fräscht. Här finns duschkabin, toalett, handfat med undersittande förvaring, handdukstork och spegelskåp med ljusramp. Din tvättmaskin är utrustad med torkfunktion.

Byggnadsår
1961
Våningsplan
3 av 3. Hiss finns ej.
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer ett förråd och matkällarförråd. I huset finns cykelförråd och tvättstuga.
Balkong
Ja
Uteplats
Stor, inglasad balkong med skjutbara fönsterpartier. Här njuter du av eftermiddags- och kvällssolen.
Bilplats
179 parkeringsplatser. Går att hyra för cirka 100/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.
Runt om i området finns även möjlighet till boendeparkering via kommunen.

Energideklaration

Status
Utförd (2018-08-07)
Primärenergital
109 kWh/m2/år
Energiklass
E
Namn
Riksbyggen Kalmarhus 14
Om föreningen
Föreningen äger fastigheterna Ripan 1 och 2. På fastigheterna finns nio byggnader med totalt 252 lägenheter. Fastigheternas adress är Stagneliusgatan 18-24 och Norrgårdsgatan 1-11 i Kalmar.

2000 Stambyte och totalrenovering av våtutrymmen
2004 Renovering av fönster
2010 Renovering av tvättstugorna
2010 Nya entrédörrar och säkerhetsdörrar, postboxar och ommålning av trapphus
2012/2013 Byte av tak på samtliga hus.
2014 Förbättring av utemiljöerna.
2017 Ny gästlägenhet
2019 Låsbyte
2021 Portkod
2022 Solceller
Byggnadsår
1961
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
732400-2075
Föreningens ekonomi
God ekonomi föreningen. För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta Riksbyggen. Vice värd Ronny Pettersson 0480-57953
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
252 st
Antal lokaler
34 st
TV/bredband
Tv via Com Hem, grundutbud ingår i avgiften. Fiberbredband från Halebop ingår i obligatoriskt tillägg.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Parkering
179 parkeringsplatser. Går att hyra för cirka 100/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.
Runt om i området finns även möjlighet till boendeparkering via kommunen.

Ekonomi

Pris:
1 650 000 kr
Månadsavgift:
3 211 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och fiberbredband.
Andel i föreningen:
0.4042%
Andel av årsavgift:
0.40415%
Indirekt nettoskuldsättning
43 767 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Reparationsfond:
2 189 kr
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
150 kr/mån
Summa
150 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]