Bremergatan 13 En totalrenoverad sekelskiftesdröm
Scrolla ner

Bremergatan 13

2 750 000 kr

Antal rum:
2 rum, varav 1 sovrum
Boarea/biarea:
65 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Bremerlyckan
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 2 av 4. Hiss finns.
Månadsavgift:
4 171 kr/mån

6 dagar kvar till visning.

28 April
Anmäl dig till visningen via hemsidan eller kontorstid på 0480-420200.
Välkommen hem Vi är många som gått förbi och förundrats över det vackra husets färg och form. Här, på Bremergatan 13 väntar en väl tilltagen tvårummare.

Cirka 65 kvadratmeter ger plats för två luftiga rum och kök. Sällskapsrummet sträcker sig över många kvadratmeter och charmar oss med sin kakelugn. I sovrummet ges plats för såväl säng som läshörna och även här möts du av en kakelugn. Samtliga rum skämmer bort oss med ljuvligt dagsljus och minimal insyn. Du tittar ut över vackra kringliggande fastigheter och parkliknande grönområden.

I Kalmar är vi inte bortskämda med pampiga sekelskiftestvåor men denna mäter in på imponerande 65 kvm. Addera dessutom en otrolig takhöjd på över 3 m och vackra, höga fönsterpartier. Vad sägs om kök i öppen planlösning mot sällskapsrum? Eller de vackra kakelugnarna? Och fiskbensparketten. Drömmen blir sann här på Bremerlyckan.

Att bostaden blivit väl omhändertagen undgår ingen. Här har ingen renovering gått överstyr, utan det gamla har varsamt bevarats och förfinats. Fullt ut modernt men utan att glömma historian. Charmiga detaljer såsom höga golvlister och väggdekorationer väntar på dig. Det förtrollande köket, helt nytt. Berikat med en rejäl köksö och förvaring i världsklass. Ditt badrum är även det, helt nytt. Påkostat och som taget ur ett inredningsmagasin. Här finns även en tvättavdelning.
Bremerlyckan Bremerlyckan är absolut ett av Kalmars mest attraktiva bostadsområde. En självklarhet då du bor med direkt närhet till Kalmarsund, Gamla stan, vackra promenadstråk och endast en kort promenad in till centrum. I kvarteret finns en välsorterad livsmedelsbutik. Gemensam, insynsskyddad trädgård med planteringar, äppelträd och utemöblemang.

Äntligen får du allt du någonsin drömt om. Och du, ibland får det vara för bra för att vara sant.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Bremergatan 13
Postadress
392 33 Kalmar
Område
Bremerlyckan
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
6
Boarea
65 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
2 rum och kök, varav 1 sovrum
Månadsavgift
4 171 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten
Pris
2 750 000 kr
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning


Ett av Kalmars vackraste hus, ett efterfrågat läge och en stor dos kulturhistoria. Bremerlyckan bjuder på slående fastigheter till höger och vänster. På Bremergatan 13 väntar jag. Entrén är pampig och speglar det som den vackra fasaden bygger upp i såväl förväntan som skönhet. Mönstrat stengolv och breda trappor visar oss vägen upp till denna tvårummare. Även hissen finns till vårt förfogande.

Stig på. Säsongens jacka hänger du av precis innanför dörren. Titta ner och upptäck det vackra klinkergolvet. Den framtagna tegelväggen fångar vår uppmärksamhet. Likaså den infällda spegel. Där hallen viker av till höger uppenbara sig också den platsbyggda hyllan.

Det första rummet att passera blir det smakfulla sovrummet med stora fönster som vetter mot husets framsida. Utsikten lika vacker som en tavla. Här kan du vara säker på att sova gott om natten. Här finns inget som skymmer eller stör. I platsbyggda garderober finns oanade förvaringsmöjligheter. Fiskbensparketten är nylagd, väggfärgen skapar lugn och harmoni. Pricken över i:et blir helt klart den otroliga kakelugnen (fungerar ej).

