Hemvägen 16J
Scrolla ner

Hemvägen 16J

1 490 000 kr

Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum
Boarea/biarea:
68 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Vimpeltorpet
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 3 av 4. Hiss finns.
Månadsavgift:
4 731 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen hem Tänk att kliva ut och ha skogen som närmsta granne. Att ha direkt närhet till värdefulla kulturmiljöer med gamla ekar, skogspartier och stenmurar. Att se naturens alla skiftningar under året samtidigt som centrala Kalmar ligger på bekvämt avstånd.

Välkommen till Vimpeltorpet, ett av Kalmars mest växande bostadsområde, i norra Kalmar cirka 4 km från den centrala stadskärnan, mitt bland skog, park och gröna strövområden. Inom kort kommer även den nya simhallen stå klar i grannområdet. I framtiden planeras bostäder, skola, idrottshall, kontor och affärer tillkomma i området.

Framför dig har du en bostad på tredje våningen (hiss finns) fördelat på 68 kvm. 3 rum och kök har noggrant planerats och utformats. Allt för att passa den moderna familjen. Läget är ett av områdets bästa – fritt med baksidan och balkongen fördelaktigt vänd mot söder och den lummiga skogen. Privat, soligt och insynsskyddat.

Den öppna planlösningen skapar ett socialt hem där varje kvadratmeter kommer till sin fulla rätt! Ett välutrustat kök från Ballingslöv stoltserar i hjärtat av bostaden. Badrummet är drömlikt. Helkaklat och smakfullt inrett. Njut av en tvättavdelning som heter duga. Du kommer längta till söndagstvätten! Sovrummen är smart planerade, ett mindre som gör sig utmärkt som kontor, barn- eller gästrum och ett större med flera garderober bakom skjutdörrar! Genomgående för bostaden är ljusa ytskikt och parkettgolv.
Föreningen Som boende i Brf Södra Råstenen får du uppleva det bästa av två världar. Lugn och ro med susande lövträd, badvikar, grönområde och en trygg närmiljö. Men samtidigt stadens utbud behagligt nära. Aktiviteter, kommunikationer, Värsnäs med golfbana och allt vad du kan tänkas behöva finns inom räckhåll. Föreningen har precis installerat solceller vilket kommer påverka driftkostnaderna positivt.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Hemvägen 16J
Postadress
393 61 Kalmar
Område
Vimpeltorpet
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
210
Boarea
68 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Månadsavgift
4 731 kr/mån. 4 731 kr/mån. I avgiften ingår värme och kallvatten samt parkeringsplats och förråd. 335 kr tillkommer avseende abonnemanget för el och varmvatten. Förbrukningen faktureras av föreningen. Telias basutbud med TV och bredband 100/100 ingår i hyran för en kostnad om 249 kr.
Pris
1 490 000 kr
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Vi svänger höger, bort från stora vägen och kör in i det lugna och familjära bostadskvarteret. Vimpeltorpet växer så det knakar och familj efter familj flyttar in. Bilen parkerar du smidigt framför huset. Vi passerar förrådslängan och tar klivet in i trapphuset. Hissen eller trapporna? Låt dagsformen avgöra. Jag väntar på våning tre.

Via loftgången når vi hemmets entrébalkong. Stig på. Första intrycket är allt. Mitt första ord var ”Wow". Vad blir ditt? Det som med säkerhet fångar din uppmärksamhet är den otroliga utsikten från fönsterpartierna i sällskapsrummet. Fantastiskt att mötas av denna vy redan i entrén. Natur och träd så långt ögat kan nå. Fridfullt och harmoniskt. Titta ner. Visst är klinkergolvet läckert? Det är ett av många smakfulla tillval som gjorts. Likadant klinkergolv återfinns i badrummet. I hallen finns plats för avhängning av ytterkläder och skor. Längre ner i hallen finns ett städskåp. Hallen är i vad jag skulle beskriva som, perfekt storlek. Lagom stor för att slippa trängsel när hela familjen har bråttom men fortfarande sparsam med kvadratmeterna.

