Saras väg 30A Den perfekta mixen mellan hus och lägenhet
Scrolla ner

Saras väg 30A

1 895 000 kr

Antal rum:
2 rum, varav 1 sovrum
Boarea/biarea:
55 kvm
Kommun/Område:
Mörbylånga / Färjestaden
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 1 av 1. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
4 455 kr/mån

8 dagar kvar till visning.

2 Augusti
Anmäl dig till visningen via hemsidan eller kontorstid på 0480-420200.
Välkommen hem Framför dig har du ett parhus i bostadsrättsform. Och vad innebär det för dig som köpare? Ett bekymmersfritt och lättskött boende med villakänsla! På skyddat och lugnt läge i mycket rogivande miljö ligger denna nybyggda tvåa. 2021 stod bostäderna på Saras väg i Brf Ängsbrisen färdiga. Här erbjuds ett fantastiskt trivsamt område med natur som närmsta granne och med vackra Kalmarsund inom promenad- eller cykelavstånd! Därtill bekvämt avstånd till det mesta som omtyckta Färjestaden har att erbjuda i form av skolor, service, kommunikationer och restauranger. Nu står den perfekta mixen mellan hus och lägenhet redo för ny ägare!
Interiör Bostaden prickar av det mesta på önskelistan! Eller vad sägs som egen carport med tillhörande uppfart och förråd alldeles intill huset? Två stensatta uteplatser med möjlighet till såväl sol som skugga samt tillgång till lättskött gräsyta. En genomgående hög standard med fina och påkostade materialval, välutrustat kök med generös takhöjd, helkaklad dusch/wc med tvättmaskin och torktumlare samt rymligt sovrum med garderobsvägg och ett ljust vardagsrum som båda är helt fria från insyn. Bostaden har tagits mycket väl om hand av nuvarande ägare och är så gott som ny - välkommen att börja trivas du också!

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Saras väg 30A
Postadress
386 34 Färjestaden
Område
Färjestaden
Kommun
Mörbylånga
Lgh.nr
L6:2
Boarea
55 m² (Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
Antal rum
2 rum och kök, varav 1 sovrum
Månadsavgift
4 455 kr/mån. I avgiften ingår carport, förråd och sophämtning. Vatten/avlopp faktureras av föreningen (250 kr) och obligatoriskt tillägg avseende tv och bredband tillkommer med 144 kr/mån.
Pris
1 895 000 kr
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Bort från stora vägen och kör in i det lugna och familjära bostadskvarteret. Bilen parkerar du smidigt i carporten, nära huset. Framsidan är stensatt och rymmer mindre utemöblemang. Det är här du förstår att husets läge är ett av områdets bästa med fria vyer från husets baksida.

Nu är vi redo att ta klivet in. Det blir ett ljust mottagande med en hall. Att uppskatta är fönsterpartierna placerade intill och över ytterdörren. En ljus hall är en trevlig hall! Fötterna har du hunnit placera på klinkergolv. Där klinkergolvet slutar tar ekparkett vid. Parkettgolv och golvvärme är återkommande i kök, sällskapsrum och sovrum. Hallen bjuder på plats för avhängning av ytterkläder och skor. Här finns dessutom ett städskåp. Vita väggar är genomgående för bostaden.

Till vänster om hallen ligger det hemtrevliga och välutrustade köket från Ballingslöv. Det första som fångar vår uppmärksamhet är snedtaket och höjden. Ger rummet fint ljus och karaktär. Vita skåpluckor, bänkskivor i kompositsten och vitt kakel. Köket bjuder på generösa ytor. Den maskinella utrustningen består av hel- kyl och frys, fläkt, induktionshäll, inbyggnadsugn och micro samt en diskmaskin. Intill köksfönstret rymmer matbord med plats för 6 personer. Härifrån blickar du ut över husets framsida.

Från köket, rakt över hallen, till badrummet. Helkaklat med vitt kakel på väggarna och grått klinkergolv med underliggande golvvärme. Gott om svängrum! Här finns handfat med kommod, spegelskåp med ljusramp, toalett, handdukstork och dusch med platsbesparande vikväggar. Fönstret är öppningsbart och gör det lätt att vädra. Här får du en tvättavdelning som heter duga! Egen tvättmaskin och torktumlare under arbetsbänk. Ovanför hittar du förvaringsskåp. I badrummet står också frånluftsvärmepumpen. Ljusinsläpp från fönster.

Med öppning från hallen ligger sällskapsrummet. Tilltagna och öppna ytor lämnar plats för soffgrupp och TV-möblemang. Har du en stor familj eller gillar du att bjuda in stora sällskap? Inga problem. Ljusinsläpp från stora fönsterparti skänker behagligt dagsljus. Från sällskapsrummet når vi den fantastiska uteplatsen.

Sovrummet vetter mot husets baksida. Ett lugnt läge som garanterar en god natts sömn. Generös golvyta med plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Förvaring i fem garderober.

Byggnadsår
2021
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump - vattenburen golvvärme
Våningsplan
1 av 1. Hiss finns ej.
Övriga byggnader/utrymmen
Förråd om ca 3.2 kvm i anslutning till carporten.
Uteplats
Stensatt uteplats på framsidan i öster. Här njuter man av solen de första timmarna på dagen.

Härlig uteplats på baksidan i väster med eftermiddags- och kvällssol.
Bilplats
Carport med plats för en bil och uppfart med plats för ytterligare en bil.
Namn
Brf Ängsbrisen
Om föreningen
Föreningens hus stod färdiga för inflyttning i slutet av 2021.

Föreningen har en hemsida: www.brfangsbrisen.se
Byggnadsår
2021
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769638-7096
Föreningens ekonomi
Föreningen höjde månadsavgiften med 15% från och med 2023-07-01. För mer information om föreningens ekonomi, se årsredovisning.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
20 st
TV/bredband
Tv och bredband via fiber (Telia) ingår i obligatoriskt tillägg om 144 kr/mån.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts delat ägande?
Ja
Parkering
Carport med plats för en bil och uppfart med plats för ytterligare en bil.
Gemensamma utrymmen
Gemensamt miljörum finns.

Ekonomi

Pris:
1 895 000 kr
Månadsavgift:
4 455 kr/mån. I avgiften ingår carport, förråd och sophämtning. Vatten/avlopp faktureras av föreningen (250 kr) och obligatoriskt tillägg avseende tv och bredband tillkommer med 144 kr/mån.
Andel i föreningen:
4.02635%
Indirekt nettoskuldsättning
769 105 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Bostaden är pantsatt?
Nej

Driftkostnader

Uppvärmning
600 kr/mån
Hushållsel
500 kr/mån
Väg/samfällighetsavgift
80 kr/mån
Summa
1 180 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]