Robert Gustafssons gata 50 Ett hem på högre höjder
Scrolla ner

Robert Gustafssons gata 50

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
2 rum, varav 1 sovrum
Boarea/biarea:
60.5 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Linnéstaden
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 6 av 7. Hiss finns.
Månadsavgift:
3 688 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen hem Här stiger du rätt in i ljusflödet. Där ljuset möts från två väderstreck och där utsikten till största del består av blå himmel och vita moln. Så är det faktiskt att bo på våning 6 på Robert Gustafssons gata 50.

Låt oss spana in denna fantastiska tvårummare på 60,5 kvadratmeter. Aldrig tidigare har orden "extra allt" passat så bra in som nu. Detta är en bostad som inte lämnar något kvar att önska. Här finns det nya och påkostade. Det välplanerade och sociala. Utblickarna och ljuset. Bekvämligheten och självklarheten.

Genomgående för hemmet är trägolv och smakfull färgsättning. Ditt kök är modernt och blir en del av inredningen. Badrummet är helkaklat och utrustat med tvätt och tork. Ditt sovrum placerar sig på första parkett mot solnedgången. Utblickarna här, likt i vardagsrummet, är helt fantastiska. I sovrummet finns dessutom en walk-in-closet. Drömmarnas dröm. Balkongen är hemmets dragplåster. Förutom sin briljanta placering mot eftermiddags- och kvällssolen bjuder den på otroliga vyer. Öppningarna mellan rummen ger ett härligt energiflöde med stor rörelsefrihet och mycket luft.
Området Som fastighetsmäklare är det alltid härligt att se hur ett bostadsområde fått växa fram till förmån för såväl stora som små. Linnéstaden har på kort tid blivit ett kärt och högt uppskattat kvarter för oss kalmariter. Perfekt placerat, alldeles intill citykärnan i Kalmar. Här får du ett bekymmersfritt boende med natursköna miljöer runt hörnet. Innergården bjuder in till en kopp kaffe i solen och omgivningen till rörelse eller shopping. Här får du nära till allt. Boendemiljön präglas av grönska med väl tilltagna ytor som inbjuder till lek och avkoppling. I det här moderna boendet finner du mervärden som laddstation för elbilar och ett nybyggt utegym i angränsande parkområde. I Föreningen finns bekvämligheter såsom hiss och tillgång till garageplats.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Robert Gustafssons gata 50
Postadress
392 40 Kalmar
Område
Linnéstaden
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
24/1504D
Boarea
60.5 m²
Antal rum
2 rum och kök, varav 1 sovrum
Månadsavgift
3 688 kr/mån. Månadsavgiften är angiven efter räntekompensation vilken gäller fram t.o.m. juli 2025. Därefter förhandlas ny månadsavgift utifrån nya ränteförhållanden. I avgiften ingår uppvärmning samt varm- och kallvatten.
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Linnéstaden


Linnéstaden har kommit att bli ett nytt, hett kvarter i Kalmar. Knappa 10 minuter (7 minuter enligt Hitta.se) från citykärnan och ett stenkast ifrån Stormarknad med butiker och restauranger. Naturen ligger precis intill, likaså kommunikationer.

Rumsbeskrivning

Från markplan tar vi hissen hela vägen upp till våning 6. Välkommen upp till högre höjder och framförallt välkommen hem.

Stig på. Det första som möter dig är ljuset och vyerna. Otroligt. Fötterna får bekanta sig med klinkergolvet i hallen. Lättstädat och slitstarkt. Sober färgsättning i samtliga rum. Ni vet den där perfekta skiftningen mellan grått och beiget. I hallen finns plats för avhängning av ytterkläder och skor.

Från hallen möts vi av ett väl tilltaget rum bestående av kök och vardagsrum. Ett rum som fullkomligt badar i ljus. Fina trägolv och stooooora ytor. Den öppna planlösning binder ihop de sociala ytorna och lämnar plats för samvaro, fest och avkoppling. Det otroligt ljusinsläpp från de stora fönsterpartier samt utgången till balkongen skapar rymd i rummet. Kvar för dig att göra är att placera ut det stora matbordet och välja plats för soffan.

Det moderna köket bjuder på fronter i svart och trä. Modernt och helt rätt i tiden! Den maskinella utrustningen i rostfritt utförande består av induktionshäll, inbyggnadsugn, kyl/frys, mikrovågsugn och integrerad diskmaskin.

Vi spenderar mer tid i sovrummet än någon annanstans i hemmet. Här, på högre höjder kommer du att kunna sova riktigt gott om natten. Väggarna är målade i samma varmgråa kulör som resten av lägenheten. Härifrån når vi hemmets walk-in-closet. En dröm för alla oss med mycket kläder. Eller för dig som gärna håller sovrummet fritt från nyss nämnda.

Badrummet ligger i direkt anslutning till hallen. Helkaklat och smakfullt inrett. Badrummet är utrustat med toalett, kommod med handfat, dusch med infällbara glasväggar i frostat glas och handdukstork. Behagligt med golvvärme. Bekvämt med egen tvättmaskin och torktumlare.

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
2023
Fönster
Isolerglasfönster
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)
Våningsplan
6 av 7. Hiss finns.
Övriga byggnader/utrymmen
Till alla lägenheter följer ett källarförråd.
Balkong
Ja
Uteplats
Din balkong är väl värd att skryta om. Med sin perfekta placering träffar solens första strålar strax efter lunch. Därefter är solen dig trogen. Solnedgången förtrollar dig varje dag.
Bilplats
Föreningen har tillgång till 42 garageplatser. Går att hyra för 800 kr/mån. Infart från Perstorpsvägen.

Energideklaration

Status
Utförd (2023-06-28)
Primärenergital
68 kWh/m2/år
Energiklass
C
Namn
Brf Geologen i Kalmar
Om föreningen
Föreningens hus står färdiga för inflyttning i augusti 2023.
Byggnadsår
2023
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769639-7350
Föreningens ekonomi
För information om föreningens ekonomi, se årsredovisning.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
44 st
TV/bredband
Fiber via Kalmar Energi Stadsnät. Du väljer den tjänst du själv önskar och betalar inte för mer än du vill ha!
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Parkering
Föreningen har tillgång till 42 garageplatser. Går att hyra för 800 kr/mån.
Gemensamma utrymmen
Cykelparkering och cykelförråd i källare.

Ekonomi

Månadsavgift:
3 688 kr/mån. Månadsavgiften är angiven efter räntekompensation vilken gäller fram t.o.m. juli 2025. Därefter förhandlas ny månadsavgift utifrån nya ränteförhållanden. I avgiften ingår uppvärmning samt varm- och kallvatten.
Andel i föreningen:
1.892%
Indirekt nettoskuldsättning
812 746 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
350 kr/mån
Summa
350 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]