Till höger om hallen ligger det välutrustade köket från Ballingslöv. Mörk skåpinredning och vitt stänkskydd. Modernt men samtidigt tidlöst! Köket bjuder på generösa ytor och fint ljusinsläpp. Den maskinella utrustningen består av hel- kyl och frys, fläkt, häll, inbyggnadsugn och micro samt en integrerad diskmaskin. Intill köksfönstret rymmer matbord med plats för 6 personer. Härifrån blickar du ut över husets framsida.

Med öppning från både hall och kök ligger sällskapsrummet. Tilltagna och öppna ytor lämnar plats för soffgrupp och TV-möblemang. Har du en stor familj eller gillar du att bjuda in stora sällskap? Inga problem. Här får alla plats! Ljusinsläpp från stora fönsterpartier skänker behagligt dagsljus. Från sällskapsrummet når vi den fantastiska balkongen som bjuder på en slående utsikt över intilliggande natur.

Ett badrum med alla rätt hittar vi här! Drömlikt på alla sätt och vis. Helkaklat, modernt, tilltaget och väldigt praktiskt. Badrummet är utrustat med underliggande golvvärme, spotlights i tak, handfat med kommod, dusch med glasdörrar, handdukstork och toalett. Känn aldrig mer ångest inför söndagstvätten! Med en tvättavdelning som denna är det svårt att klaga. Tvättmaskin, torktumlare samt goda förvarings- och arbetsytor.

Bostaden bjuder på två sovrum, placerade i varsin ände av bostaden. Det stora rummet är ett rum som har allt man kan önska sig. Plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Goda förvaringsmöjligheter bakom platsbesparande skjutdörrar. Fönster som vetter mot skogen tryggar för en god natts sömn. Det andra rummet passar utmärkt till familjens minsting, gäst eller tonåring.

Byggnadsår
2019
Uppvärmning
fjärrvärme och solceller
Våningsplan
3 av 4. Hiss finns.
Övriga byggnader/utrymmen
Till varje bostad följer ett förråd.
Balkong
Ja
Uteplats
Fantastisk balkong på husets baksida. Helt fritt, åt söder, mot skogen.
Bilplats
Till varje bostad följer en parkeringsplats.

Två gästparkeringar finns.

Energideklaration

Status
Utförd (2023-05-10)
Primärtenergital
100 kWh/m2/år
Energiklass
D
Namn
Brf Södra Råstenen
Om föreningen
Föreningens hus stod färdiga för inflyttning 2019.

Hemsida: https://brfsodrarastenen.se/
Byggnadsår
2019
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769636-2743
Föreningens ekonomi
För information om föreningens ekonomi, se årsredovisning.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
29 st
TV/bredband
Bostadsrättsföreningen har ett avtal med Kalmar Energi för TV, fiber och telefoni via Zmarket (stadsnät). Det finns ett flertal leverantörer att välja mellan i olika prisklasser gällande samtliga tjänster.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Föreningen installerade solceller hösten 2022.
Parkering
Till varje bostad följer en parkeringsplats.

Två gästparkeringar finns.
Gemensamma utrymmen
Gemensamt barnvagns- och cykelförråd finns.

Ekonomi

Pris:
1 490 000 kr
Månadsavgift:
4 731 kr/mån. 4 731 kr/mån. I avgiften ingår värme och kallvatten samt parkeringsplats och förråd. 335 kr tillkommer avseende abonnemanget för el och varmvatten. Förbrukningen faktureras av föreningen. Telias basutbud med TV och bredband 100/100 ingår i hyran för en kostnad om 249 kr.
Andel i föreningen:
3.2197%
Indirekt nettoskuldsättning
797 270 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
300 kr/mån
Vatten/avlopp
200 kr/mån
Summa
500 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]