Drottning Margaretas väg 72 En tvåa på underbara Söder!
Scrolla ner

Drottning Margaretas väg 72

1 750 000 kr

Antal rum:
2 rum, varav 1 sovrum
Boarea/biarea:
64 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Södercentrum
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 2 av 3. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
3 919 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen hem På ett helt fantastiskt Kalmarläge, på Södra området med havet ett olympiskt stenkast bort möter du Drottning Margaretas väg 72.

På andra våningen garanteras frihet från insyn och ett bekvämt läge. Välkommen hem. Ett hem som för några år sedan genomgick en totalrenovering. Men också ett hem som du kommer beskriva som mysigt och hemtrevligt. 64 kvadratmeter som onekligen är helt perfekt fördelade. Enstavsparkett och nymålade väggar möter dig i samtliga rum. Badrummet är helkaklat och fräscht. Ditt välutrustade kök vetter mot föreningens bakgård. Sällskapsrummet är väl tilltaget och har fin kontakt med övriga rum. Härifrån når vi den mysiga balkongen. Och säga vad man vill men den bästa inredningen står ändå alltid ljuset för. Med fönster i två väderstreck snuvas du inte på många soltimmar.
Föreningen Föreningens gemensamma trädgård är väl värd att skryta om och disponeras fritt. I källarplan finns förråd samt en uppfräschad tvättstuga med flera maskiner. Det är onekligen ett avundsvärt läge. Med möjligheten att snurra handduken om dig och ta cykel ner till Kalmarsundsparken för ett morgondopp. En välsorterad ICA-butik ligger längre ner på gatan. Du bor helt enkelt med närhet till det mesta och behöver aldrig stressa, varken till jobb eller en mysig fika på stan.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Drottning Margaretas väg 72
Postadress
392 45 Kalmar
Område
Södercentrum
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
11
Boarea
64 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
2 rum och kök, varav 1 sovrum
Månadsavgift
3 919 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Pris
1 750 000 kr
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Det är en fantastisk känsla att mötas av ljus redan i dörröppningen. Fötterna landar på lättstädat klinkergolv. Där klinkergolvet slutar tar ett enstavsparkettgolv vid. I anslutning till entrén finns plats för avhängning av ytterkläder och skor. Längre ner i hallen finns en garderob.

Köket är ett kapitel för sig själv! Smakfull inredning och en välutrustad maskinpark! Detta är ett kök som lämnar intryck, är tidlöst och framförallt praktiskt. Bakom lådor och luckor döljer sig oanade förvaringsmöjligheter. Den maskinella utrustningen består av fläkt, häll, inbyggd ugn, micro, diskmaskin och kyl/frys.

Från hallen öppnar vardagsrummet upp sig. Två stora fönsterpartier släpper in rikligt med dagsljus. Den öppna och generösa golvytan möjliggör flera olika möbleringar. Testa och se vad som känns rätt för dig! Sällskapsdelen rymmer din soffa med tillhörande elektronik och ditt allra bästa sällskap. Din matplats är given att placera här. Jag föreslår ett rektangulärt bord. Eller kanske ett runt? Eller ja, ett fyrkantigt funkar också. Du får helt enkelt bestämma!

Från hallen till höger (nästa sväng efter köket) ligger det väl tilltagna sovrummet. Dubbelsäng med tillhörande nattduksbord får plats utan konstigheter. Förvaring i klädkammare. Ljusmålade väggar, fina trägolv och ljuvligt morgonsken, det är svårt att inte förälskas.

Sist men inte minst väntar hemmets badrum. Helkaklat och utrustat med dusch med infällbara vikväggar, handdukstork, kommod med handfat och toalett.

Våningsplan
2 av 3. Hiss finns ej.
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer ett stort förråd. Tvättstuga ligger bekvämt, en halvtrappa ner i källaren.
Balkong
Ja
Uteplats
Mysig balkong som möter eftermiddags- och kvällssolen.
Idyllisk trädgård på husets baksida som du nyttjar fritt.
Bilplats
Parkering utmed kringliggande gator med möjlighet till boendeparkering.

Energideklaration

Status
Utförd (2021-05-18)
Primärtenergital
116 kWh/m2/år
Energiklass
E
Namn
BRF Drottning Margareta I Kalmar
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769636-1034
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
13 st varav 2 st hyresrätt(er)
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts delat ägande?
Ja
Gårdsplats
Mysig bakgård.
Parkering
Utmed kringliggande gator.
Gemensamma utrymmen
Förrådsutrymmen och tvättstuga i källaren.

Ekonomi

Pris:
1 750 000 kr
Månadsavgift:
3 919 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Andel i föreningen:
7.57%
Indirekt nettoskuldsättning
760 015 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
200 kr/mån
Summa
200 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]