Domaregatan 4A Bo med en av Kalmars lägsta avgifter
Scrolla ner

Domaregatan 4A

3 490 000 kr

Antal rum:
3 rum, varav sovrum
Boarea/biarea:
71 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Centralt
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 1 av 3. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
2 041 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen hem "Bada i ljus" är en återkommande klyscha, men här stämmer det på pricken. Ta första klivet in så förstår du vad jag menar. Fönster i tre väderstreck och en glimt av Lindöfjärden ger extra plus i kanten. Om du som många andra vill bo centralt men inte "mitt i smeten" får du här det bästa av två världar. Från Lindö har du bara ett stenkast in till city. Dina närmsta grannar blir naturen och vattnet.

Du kommer knappast närmare känslan av att bo i eget hus, utan att behöva bekymra dig om alla måsten som tillkommer. Du parkerar bilen på infarten utanför huset (parkeringsplats ingår i avgiften). När solens strålar värmer och grillvädret gör sig påmint finns den gemensamma trädgården till förfogande. Föreningen Brf Stören bildades 2007 och lägenheterna stod klara för inflyttning samma år. Förvänta dig påkostade materialval och smakfull färgsättning, allt noggrant omhändertaget.
Låg avgift Värt att notera är Kalmars kanske lägsta avgift. 71 centralt belägna kvadratmeter fördelat på tre rum och kök i väldigt gott skick kostar dig 2 041 kr i månaden. Du läste rätt. Föreningen är stabil och helt fri från lån vilket skapar ett tryggt boende!

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Domaregatan 4A
Postadress
392 35 Kalmar
Område
Centralt
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
11
Boarea
71 m² (Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
Antal rum
3 rum och kök
Månadsavgift
2 041 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Pris
3 490 000 kr eller högstbjudande
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Bekvämt belägen en halvtrappa upp ligger denna pärla. Stig in - hela lägenheten välkomnar med dagsljus från tre håll och ett lugn som är få förunnat så här mitt i stan. Säsongens jacka hänger du av precis innanför dörren. Övrig förvaring placeras snyggt bakom skjutgarderober. Titta ner och upptäck ekparketten som enhetligt löper vidare i hela bostaden.

Köket från Kvik står sig fint till vänster från hallen. Vit skåpinredning och massiv bänkskiva i trä känns modernt men samtidigt tidlöst. Den maskinella utrustningen i rostfritt består av kombinerad kyl/frys, diskmaskin, häll, inbyggnadsugn och mikro samt fläkt. Förvaring i världsklass, med skåp som löper från golv till tak. Matplats intill fönstret med utblick över föreningens innergård.

Från köket tar vi oss vidare in till det stora sovrummet som även nås från sällskapsrummet. I blickfånget har vi ett stort fönsterparti. Med fönster mot den lugna innergården kan du vara säker på att sova gott om natten. Om du ställer dig vid fönstret kan du skymta Lindöfjärden. Bakom stora skjutdörrar öppnar sig en stor garderob med hyllor, hängare och goda förvaringsmöjligheter.

Sällskapsrummet omges av fönster och är hemmets allra ljusaste hörn. Här finns plats för soffa, elektronik, hyllor och ditt favoritsällskap. Att sällskapsrummet är L-format öppnar upp för flertalet olika möbleringar. Kanske blir matplatsen till höger och soffgruppen till vänster - eller tvärtom. Du bestämmer.

Sovrum nummer två gör sig utmärkt som ett kontor, barn- eller gästrum. Fönster ut mot husets framsida och ekparkett som i resten av bostaden.

Det helkaklade badrummet bjuder på rejält med svängrum. Förutom badrum blir detta även ditt tvättrum. Här finns tvättmaskin och tumlare. Vägghängd wc, tvättställ med underliggande förvaring, handdukstork och dusch med infällbara väggar. Fötterna möter behaglig golvvärme. Detta är ett badrum med alla rätt helt enkelt!

Byggnadsår
1930
Våningsplan
1 av 3. Hiss finns ej.
Renovering
Totalrenovering år 2007
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer ett förråd. I källaren finns cykelförråd, gemensam bastu och badrum. I huset finns också ett övernattningsrum.
Uteplats
Gemensam trädgård med mysig grillplats och sittplatser.
Bilplats
1 parkeringsplats med laddstolpe på gården ingår i månadsavgiften/hyran. 2 gästparkeringar finns.

Energideklaration

Prestanda
116 kWh/m2/år
Namn
Brf Stören i Kalmar
Om föreningen
Trädgård med gemensamma trädgårdsmöbler. Allmän skötsel såsom trädgård, städning och administration sköts av föreningen för att bibehålla en god ekonomi.

Gemytlig förening med bara fem lägenheter. Obelånad förening. Gemensamt i källaren finns bastuavdelning och dessutom ett gästrum som kan disponeras vid behov.
Byggnadsår
1930
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769617-1789
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
5 st
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Huset är totalrenoverat 2007. Då tilläggsisolerade man och fasaden fick ny puts.
2011- ommålning av fönster utvändigt.
2015 - Byte av fönster. Den yttre rutan har bytts mot tjockare isolerglas och ommålning har skett både invändigt och utvändigt.
2015 - Nytt staket har byggts.
2018 - Fiber indraget.
2021 - Laddstolpar.

Både fönsterbyte och staketet har betalats med likvida medel vilket innebär att föreningen inte har tagit något lån.
Gemensamma utrymmen
Det finns cykelförråd, övernattningslägenhet, gemensamt badrum och bastu i källaren, källarförråd och torkrum.

Ekonomi

Pris:
3 490 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift:
2 041 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Andel i föreningen:
17.618%
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
300 kr/mån
Summa
300 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]