Erik Dahlbergs väg 3
Scrolla ner

Erik Dahlbergs väg 3

5 800 000 kr

Antal rum:
4 rum, varav 3 sovrum
Boarea/biarea:
121 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Centralt
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 3 av 3. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
4 036 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen hem Det sägs i folkmun att det är ett av Kalmars vackraste hus. Ett verk beläget intill Fredriksskans med en utsikt som inte går att beskriva med ord. Mitt i city, på Erik Dahlbergs väg 3, finner du nu 121 eleganta och nypolerade kvadratmeter. Föreningen stoltserar inte bara med sina vackra fastigheter utan tryggar också med sin ekonomi. Välkommen till en av få, helt OBELÅNADE föreningar i Kalmar.

Här var ingenting gjort på väldigt länge. Även den finaste form av kärlek bleknar med tiden om den inte vårdas och uppmärksammas. Som en räddare i nöden kom nuvarande ägare. Utrustad med en stor dos kärlek, tålamod och omtanke. Kärlekssagan fick sig en nytändning och en bortglömd våning blev en öppen, välplanerad fyra. Kort och gott, en helrenovering som inte lämnar något mer att önska. Ett fritt flöde mellan kök och vardagsrum gör att allt känns luftigare. Charmiga snedtak, synliga träbalkar, murade väggar och takfönster. Påkostad och skräddarsydd inredning.

Från bostaden har du utsikt över intilliggande, vackra bebyggelser och trädgård. Det är något alldeles speciellt med ett så centralt läge som fortfarande kan ge en känsla av lugn och harmoni. Hemmet är berikat med en stor balkong med nosen mot solen och trädgården. Möjlighet till bilplats med laddstolpe eller garage med elport och laddstolpe. I källaren finns ett stort förråd som tillhör bostaden.
Området och föreningen Förvänta dig vackra omgivningar, sena sommarkvällar på balkongen och friska promenader runt Kvarnholmen. Det här är verkligen ett boende med gott om ofta efterfrågade attribut. De stora flerfamiljshusen i kvarteret Löjan tillkom på 1930-talet. Föreningen bildades i år och samtliga tomma bostäder totalrenoverades. Eftersom föreningen är obelånad garanteras du en låg boendekostnad. Dessutom har föreningens hus och bostäder totalrenoverats (med undantag för två lägenheter) vilket innebär att det dröjer länge innan någonting av större betydelse behöver göras i föreningen.

Välkommen till ett tryggt, påkostat och centralt boende.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Erik Dahlbergs väg 3
Postadress
392 49 Kalmar
Område
Centralt
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
1103A
Boarea
121 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
4 rum och kök, varav 3 sovrum
Månadsavgift
4 036 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och förråd.
Pris
5 800 000 kr
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Det finns några få utvalda hus i Kalmar som lämnar avtryck. Det vita, ståtliga huset som ligger i riktning mot Kvarnholmen är ett av dessa. Ett pampigt flerfamiljshus med antikgröna detaljer. Trädgården omsluter huvudbyggnaden och ramar fint in gårdshuset på baksidan. I huvudbyggnaden, på andra våningen väntar en väl tilltagen våning. Stora lägenheter brukar kallas för ”våningar”. Det kräver ansenlig storlek men också stil och finess i en högre klass. Det kan du räkna med att du får här på Erik Dahlbergs väg 3.

Lite bra-att-ha-information innan vi påbörjar rundvandringen:
fastigheten är stambytt, samtliga fönster är renoverade och all el är bytt. I samtliga fönsterbågar finns infällda spotlights.

Hall

Två trappor upp möter vi ytterdörren. Fötterna möter en behaglig, exklusiv heltäckningsmatta. En inre trappa leder dig sedan vidare upp till själva lägenheten. För varje steg blir det ljusare och ljusare. Fötterna placerar du på ett nylagt parkettgolv i holländskt mönster. Så läckert och påkostat. Väggarna är nymålade och i taket finns spotlights. I direkt anslutning till sista trappsteget har du tillgång till ett mindre rum som passar perfekt som hemmets klädkammare/förråd eller kontor.

