Stallgärdsgatan 4C En vindslägenhet med alla rätt!
Scrolla ner

Stallgärdsgatan 4C

775 000 kr

Antal rum:
2 rum, varav 1 sovrum
Boarea/biarea:
45 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Skälby
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 4 av 4. Hiss finns.
Månadsavgift:
3 314 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen hem Högst upp i huset hittar vi denna trivsamma vindsetta. Här bor du själv på ditt våningsplan, som herren på täppan! Extra bekvämt att ha vindsförrådet vägg i vägg med bostaden, nära och bra till extra förvaringsytor. Köket är välutrustat med generösa arbetsytor och med ett takfönster för optimalt ljusinsläpp. Vardagsrummet bjuder på fiskbensparkett och charmiga valv. Från sällskapsrummet och hallen når vi det väl tilltagna köket. Ett kök som går att dela av för att skapa ett mindre sovrum, om så önskas. Hallen är försedd med goda förvaringsmöjligheter.
Föreningen och området Föreningen är välskött och erbjuder både bastu, samlingslokal och möjlighet att nyttja övernattningslägenhet. Hiss, cykelförråd och tvättstuga finns i huset! Solceller på taket innebär låga driftkostnader.

Läget är optimalt med närhet till natur, matbutik, gym och kommunikationsmöjligheter till universitetet. Smidiga bussförbindelser finns precis utanför huset. Skulle du föredra cykel så når du city på några minuter.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Stallgärdsgatan 4C
Postadress
393 66 Kalmar
Område
Skälby
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
398
Boarea
45 m² (Areauppgifter enligt bostadrättsföreningen. Enligt lägenhetsregistret är bostaden 1 rok)
Antal rum
2 rum och kök, varav 1 sovrum
Månadsavgift
3 314 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och nätavgift el. Obligatoriskt tillägg avseende tv och bredband tillkommer med 174 kr.
Pris
775 000 kr
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Högst upp i huset bor du helt ensam. Skönt att slippa onödigt spring och besvärande insyn.

Välkommen in i en etta med allt du kan tänkas behöva! Hallen upplevs luftig och rymlig. Här finns plats för avhängning av ytterkläder och skor. Till höger i hallen hittar du flera garderober som slukar kläder, skor och städattiraljer.

Hemmets rum stoltserar med stort fönsterparti som släpper in rikligt med ljus. Utsikten är väl värd att nämna. De öppna vyerna kommer du uppskatta. Skönt att inte titta rakt in i en byggnad och lika skönt att veta att ingen kan titta rakt in. På höga höjder finns helt klart en viss frihetskänsla. På golvet vilar fin fiskbensparkett. Som du ser får du med enkelhet plats med soffa, matplats, sovplats och ditt allra bästa sällskap.

Ta klivet in i köksdelen. Här finns goda förvarings- och arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, spis, häll och fläkt. Fint ljusinsläpp från takfönstret. Storleken på rummet gör det möjligt att avskärma för att skapa ett mindre sovrum med fönster, om så önskas.

Från hallen når vi det delvis kaklade badrummet. Här finns dusch, handdukstork tvättställ. spegelskåp med ljusramp och toalett.

Byggnadsår
1955
Våningsplan
4 av 4. Hiss finns.
Övriga byggnader/utrymmen
I huset finns cykelförråd, vindsförråd och matkällare samt en tillgänglig tvättstuga. Dessutom erbjuder föreningen två övernattningslägenheter, gym och bastu för medlemmarnas användning.
Bilplats
Parkeringsplats går att hyra för ca 150 kr/mån, separat kö.
Det finns två laddplatser för elbil (vid Kungsgårdsvägen 26), kostar f n 6 kr/timme.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-11-07)
Primärenergital
188 kWh/m2/år
Energiklass
F
Namn
Riksbyggen Brf Hagtorpet
Om föreningen
Föreningen består av 24 st byggnader med 495 lägenheter uppförda 1954-1957. Fastigheternas adresser är Kungsgårdsvägen 14-34, Fatabursvägen 1-19 och Stallgärdsgatan 2-4 i Kalmar.

1993-1995 Stambyte, badrumsrenovering samt köksrenovering
2005 Utbyggnad och inglasning av balkongerna
2010-2011 Omläggning av yttertak
2012-2013 Spolning av avloppsstammar
2016 Föreningen bytte namn från Riksbyggen Kalmarhus 10 till Riksbyggen Brf Hagtorpet
2016-2017 - Fönsterbyte
2019 - Porttelefon, samt skärm i trapphuset för bokning av föreningens lokaler, bla tvättstuga
2022/2023 - installation av solceller

I föreningen finns gästlägenhet vilket underlättar när långväga gäster är på besök. I övrigt finns bastu, gym och samlingslokal. Går att hyra hobbyrum.
Byggnadsår
1955
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
732400-2125
Föreningens ekonomi
För vidare information om föreningens ekonomi, se årsredovisning.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
495 st
TV/bredband
Tv via Tele2 eller Telia. Bredband via Telia fiber eller Tele2. Tv bas, bredband 250/250 Mbit/s samt bredbandstelefoni via Telia ingår i obligatoriskt tillägg om 174 kr/mån.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Parkering
Parkeringsplats går att hyra för ca 150 kr/mån, separat kö.

Det finns två laddplatser för elbil (vid Kungsgårdsvägen 26), kostar f n 6 kr/timme.
Gemensamma utrymmen
Det finns cykelförråd, matkällare, vindsförråd, tvättstugor och grovtvättstuga. I föreningen finns två övernattningslägenheter, bastu och gym.

Ekonomi

Pris:
775 000 kr
Månadsavgift:
3 314 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och nätavgift el. Obligatoriskt tillägg avseende tv och bredband tillkommer med 174 kr.
Andel i föreningen:
0.1591%
Andel av årsavgift:
0.15905%
Indirekt nettoskuldsättning
172 813 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Reparationsfond:
295 kr
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
100 kr/mån
Summa
100 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]