Jeanssongatan 17 En otrolig våning som sällan når marknaden
Scrolla ner

Jeanssongatan 17

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
5 rum, varav 4 sovrum
Boarea/biarea:
179 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Varvsholmen
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 10 av 10. Hiss finns.
Månadsavgift:
9 788 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Unikt tillfälle Tänk att få kunna bo som du alltid har önskat. Att få vakna till vågornas brus i öronen. Med havet och himmeln som kuliss och där inget stör blicken, tanken eller längtan. Denna smått hisnande känsla är inte begränsad till enbart sommartid, samma inlevelse biter sig kvar oavsett vilken tid på året det än må vara. Bosätter du dig här, på våning 10 kan du följa årstidernas växlingar, antingen det gäller spegelblankt vatten, ett hav som protesterar mot höstens första vindar eller som lugnt och stilla lägger sig till ro under vinterns tjocka istäcke. Både ute och inne är havet alltid med. Välkommen till den nordöstra kajen på Varvsholmen, närmare bestämt, välkommen till denna pampiga våning, allra högst upp på Jeanssongatan 17.

Nuvarande ägare var en av de första i kön när planritningarna var färdiga och projektet lanserades. Du ges nu möjligheten att få köpa en av de mest exklusiva bostäderna i Kalmar. Och låt oss vara ärliga, valet var ganska givet. 179 kvadratmeter invändigt och otroliga 95 kvadratmeter utvändigt. Nittiofem soldränkta kvadratmeter. Terrassen sträcker sig över tre väderstreck. Mot soluppgången och havet i öster, förbi Ölandsbron i norr och avslutningsvis med nosen solnedgången i väster.

Invändigt är det inga väggar som i onödan skymmer eller stör. Den välplanerade planlösningen maximerar både ljusinsläpp och utsikt. Kanske viktigast av allt öppnar den också upp för umgänge där man helst samlas. Hemmets hjärta stavas kök med nosen rakt mot Ölandsbron och sällskapsrum tätt intill. Rum som är extra utrustade med utsikter som imponerar på de mest bortskämda gästerna. Nuvarande ägare har kostat på bostaden och uppgraderat allt, från knoppar till regnskogsduschar.

Med risk för att ständigt nämna havet så är det just havet som har huvudrollen i detta hem. Huset är byggt utifrån platsen och utifrån sin omgivning, hav så långt ögat kan nå. Dina balkonger och dina stora panoramafönster likaså. Du är omgiven av havet och det är en speciell känsla. Just den känslan har arkitekterna kapslat in. Från golv till tak. Från kulör till material.
Varvsholmen Samtidigt som du når stadens centrum på några få minuter har du naturen och dess utsikt alldeles utanför fönstret. Brf Fyren ligger precis vid strandpromenaden med fri sikt över sundets skiftande färger, vågrörelser och molnformationer. Nyss nämnda i kombination med sitt strategiska läge gör Varvsholmen till ett av Kalmars mest exklusiva bostadskvarter. Bekvämligheter såsom hiss direkt från markplan samt direkt närhet till bad och båtliv. I avgiften ingår värme, vatten, två parkeringsplatser under tak och ett förråd.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Jeanssongatan 17
Postadress
392 51 Kalmar
Område
Varvsholmen
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
2001B
Boarea
179 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
5 rum och kök, varav 4 sovrum
Månadsavgift
9 788 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, förråd och två parkeringsplatser varav en under tak.
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

På entréplan ligger husets två genomgående foajéer. Du parkerar bilen under huset och via hissen tar vi oss allra högst upp, till våning tio.

"Mjuka färgtoner och varma inslag av naturmaterial får ditt hem att kännas avslappnat, luftigt och harmoniskt." Så lät vi beskriva inredningslinjen Silver Cloud. Och nu, med facit i hand, ståendes i hallen är det precis så jag skulle beskriva hemmet. Luftigt och harmoniskt.

I hallen sätter du fötterna på mattslipad, grå kalksten. Där stengolvet slutar tar påkostad helplanksparkett vid. Likadana golv löper sedan enhetligt vidare i hela bostaden. Genomgående för hemmet är behaglig golvvärme. I hallen finns plats för avhängning av ytterkläder och skor (för hela familjen) i flera garderober bakom skjutdörrar i ek. Spotlights i tak. Hemmet bjuder på en gästtoalett och två badrum varav ena är en suite med separat tvättstuga.