Sällskapsrum möter kök

Det är fullkomligt oundvikligt att inte tappa hakan här inne. Ljuset, dubbeldörrarna med spröjsade fönster ut mot balkongen, de synliga träbalkarna och de murade valven. Ja, det är bara några av få attribut som varje dag kommer berika ditt sällskapsrum och ditt vardagliga liv. Här lever du ostört utan insyn från någon. Det är ett väl tilltaget rum där ljuset får ta plats.

Det platsbyggda köket från Formakök har med en medveten blygsamhet tagit plats i rummet. Missförstå mig rätt, det må vara blygsamt i att smälta in i omgivningen men utrustning och inredning säger annat. Här har de stora slantarna lagts. Förvänta dig genomgående exklusiva materialval, från bänkskivor i sten till vitvaror av högsta klass. Det är den perfekta kombinationen av varma toner och silkeslena ytor. Detaljer som du inte får missa är de infrästa ledlisterna och ekdetaljerna. Här hittar du all förvaring du kan drömmar om. I lådor, skåp och i köksön.

Den maskinella utrustningen består av integrerad kyl/frys och diskmaskin. Ugn, micro, vinkyl och induktionshäll med inbyggd fläkt. Köksön blir den perfekta samlingspunkten för dig och dina gäster och att duka för långbord blir aldrig några problem i ett rum som detta.

Master bedroom

Från allrummet och vidare in till hemmets master bedroom. Ett rum som vi alla drömmer om att ha. Väl tilltagna kvadratmeter som får dubbelsängen att verka småskalig. Dessutom har du härifrån tillgång till en inredd klädkammare av högsta klass från Formakök.

Badrum

Helkaklat och med extra allt. Förvänta dig golvvärme och inbyggd belysning. Här finns dusch med infällbara glasväggar, spegel med inbyggd belysning, toalett och kommod med handfat. Öppningsbart takfönster som dessutom släpper in rikligt med dagsljus. Givetvis finns tvättmaskin och torktumlare.

Allrum

I hemmets andra ände hittar du familjens allrum. Takfönster, vackra golv och sober färgsättning.

Gästrum

Gästrummet ligger vägg i vägg med allrummet. Fönster mot föreningens trädgård och takfönster. Förvaring i dubbelgarderob.

Byggnadsår
1930
Våningsplan
3 av 3. Hiss finns ej.
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer ett rymligt förråd som finns i källaren. I källaren finns också en tvättstuga.
Balkong
Ja
Uteplats
Den tilltagna balkongen pekar söder och bjuder på fina vyer.
Trädgården är rik på fruktträd och insynsskyddad.
Bilplats
Möjlighet till bilplats med laddstolpe eller garage med elport och laddstolpe.
Namn
Brf Löjan 2
Om föreningen
Huvudhuset samt gårdshuset totalrenoverat under 2023.
Byggnadsår
1930
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769642-0673
Föreningens ekonomi
Föreningen är helt obelånad.
Föreningen äger marken?
Ja.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
7 st varav 2 st hyresrätt(er)
TV/bredband
Fiberbredband, ingår ej i avgiften.
Parkering
I föreningen finns 2 st parkeringsplatser och 2 st garageplatser.
Parkeringsplats 500 kr/månaden och garageplats med elport 1 000 kr/mån.
Gemensamma utrymmen
I källaren finns förråd och tvättstuga.

Ekonomi

Pris:
5 800 000 kr
Månadsavgift:
4 036 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och förråd.
Andel i föreningen:
16.2634%
Bostaden är pantsatt?
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
400 kr/mån
Summa
400 kr/mån
Ingen har bott i lägenheten varpå driftkostnaden är en uppskattning.

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]