Linnégatan 14A
Scrolla ner

Linnégatan 14A

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
5 rum, varav 3 sovrum
Boarea/biarea:
155 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Malmen
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 3 av 4. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
8 290 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen hem På Linnégatan 14A vilar en av stans bäst bevarade hemligheter. Belägen i vacker fastighet anno 1903 som andas så mycket historia, stil och viss mystik gör detta hem till en ren dröm. I Kalmar är vi är inte bortskämda med pampiga paradvåningar men denna femrummare mäter imponerande 155 kvm. Addera dessutom en takhöjd på närmare 3,2 m och otroligt ljusinsläpp från fönster tre väderstreck.
Paradvåning Vad sägs om tre rum i fil, där du kan stå i ena änden och se rätt igenom pardörrar på rad? Eller de tre vackra kakelugnarna? Alla unika i sitt slag och fullt fungerande. Den nybyggda balkongen med utgång från köket pekar mot innergården.

Att bostaden blivit väl omhändertagen undgår ingen. Här har ingen renovering gått överstyr, utan det gamla har varsamt bevarats och förfinats. Charmiga detaljer såsom stuckaturer, takrosetter, höga golvlister och ståtliga pardörrar väntar på dig.

Salongsrum, matsal, bibliotek och ett påkostat kök– äntligen får du allt du någonsin drömt om.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Linnégatan 14A
Postadress
392 34 Kalmar
Område
Malmen
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
554
Boarea
155 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
5 rum och kök, varav 3 sovrum
Månadsavgift
8 290 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

På Linnégatan, en anonym och välbevarad adress, stoltserar en vacker och pampig fastighet med byggår 1903. Vi öppnar den ståtliga röda porten. Entrén och trapphuset speglar det som den rikt dekorerade fasaden bygger upp i såväl förväntan som skönhet. Breda trappor och vackra detaljer visar oss vägen upp till våning tre.

Vi vrider nyckeln i låset. Stig på. Jag förstår att det är mycket att ta in. Den påtagliga rymd, imponerande takhöjd och det fantastiska ljusinsläppet. Fötterna har du hunnit placera på slitstarkt klinkergolv. I direkt anslutning till hallen finns utrymme för avhängning av ytterkläder och skor. Ljusmålade väggar visar oss vägen och vackra spegeldörrar möter oss mot såväl kök som salong.

Till vänster i hallen, via nyss nämnda pardörrar når vi det exklusiva köket. Exklusivt i den bemärkelsen att tidigare ägare specialbeställt köket från tyska Nolte Küchen för att matcha sekelskiftescharmen som så fint bevarats. Här har man renoverat med stor respekt för hela hemmets själ och hjärta. Det är svårt att inte förälskas. Luckorna har fått ny färg sista åren och detaljer såsom beslag och stänkskydd är nytt. Den maskinella utrustningen består av inbyggd kyl och frys, diskmaskin, fläkt, inbyggd micro och gasspis. Den påkostade diskhon kommer från Villeroy & Boch. Vacker fiskbensparkett och infällda spotlights. Härifrån når vi den tillbyggda balkongen. En fridfull plats som pekar rakt mot innergården och morgonsolen.

Med en naturlig koppling till köket når vi hemmets matsal. Vilket rum! Jag vet knappt vart jag ska börja. Förstår att du känner likadant. Vi börjar med att titta upp. Fortfarande en imponerade takhöjd och vackra stuckaturer som omfamnar rummet. Titta ner. Vacker fiskbensparkett i rökbetsad ek. Titta rakt fram. Stora fönsterpartier som golvar dig med sitt rika ljusinsläpp. Titta till vänster och möt rummets fantastiska kakelugn. Ta dig tid, och titta på detaljerna. Tappat hakan än?

Från matsalen når vi hemmets bibliotek/sovrum. Placerat på gaveln med ljusinsläpp från två håll och självklart en värmande och vacker kakelugn. Ett rum, likt matsalen, helt unikt i sitt slag.

Via parspegeldörrar välkomnas vi in i salongen. Ännu fler pampiga fönsterpartier, klassiska takstuckaturer och vacker fiskbensparkett. Och med en blygsam placering i rummets ena hörn döljer sig ännu en magisk kakelugn.

Sovrummen är utspridda över bostaden. The master bedroom nås från salongen och lever verkligen upp till sitt namn. MASTER bedroom. Generös golvyta, stora fönsterpartier och fint plankgolv. Förvaring i världsklass längs med ena långsidan. Det ”mindre” sovrummet nås från matsalen charmar med plankgolv och påkostad garderobslänga med smart förvaring. Det tredje och sista sovrummet besökte vi i början av rundturen. Rummet som är placerat på hörnan mellan matsal och salong.

Duschrummet är helkaklat och fräscht. En röd tråd för hemmet är tilltagna rum, detsamma gäller här. Lyxigt med smakfull inredning, generösa förvaringsutrymmen, duschhörna, vattenburen handdukstork och tvättpelare från Bosch. Öppningsbart fönster gör det lätt att vädra. Vägg i vägg med duschrummet ligger toaletten. Även det helkaklat.

Byggnadsår
1903
Våningsplan
3 av 4. Hiss finns ej.
Renovering
2022
Tillbyggd balkong.
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer ett rymligt förråd som finns i källaren. På gården finns cykelparkering och tvättstuga i huset.
Balkong
Ja
Uteplats
En vacker, tillbyggd balkong med utgång från köket. Här möter du morgonsolen.
Bilplats
Parkering utmed kringliggande gator.

Energideklaration

Status
Utförd (2023-01-31)
Primärtenergital
112 kWh/m2/år
Energiklass
E
Namn
Brf Kajan 13
Om föreningen
Det historiska huset uppfördes ursprungligen ca 1903 enligt uppgift och 1929 enligt taxering. Värdeår 1975.
Föreningen bildades 2011 genom inköp av fastigheten Kajan 13 med adresser Fabriksgatan 17 och Linnegatan 14A-D om totalt 16 lägenheter där samtliga är upplåtna med bostadsrätt.

Byggnadsår
1903
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769622-3010
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
16 st
Antal lokaler
1 st
TV/bredband
Föreningen är ansluten till Telia (Fiber). Grundutbud tv ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
2012 Åtgärdat fuktproblem i källare, plåtarbeten, kodlås m.m.
2013 Renoverat fasad, ytterfönster, tak och trädgård och markarbeten.
Föreningen kommer att sätta upp grind in mot gården (mot Linnégatan) samt byta fönsterglasen i fönstren. Planer finns även på att flytta soprummet och då göra om detta till övernattningslägenhet.


Parkering
Parkering utmed kringliggande gator.
Gemensamma utrymmen
Gemensamma utrymmen såsom uppfräschad innergård med grillplats och gemensamma utemöbler. I källaren finns tvättstuga och lägenhetsförråd.

Ekonomi

Månadsavgift:
8 290 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Andel i föreningen:
10.7646%
Andel av årsavgift:
10.67%
Indirekt nettoskuldsättning
442 993 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
400 kr/mån
Summa
400 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]