Alice Babs gata 44Q
Scrolla ner

Alice Babs gata 44Q

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
4 rum, varav 3 sovrum
Boarea/biarea:
77.1 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Ljusstaden
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 3 av 3. Hiss finns.
Månadsavgift:
4 815 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen hem Härligt att se hur ett bostadsområde fått växa fram till förmån för såväl stora som små. Ljusstaden har på kort tid blivit ett kärt och högt uppskattat kvarter för oss kalmariter. Lugnt, barnvänligt och riktigt trivsamt!

Välkommen till ett bekvämt boende högst upp i huset med tillgång till hiss från markplan. Här bor du med egen ingång på gaveln, två uteplatser och fina utblickar över Ljusstaden. Balkongen som vetter mot innergården är helt ljuvlig. Utsikten fångar din uppmärksamhet. Solen ges fritt spelrum från lunch till solnedgång. Väl värt att nämna: föreningen skämmer bort dig och ungarna med pool och lekplats. Tillräckligt nära för att du ska kunna ha uppsikt från uteplatsen men fortfarande på behagligt avstånd för att slippa plask.

Bostaden stod inflyttningsklar 2017. Känslan av nytt och fräscht lever kvar. Genomgående för hemmet är härligt ljusflöde från fönster i tre väderstreck, trägolv, ljusa ytskikt och smakfulla tillval. Den öppna planlösningen skapar ett socialt hem där varje kvadratmeter kommer till sin fulla rätt!

Hemmet disponerar cirka 77 kvm fördelat på fyra rum och kök. Köket är modernt, stilrent och välutrustat. Badrummet är drömlikt. Helkaklat och smakfullt inrett. Njut av en tvättavdelning som heter duga. Du kommer längta till söndagstvätten! Sovrummen är smart planerade, två mindre och ett större med förvaring i världsklass!
Området Du har naturen och Kalmarsund inom räckhåll. Mataffär, kommunikationer, skola och förskola nås med kort promenad. Färden in till city är kort och lättsam. Släng dig på cykeln och du är på Stortorget på 20 minuter!

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Alice Babs gata 44Q
Postadress
393 60 Kalmar
Område
Ljusstaden
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
211
Boarea
77.1 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
4 rum och kök, varav 3 sovrum
Månadsavgift
4 815 kr/mån. I avgiften ingår vatten och parkeringsplats. Obligatoriskt tillägg om 179 kr/mån avseende tv, bredband och ip-telefoni tillkommer. Till avgiften tillkommer 411 kr för värme.
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

I välskött bostadsområde hittar vi denna fyrarummare. Från markplan tar vi hissen upp till våning 3. Bostaden är perfekt placerad på husets gavel vilket gör uteplatsen på framsidan fri från onödigt spring.

Det blir ett ljust mottagande! Hallen är i vad jag skulle beskriva som, perfekt storlek. Lagom stor för att slippa trängsel när hela familjen har bråttom men fortfarande sparsam med kvadratmeterna. I direkt anslutning till entrén finns avhängning för ytterkläder och skor. Längre ner finns också ett städskåp. Fötterna har vi placerat på stilrent klinkergolv som så småningom övergår i ekparkett. Samma golv är återkommande i samtliga rum.

Tack vare den öppna planlösningen samspelar kök fint med vardagsrum. Här samsas många kvadrat om uppmärksamheten! Köksinredning från Ballingslöv med gråa luckor och vitt kakel som slingrar sig runt fläkten. Här finns stora arbetsytor som rymmer många kockar och för dem som inte lagar mat erbjuds sittplats vid matbordet intill gavelfönstret. Kombinera umgänge och matlagning! Den maskinella utrustningen i rostfritt utförande består av hel kyl och frys, integrerad diskmaskin, inbyggnadsugn, micro, induktionshäll och fläkt.

Vardagsrummet är ett kapitel för sig själv! Generös golvyta som möjliggör flertalet olika möbleringar. Här får du plats med soffa, matmöblemang och ditt allra bästa sällskap. Att uppskatta är det fina ljusinsläppet men också de fina utblickarna över Ljusstaden. Det är från vardagsrummet vi når den tilltagna balkongen.

Bostaden bjuder på tre sovrum. Det stora rummet är ett rum som har allt man kan önska sig. Plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord, förvaring i skjutgarderober som löper vägg till vägg. Fönster som vetter mot innergården tryggar för en god natts sömn. De andra två rummen ligger i hemmets andra ände, i anslutning till entrén. Lagom stora och passar utmärkt till familjens minsting, gäst eller tonåring.

Badrummet är centralt placerat i hemmet. Helkaklade väggar och klinkergolv med underliggande golvvärme. Här finns stort handfat med kommod, dusch med glasdörrar, handdukstork och toalett. Känn aldrig mer ångest inför söndagstvätten! Med en tvättavdelning som denna är det svårt att klaga. Tvättmaskin, torktumlare samt goda förvarings- och arbetsytor. Spotlights i tak.

Samtliga innerdörrar är uppgraderade till semimassiva för ökad ljudisolering mellan rummen.

Byggnadsår
2017
Våningsplan
3 av 3. Hiss finns.
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer ett förråd.
Balkong
Ja
Uteplats
Tilltagen balkong som ger dig möjligheten att ha både matbord, solstolar eller loungegrupp är få förunnat! Solen gör dig sällskap efter lunch och håller sig sedan kvar fram till solnedgång.

Entrébalkongen bjuder på morgonsol och fri sikt.
Bilplats
En parkeringsplats hör till varje lägenhet. Gästparkeringar finns.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-03-12)
Primärenergital
128 kWh/m2/år
Energiklass
E
Namn
Brf Picknicken
Om föreningen
Föreningens hus stod färdiga för inflyttning i juni 2017.
Det kommer installeras solceller och laddstolpar inom kort i föreningen.
Byggnadsår
2017
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769631-2250
Föreningens ekonomi
För information om föreningens ekonomi, se årsredovisning.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
50 st
TV/bredband
Grundutbud TV, 10 Mbit/s Bredband och IP-telefoni via Telia (fiber) faktureras av föreningen med 179 kr/mån.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Gårdsplats
Underbar miljö med gräsytor, lekplats och gemensamt poolområde.
Gemensamma utrymmen
Det finns miljöhus och förråd med gemensamma trädgårdsverktyg. I anslutning till poolen finns ett poolhus med pentry och dusch som går att hyra.

Ekonomi

Månadsavgift:
4 815 kr/mån. I avgiften ingår vatten och parkeringsplats. Obligatoriskt tillägg om 179 kr/mån avseende tv, bredband och ip-telefoni tillkommer. Till avgiften tillkommer 411 kr för värme.
Andel i föreningen:
1.7389%
Indirekt nettoskuldsättning
969 166 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
400 kr/mån
Summa
400 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]