Ståthållaregatan 23
Scrolla ner

Ståthållaregatan 23

1 750 000 kr

Antal rum:
2.5 rum, varav 1 sovrum
Boarea/biarea:
68 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Södercentrum
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 1 av 3. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
4 494 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Gavellägenhet med stor charm! Attraktivt belägen gavellägenhet i vackert 30-talshus! Här presenteras en bostad med en genomgående härlig känsla, ett fantastiskt ljusinsläpp och bevarade tidstypiska detaljer som vitmålade plankgolv, spröjsade fönster, högt i tak och spegeldörrar. Lägenheten är bekvämt belägen på första våningen, endast en halvtrappa upp, och inrymmer 68 kvadratmeter med stort retrokök, rejält tilltaget sovrum, helkaklad dusch/wc samt ett vardagsrum med fönster i två väderstreck. I vardagsrummet har man på ett smart sätt skapat ett mindre rum som fungerar utmärkt som gästrum eller kontor - använd lägenheten som rymlig tvåa eller som yteffektiv trea! I källaren finns tillhörande förråd och gemensam tvättstuga. Den prunkande innergården bjuder in till lata dagar i solen.
Vackert 30-talshus med underbar innergård! På Ståthållaregatan 23 bor du i en gemytlig förening med fin gemenskap. Läget är svårslaget med gångavstånd till såväl vacker havsmiljö vid Kalmarsundsparken som välsorterad mataffär vid Södercentrum och stadskärnan nås på ett par minuter med cykel.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Ståthållaregatan 23
Postadress
392 46 Kalmar
Område
Södercentrum
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
1
Boarea
68 m² (Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
Antal rum
2.5 rum och kök, varav 1–2 sovrum
Månadsavgift
4 494 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, tv och bredband. From 31/5 kommer avgiften höjas med 2%.
Pris
1 750 000 kr eller högstbjudande
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

HALL
När du passerat den gemensamma trädgården med grillmöjligheter och fruktträd kommer du in i en välkomnande och möblerbar hall med avhängningsyta, målat furuplankgolv och framtagen tegelmur.

DUSCH/WC
I anslutning till hallen ligger ett duschrum med kakel på väggarna och klinker på golvet. I övrigt finns här wc, handfat, dusch och handdukstork.

KÖK
Till höger från hallen kommer man till ett ljust retrokök med vitvaror bestående av kyl/frys från Smeg intill den framtagna tegelmuren, spis med häll och fläktkåpa. Köket erbjuder gott om förvaring och fint utrymme för köksbord. Även här ligger det vackra plankgolvet.

SOVRUM
Med ingång från köket kommer man till en mycket stor sängkammare med målat furuplankgolv och fönster på gaveln. Ingången mot vardagsrummet har nuvarande ägare satt igen, men kan med enkla medel öppnas upp igen. I passagen mellan rummen finns två garderober.

VARDAGSRUM
Underbart sällskapsrum med vitmålat furuplankgolv och härligt ljusinsläpp från fönster i två väderstreck.

KONTOR/GÄSTRUM
I vardagsrum/hall har en vägg satts upp för att skapa en alkov som fungerar utmärkt som gästrum eller kontor. Väggen kan med enkla medel tas ner om man önskar en större samlad yta.

Byggnadsår
1934
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Våningsplan
1 av 3. Hiss finns ej.
Övriga byggnader/utrymmen
I källaren finns tillhörande förråd och gemensam tvättstuga.
Uteplats
Föreningens gemensamma innergård med stor gräsyta, möblemang, fruktträd och hängmatta. En självklar plats när du vill njuta, slappa, sola, leka, umgås och grilla!

Föreningen har även en gemensam balkong.

Energideklaration

Status
Utförd (2021-02-23)
Primärtenergital
153 kWh/m2/år
Energiklass
F
Namn
Brf Lärkträdet
Om föreningen
Byggår 1934

Bildades 2007
Byggnadsår
1934
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769616-0519
Föreningens ekonomi
För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta mäklaren för kontaktperson och kontaktuppgifter.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
4 st
TV/bredband
Tv och bredband via Telia (fiber), ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Säljare)
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Gemensamma utrymmen
I källarplan finns tvättstuga och förråd.

Ekonomi

Pris:
1 750 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift:
4 494 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, tv och bredband. From 31/5 kommer avgiften höjas med 2%.
Andel i föreningen:
21%
Indirekt nettoskuldsättning
408 330 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
350 kr/mån
Summa
350 kr/mån
Uppgifter enligt säljaren.

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]