Fredriksskanstorget 1 Gavelläge med utsikt över Malmfjärden och Ängö.
Scrolla ner

Fredriksskanstorget 1

2 090 000 kr

Antal rum:
2 rum, varav sovrum
Boarea/biarea:
60 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Fredriksskans
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 3 av 4. Hiss finns.
Månadsavgift:
5 134 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Attraktivt gavelläge med utsikt över Malmfjärden 12 månaders avgiftsfritt boende! De 3 första som tecknar sig för en bostadsrätt i Brf Callmare Fästning senast den 30 augusti 2024 ingår 12 månaders avgiftsfritt boende efter inflyttning!

Varmt välkommen till en riktigt väldisponerad tvårummare. På pappret står det att bostaden mäter 60 kvm men i verkligheten upplevs den rymligare än så. Lägenheten ligger i ett attraktivt gavelläge och har en stor balkong med utsikt över Malmfjärden och Ängö.

När du passerat den pampiga Fredriksskansporten kliver du in i trapphuset. Du ska upp till våning tre, dit du tar dig via hiss eller trappor. Inne i bostaden är det en rymlig och möblerbar hall som möter dig. På golvet ligger ett klinkers som sedan övergår till ett fint trägolv som enhetligt följer dig vidare i hela bostaden. Hallen leder dig vidare till bostadens alla andra rum.
Bostadens moderna och stilrena kök går i vitt och ljusgrått. Köket är från Vedum och de rostfria vitvarorna är från Bosch. Hemmet har en öppen planlösning mellan kök och sällskapsrum vilket gör hemmet väldigt socialt. Är inte maten klar när gästerna kommer kan dem slå sig ner vid matbordet eller i soffan och gör kocken sällskap. I sällskapsrummet får du ett trivsamt ljusinsläpp från två väderstreck och en fin utsikt över Malmfjärden, Ängö och Ölandsbron. Från denna av bostaden når du balkongen som har samma fina utsikt och ger dig sol under hela dagen.

Hemmet har ett väl tilltaget sovrum där en dubbelsäng och sängbord får plats. Mot två av sovrumsväggarna finns skjutdörrsgarderober.
Helkaklat badrum med allt du kan önska Det helkaklade badrummet går i i beige och ljusgrått. Utrustningen består av dusch med vikväggar, handfat med kommod, spegelskåp samt tvättmaskin, torktumlare och väggskåp.

På Fredriksskanstorget 1 ges du möjlighet att bosätta dig på ett fantastiskt läge med direkt närhet till Kalmars vackra centrumkärna och vattnet. Du bor du i ett lugnt och tryggt läge med Kvarnholmens shopping och uteliv på bekvämt gångavstånd. Om du får lust att ge dig i väg lite längre bort är det enkelt att använda bilpoolen som ingår i ditt medlemskap i föreningen, smart, miljövänligt och ekonomiskt.

Till föreningen hör en vilsam och grönskande innergård som kommer bli en given plats att slå sig ned på under sommarhalvåret. På gården har varje lägenhet även ett eget förråd. När ni ska samlas ett större sällskap för festligheter eller när du har långväga gäster på besök finns möjlighet att nyttja föreningens trivsamma gemensamhetslokal med övernattningsmöjligheter.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Fredriksskanstorget 1
Postadress
392 50 Kalmar
Område
Fredriksskans
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
1136
Boarea
60 m²
Antal rum
2 rum och kök
Månadsavgift
5 134 kr/mån. I årsavgiften ingår föreningens räntekostnader och amorteringar, styrelsearvode, ekonomisk och teknisk förvaltning, underhåll och skötsel av gemensamma utrymme (inne och ute), sophämtning, värme, fasta avgifter för vatten, avlopp, hushållsel och bostadsrättstillägget på din hemförsäkring samt kundtjänst dygnet runt.
Pris
2 090 000 kr eller högstbjudande
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rymlig hall

Välkommen in i en rymlig hall där fötterna landar på ett praktiskt grått klinkergolv. På ena sidan finns det plats för ytterkläder och en stol eller dylikt får också plats om du önskar det.

Kök och sällskapsrum

Köket är från Vedum färgersatt i vitt och ljusgrått. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, induktionshäll, inbyggnadsmikro samt integrerad diskmaskin. Allt i rostfritt utförande och från Bosch. I anslutning till köket får du plats med ett större matbord. I den mer sällskapliga delen av rummet får du enkelt plats med soffa, fåtölj och tv-bänk. Här blir du verkligen påmind och det attraktiva gavelläget som ger hela bostaden rikligt
med dagsljus. Härifrån har du utgång till den ovärderliga balkongen som ger en läcker utsikt över vatten och stad.

Mysigt sovrum

Du får ett sovrum i mycket bra storlek där dubbelsängen enkelt får plats. Dina kläder förvarar du i en rymlig skjutdörrsgarderob.

Helkaklat badrum

Det helkaklade badrummet går i beigt och ljusgrått. Utrustningen består av takdusch med vikväggar, handfat med kommod, spegelskåp samt tvättmaskin, torktumlare och väggskåp.

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2023
Fönster
Isolerglas
Uppvärmning
Fjärrvärme, solceller
Våningsplan
3 av 4. Hiss finns.
Balkong
Ja
Bilplats
Bilplatserna i garage finns via samfällighet som hyrs ut via separat kösystem. Kostnad 1 500 kr/mån. Kostnad för laddplats 1 800 kr/mån.
Namn
Riksbyggen BRF Callmare Fästning i Kalmar
Byggnadsår
2023
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769635-6513

Ekonomi

Pris:
2 090 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift:
5 134 kr/mån. I årsavgiften ingår föreningens räntekostnader och amorteringar, styrelsearvode, ekonomisk och teknisk förvaltning, underhåll och skötsel av gemensamma utrymme (inne och ute), sophämtning, värme, fasta avgifter för vatten, avlopp, hushållsel och bostadsrättstillägget på din hemförsäkring samt kundtjänst dygnet runt.
Andel i föreningen:
3.6871%
Andel av årsavgift:
3.8868%
Indirekt nettoskuldsättning
710 235 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Bostaden är pantsatt?
Nej

Driftkostnader

Övrigt
1 300 kr/mån
Summa
1 300 kr/mån
Driftkostnaderna är schabloniserade.

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]