Biskopsgatan 7
Scrolla ner

Biskopsgatan 7

3 590 000 kr

Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum
Boarea/biarea:
83 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Norrgård
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 7 av 8. Hiss finns.
Månadsavgift:
5 401 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen hem Varmt välkommen till ett högkvalitativt boende med stor komfort och ett centralt läge!

Huset på Biskopsgatan 7 stod färdigt 2020 och här presenteras en bostad som är redo för nästa ägare. Detta är en av de mest eftertraktade treorna i huset med sin placering högt upp i huset på våning 7.

Invändigt bjuds du på fönster i tre väderstreck och otroliga utblickar över Kalmar. Hemmet bjuder på ett välutrustat kök förenat i öppen planlösning med vardagsrum och två sovrum i bra storlek. Ditt badrum är helkalkat och utrustat tvättmaskin och torktumlare. Gästtoalett i anslutning till hallen. Lägg därtill en genomgående hög standard, generöst ljusinsläpp och inte minst en helt ljuvlig och inglasad balkong placerad mot förmiddagssolen och utsikten.
Föreningen I huset finns bekvämligheter som hiss, tillhörande förråd, samlingslokal för 50 personer samt övernattningslägenhet och på gården finns gemensam uteplats. Riksbyggens Bonum Brf Cavallo är en så kallad 55+-förening med fokus på trygghet för dig som boende. Medlemmarna erbjuds bl a hjälp med praktiska saker i vardagen till förmånliga priser och gemensamma aktiviteter anordnas. Läget på Norrgård gör dig bortskämd med gång- eller cykelavstånd till centrum, Kalmars vackra havsmiljö och Giraffen med stort utbud av butiker och shopping. Busshållplats finns dessutom på kort avstånd. Välkommen på visning!

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Biskopsgatan 7
Postadress
392 42 Kalmar
Område
Norrgård
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
0173
Boarea
83 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Månadsavgift
5 401 kr/mån. I avgiften ingår värme och fasta avgifter för vatten och hushållsel. Obligatoriskt tillägg om 229 kr/mån tillkommer avseende tv, bredband och telefoni.
Pris
3 590 000 kr
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Hall

Inbjudande hall med mattlackad ekparkett som smakfullt är genomgående i hela lägenheten. I hallen finns två garderober samt en gästtoalett.

Innan vi påbörjar rundvandringen vill jag ge dig lite bra-att-ha-fakta. Takhöjden i bostaden är 2,6 meter. Samtliga fönster i bostaden är extra ljudisolerade och har persienner.

Badrum

Helkaklat badrum i neutrala toner. Bekvämt utrustat handdukstork, tvättmaskin och torktumlare med tillhörande bänkyta och skåp. Här finns också upphöjd toalett, handfat med kommod samt dusch. Ljusinsläpp från fönster.

Kök

Underbart kök med generös förvaring, bra arbetsytor och mycket härligt ljusinsläpp. Utrustningen består av kyl, frys, inbyggnadsugn, inbyggd micro, induktionshäll, fläkt och integrerad diskmaskin. Den öppna planlösningen mot vardagsrummet skapar en trivsam rymd och möjliggör stor social samvaro. Här får det stora matbordet plats och utsikten härifrån är svårslagen! Du ser hela vägen bort till Domkyrkan.

Vardagsrum

Med öppna ytor mot köket och fint ljusinsläpp är det här ett vardagsrum att trivas i! Här får du med enkelhet plats med soffa och TV. Från sällskapsrummet når du den inglasade balkongen. Nuvarande ägares favoritplats,

Gästrum/kontor

Sovrum som ligger i anslutning till sällskapsrummet gör sig utmärkt som gästrum eller kontor. Klädförvaring i en garderob.

Sovrum

Det stora sovrum på hela 12 kvm ger plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Generöst ljusinsläpp från dubbla fönster och bra klädförvaring i garderober.

Byggnadsår
2020
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
7 av 8. Hiss finns.
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer ett förråd.
Balkong
Ja
Uteplats
Generöst tilltagen inglasad balkong (6,5 kvm) i utmärkt österläge med morgon och förmiddagssol. Balkongen är försedd med matta, el och öppningsbara fönster. Du ser Kvarnholmen och glimtar vatten och Ölandsbron.
Bilplats
Föreningen har 18 parkeringsplatser som går att hyra för ca 500 kr/mån. I närområdet finns även möjlighet till boendeparkering via kommunen (200 kr/mån).

Energideklaration

Status
Utförd (2020-03-30)
Primärtenergital
77 kWh/m2/år
Energiklass
C
Namn
Bonum Bostadsrättsförening Cavallo i Kalmar
Om föreningen
Föreningens hus stod färdigt för inflyttning 2020. Föreningen är en så kallad 55+-förening vilket innebär att köparen måste ha fyllt 55 år (vid köp med make/maka/sambo räcker det att en har fyllt 55 år).
Byggnadsår
2020
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769632-0170
Föreningens ekonomi
För information om föreningens ekonomi, se ekonomisk plan.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
29 st
Antal lokaler
2 st
TV/bredband
Tv, bredband och telefoni via Telia (fiber), ingår i det obligatoriska tillägget om 229 kr/mån.
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Gårdsplats
Trivsam utemiljö med gemensam uteplats och odlingslotter.
Parkering
Föreningen har 18 parkeringsplatser som går att hyra för ca 500 kr/mån. I närområdet finns även möjlighet till boendeparkering via kommunen (200 kr/mån).
Gemensamma utrymmen
Det finns samlingslokal för 50 personer (gratis att hyra), övernattningslägenhet med fyra bäddar (250 kr/natt), miljörum, cykelförråd och rullstolsförråd.

Ekonomi

Pris:
3 590 000 kr
Månadsavgift:
5 401 kr/mån. I avgiften ingår värme och fasta avgifter för vatten och hushållsel. Obligatoriskt tillägg om 229 kr/mån tillkommer avseende tv, bredband och telefoni.
Andel i föreningen:
3.52419%
Andel av årsavgift:
3.96449%
Indirekt nettoskuldsättning
1 051 396 kr
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
350 kr/mån
Vatten/avlopp
250 kr/mån
Summa
600 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]