Hallen visar oss vägen in till de sociala delarna.

Tre ståtliga fönster, fiskbensparkett och kakelugn, här är alla charmfaktorer på plats. Vilket fantastiskt sällskapsrum! Detta är hemmets ljusaste rum. Här finns plats för soffa, matmöblemang och ditt favoritsällskap. Inser nu att jag missat nämna en viktig detalj i hallen. En detalj som är återkommande även i sällskapsrummet och köket. Den helt perfekta färgtonen som pryder på väggarna. En harmoni mellan grått och beige. Inbjudande och elegant.

Köket står sig fint med blickarna mot sällskapsrummet. Köket är skräddarsytt för just denna bostad med en ambition att förhöja och beakta de historiska anorna men samtidigt smälta in. Luckor i samma kulör som på väggarna, vitrinskåp samt bänkskivor i microcement. Vid tillagning har du all den maskinella utrustningen du kan tänkas behöva. Integrerad kyl/frys, varmluftsugn, induktionshäll med inbyggd fläkt och integrerad diskmaskin.

Det nyrenoverade badrummet bjuder på påkostade materialval. Klinkergolv med underliggande golvvärme och spotlights i tak. Badrummet är utrustat med toalett, handfat och takdusch med infällbar vägg i glas. Bekvämt med egen tvättmaskin.

Och här brukar sagan ta slut. Men, ta på dig skorna. Jag har något mer att visa. Vi tar de fint dekorerade stentrapporna ner och väl i porten bakom de ståtliga, röda dörrarna gömmer sig en förtrollande trädgård. Fruktträd, vackra planteringar och stora gräsytor. Här kommer du älska spendera tid. Hela trädgården disponeras fritt av föreningens medlemmar.

Byggnadsår
1907
Våningsplan
2 av 4. Hiss finns.
Renovering
Totalrenovering december 2022: - Omritad planlösning - Totalrenoverat badrum med golvvärme, spotlights och tvättmaskin. Platsbyggd förvaring i badrum med akustikpanel. Golvbrunn Unidrain. Takdusch & tvättställsblandare (vägghängd) från Tapwell, borstad nickel. Detaljer övrigt Tapwell borstad nickel ( krokar osv ) - Nytt kök och nya vitvaror. Vitvaror Ikea. Köksblandare Tapwell. - Köksö med vinkyl och spishäll med inbyggnad fläkt - Bänkskiva i microcement - Nytt golv i hela lgh: Massiv stavparkett lagt i fiskbensmönster och behandlat med hårdvaxolja - Klinkergolv i hall - Platsbyggd garderob sovrum - Platsbyggd förvaring hall - Nya strömbrytare och uttag i hela lägenheten. Dimbar belysning i kök och matdel - Samtliga väggar och tak målade - Snickerier (lister) målade
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer förråd.
I huset finns tvättstuga.
Uteplats
Ljuvlig trädgård på föreningens gemensamma innergård.
Bilplats
I kvarteret gäller boendeparkering som tecknas hos kommunen.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-06-26)
Primärtenergital
198 kWh/m2/år
Energiklass
F
Namn
Brf Furan 2
Byggnadsår
1907
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769637-4169
Föreningens ekonomi
För information om föreningens ekonomi, se årsredovisningen.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
13 st varav 1 st hyresrätt(er)
Överlåtelseavgift
1463 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Gårdsplats
Områdets kanske finaste innergård med härlig grönska.
Parkering
I kvarteret gäller boendeparkering som tecknas hos kommunen.
Gemensamma utrymmen
I källaren finns förråd och tvättstuga.

Ekonomi

Pris:
2 750 000 kr
Månadsavgift:
4 171 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten
Andel i föreningen:
6.08%
Indirekt nettoskuldsättning
546 145 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
350 kr/mån
Summa
350 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]