Stensviksvägen 30 Takvåning med utsikt över Kalmarsund
Scrolla ner

Stensviksvägen 30

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum
Boarea/biarea:
134 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Kalmarsundsparken
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 3 av 3. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
7 590 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen hem Havsutsikt, centralt och arkitektritat - jag är fullkomligt övertygad om att vi är på en av Kalmars mest eftertraktade adresser. J Fred Olsons verk från 1930 stoltserar på Stensviksvägen 30. Dåtidens charm gör sig påmind samtidigt som nutiden har fått flytta in. 2017 bildades Brf Kalmarsundsparken. Samma år totalrenoverades huset och bostäderna med noggrant utvalda och exklusiva material.

I det stiliga huset gömmer sig en trivsam vindslägenhet med en utsikt som verkligen imponerar. Här lever du med ett generöst ljusinsläpp året om. Denna lägenhet på 134 kvadratmeter är i utmärkt skick och är allt annat än en fyrkantig låda. Charmiga vinklar och väldigt högt upp till snedtakets topp. Dessutom blir utsikterna något helt annat från en vindsvåning. Stora fönsterpartier i alla väderstreck och två balkonger i två olika väderstreck. Från alla fönster i söder och båda balkongerna ser vi havet och hela vägen bort till Öland - få förunnat. Öppna upp pardörrarna och inne blir ute. Vill du leva trädgårdsliv i miniformat kan du ta dig ner till föreningens mysiga innegård, en perfekt plats för en grillkväll eller ett par lata timmar i solstolen.

Den sociala ytan i denna bostad är fantastisk. Här kommer hela familjen älska att vara. Låt oss börja från köket. Köket går i en grå ton välmatchat med bänkskivan i marmor. Vid köksön kan hela familjen samlas då den gör plats för minst fem stolar. Äntligen kan drömmen slå in om att laga maten ut mot vardagsrummet då man valt att sätta hällen vänd från köket. Kökets vitvaror är från Miele vilket är en ren fröjd för dig som tycker om att laga mat. Pricken över i:et blir den inbyggda kaffemaskinen.
Området Kalmarsundsparken och grannkvarteret Stensö är ett uppvuxet, fridfullt och familjärt område. Du bor med direkt närhet till vackra strövområden, badplats, slottet och populära aktivitetsområden. Du har cykel- och promenadavstånd till förskola, skola, mataffär, bageri m.m. Det här är verkligen ett område där alla åldrar kan trivas och få en fin boendekvalitét. Med några minuters cykelfärd når du Kvarnholmen och tågstationen, perfekt om du är pendlare.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Stensviksvägen 30
Postadress
392 47 Kalmar
Område
Kalmarsundsparken
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
7
Boarea
134 m²
Antal rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Månadsavgift
7 590 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Välkommen hem

Med Kalmarsund i ryggen lyfter vi blicken och beundrar det fina hus vi har framför oss. Det yttre har alldeles nyligen förfinats, samma år som bostaden.

Två trappor upp möter vi ytterdörren. Fötterna möter en perfekt lite avstamp för avhängning av ytterkläder och skor. Härifrån leds vid upp till själva lägenheten. För varje steg blir det ljusare och ljusare. Stora fönsterpartier berikar hemmets trapphus. Fötterna möter plankgolv från Kährs. Likadana golv löper vidare i hela bostaden. Snyggt och enhetligt! Genomgående för bostaden är golvvärme. Titta upp, infällda spotlights. Det är dessa, i kombination med ljusinsläppet från fyra väderstreck som gör hallen ljus och härlig. Genomgående för bostaden är vitmålade väggar. Direkt till vänster om trappan finns en rymlig och ack så praktisk klädkammare som rymmer både det ena och det andra.