Vilken riktning vill du gå? väljer vi att ta en högersväng i hallen möts vi av utblickar mot havet och Öland. Tre sovrum uppradade efter varandra. Samtliga rymliga och med nosen mot utsikten. Dessutom direkt access till den otroliga balkong som omfamnar hela bostaden. Det sista rummet på raden, på hörnan, förtjänar en vidare beskrivning. Vad sägs om öppningsbara fönsterpartier som sträcker sig från golv till tak? i två väderstreck? med blickar ut mot öppet hav, Ölandsbron och Öland? Utsikten är maximal och insynen minimal. Rummet är väl tilltaget och utrustat med skjutgarderober (i dubbeluppsättning).

Ovan nämnda sovrum har tillgång till ett helkaklat badrum med dusch samt en gästtoalett.

Väljer vi istället att gå till vänster möts vi av hemmets sociala delar och ytterligare ett sovrum.

Sovrummet är i större storlek med tillgång till ett separat badrum med dusch. Förvaring i skjutgarderober och utgång till balkong. Härifrån blickar du ut över stora delar av Kalmar. I hemmets alla sovrum finns måttsydda gardiner som löper från golv till tak och mörkläggningsgardiner.

Badrummet är helkaklat där såväl golv som väggar täcks av stora stenmönstrade kakelplattor. Behaglig golvvärme och spotlights i tak. Badrummet är utrustat med toalett, dusch med glasvägg, handfat med undersittande förvaring och handdukstork. Via skjutdörr når du sedan den separata tvättstugan. Tvättmaskin, torktumlare, torkskåp och diskho. Här finns allt!

Låt oss ta oss vidare in till hemmets härligheter. Jag pratar såklart om sällskaps-, matrum och kök. Hemmets samlingspunkt. Här är det egentligen inget som sätter gränsen för var det ena eller andra börjar. Rummen samspelar fint med varandra.

Här vill du sitta varje dag, för utsikten bedårar från morgon till kväll. Kök och sällskapsrum har givits de bästa av förhållanden. På gaveln med fönster i två väderstreck och en balkong som omfamnar hela bostaden. I detta sköna luftrum får du plats med soffgrupp och matmöblemang, oavsett om matbordet är runt eller kantigt. Se bara till att möblera med fokus på utsikten, låt den aldrig skymmas eller störas. Och balkongen. Låt oss prata om balkongen. 95 kvadratmeter biyta. Vågar påstå att detta blir det "rum" du ägnar mest tid i. Du möter solen först av alla och ser den stiga bakom Öland. Omkring lunch rundar den husets ena sida för att sedan perfekt landa på bostadens västra sida. Det har därför blivit lite av en självklarhet att middagen intas utomhus, varje sommarkväll. För vem vill missa solens skådespel? varje dag ges du möjligheten att på första parkett få uppskatta solnedgången. Som du säkert förstår blir solen din trogna besökare och utsikten, ja den lämnar dig aldrig.

I köket möts vi av stilsäker inredning från danska Reform cph med materialval som slår det mesta. Vad sägs om mörkgrå skåpinredning och bänkskivor i mattslipad, mörk kvartskomposit? Den fina utskärningen i kanten på skåpen bildar ett spännande geometriskt mönster. Och den skira gråskalan speglar havets nyanser och himlens skiftande molnformationer. Integrerade vitvaror bestående av energisnåla vitvaror från Siemens. Dolt bakom luckorna hittar du diskmaskin, fläkt och kyl/frys. Givetvis finns också en ugn och induktionshäll.

Byggnadsår
2022
Våningsplan
10 av 10. Hiss finns.
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer ett förråd. Cykelrum finns i anslutning till entrén.
Balkong
Ja
Uteplats
En av de maffigaste balkongerna på Varvsholmen. 95 kvadratmeter som sveper sig från soluppgången i öster, förbi Ölandsbron i norr till solnedgången i väster. Du bjuds på de bästa av vyer och som boende allra högst upp, på våning 10, missar du ingenting.
Bilplats
Till bostaden följer två parkeringsplatser, varav en under tak med laddbox.

Energideklaration

Status
Utförd (2022-12-27)
Primärtenergital
69 kWh/m2/år
Energiklass
C
Namn
Brf Fyren i Kalmar
Byggnadsår
2022
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769637-7212
Föreningen äger marken?
Ja.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
48 st
TV/bredband
Fiberbredband. Öppet fiber.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja.
Parkering
Varje bostad har en parkeringsplats.

Ekonomi

Månadsavgift:
9 788 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, förråd och två parkeringsplatser varav en under tak.
Andel i föreningen:
3.5865%
Indirekt nettoskuldsättning
1 820 937 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
550 kr/mån
Summa
550 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]