Kök och sällskapsrum i symbios

Kök och sällskapsrum sprider ut sig över oförskämt många kvadratmeter. Det är här vi verkligen får det bekräftat, läget är svårslaget! Njut av den första av många utblickar över takåsar och havet i horisonten. Den öppna och generösa golvytan möjliggör flera olika möbleringar. Sällskapsdelen är din att inreda - helt efter tycke och smak.

Vid tillagning står du tryggt i ett välutrustat kök. Här har du allt för att kunna laga mat och umgås i goda vänners lag. Med sina kvalitéer och egenskaper är detta ett kök för den kräsne, skicklige eller nyfikne kocken. Gråa luckor och bänkskivor i vacker Carraramarmor från Italien. Köksön är perfekt placerad i hjärtat av rummet. Den maskinella utrustningen kommer från Miele och består av induktionshäll, varmluftsugn, micro, fläkt, diskmaskin samt integrerad kyl/frys samt en kaffemaskin. Oanade förvaringsutrymmen i alla stora lådor för tallrikar och kastruller.

Intill fönsterpartiet finns gott om plats för ett matmöblemang om du skulle vilja. Vill du hellre ha matbordet där nuvarande säljare har, sitter du ner, äter gott och njuter av utsikten över Kalmarsund.

Påkostat badrum

Det sobra badrummet har kakel på väggarna och Carreramarmor på golvet. Tvättställets bänkskiva är också i gedigen Carreramarmor. Det öppningsbara fönstret bjuder in dagsljuset samtidigt som det är lätt att få in frisk luft. I övrigt är badrummet utrustat med dusch, handdukstork, toalett och behaglig golvvärme. Trivsam belysning från inbyggda energisnåla LED-spotlights.

Sovrum i bra storlek

Det väl tilltagna föräldrasovrummet är verkligen ett rum som ger fina förutsättningar till en god nattsömn. Infällda spotlights och charmiga snedtak ger rummet en ombonad och mysig känsla. När du vaknar upp på morgonen kan du blicka ut över vattnet och Kalmarsund. Sovrummet gör plats för dubbelsäng, sängbord och byråer. Vill du skapa en liten kontorshörna finns det plats även för det.

Vägg i vägg med föräldrasovrummet ligger ett mindre sovrum med snedtak och fönster mot gården. Även detta sovrum har infällda spotlight.

Byggnadsår
1930
Våningsplan
3 av 3. Hiss finns ej.
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer ett förråd. Tvättstuga i källaren.
Balkong
Ja
Uteplats
Bostaden är berikad med två balkonger, en på varje gavel. Här behöver du aldrig välja mellan morgon- eller kvällssol, förmiddags- eller eftermiddagssol. Förflytta dig mellan balkongerna och njut av solens strålar.

Föreningens trädgård nyttjar du fritt.
Bilplats
På gården finns 2 st parkeringsplatser. Till parkeringsplats separat kö.
Möjlighet till parkering utmed kringliggande gator.
Namn
Brf Kalmarsundsparken
Om föreningen
Byggår 1930
Ombyggnadsår 2017
Byggnadsår
1930
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769635-1324
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
8 st varav 1 st hyresrätt(er)
TV/bredband
Anslutning till Kabel-TV/Bredband/Telefoni via Telia. Varje bostadsrättsinnehavare avtalar själv om abonnemang.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Huset har under 2017 totalrenoverats. Samtliga stammar, el- och vvs-installationer har bytts ut mot nya. Fasaden är nyputsad och taket är bytt.

2021 cykelförråd byggt på tomten.
Parkering
På gården finns parkeringsplatser. Till parkeringsplats separat kö.
Möjlighet till parkering utmed kringliggande gator.
Gemensamma utrymmen
I källarplan finns tvättstuga med 2 st tvättmaskiner och 2 st torktumlare.
Förråd i källarplan.

På husets baksida finns lokal för uthyrning.

Ekonomi

Månadsavgift:
7 590 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Andel i föreningen:
22.48%
Indirekt nettoskuldsättning
1 659 840 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
350 kr/mån
Summa
350 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]