Stensviksvägen 30 En tvåa med stor terrass i Kalmarsundsparken.
Scrolla ner

Stensviksvägen 30

2 190 000 kr

Antal rum:
2 rum, varav 1 sovrum
Boarea/biarea:
48 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Kalmarsundsparken
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning -1 av 3. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
3 512 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen hem Stensviksvägen är en lugn och välbevarad gata i ett av stadens äldre kvarter. En ofta efterfrågad men sällan presenterad adress. Välkommen till en totalrenovering som inte lämnar något över att önska. Och som inte lämnat ett spår av gammalt, nött eller trött. En tvåa på pappret, men så mycket mer i verkligheten, särskilt när du sitter ute på din egen stensatta uteplats. Att ha direkt närhet till föreningens trädgård och gräs som kittlar under fötterna är svårslaget.

Du bor i vackert 30-tals hus ritat av J Fred Olson som under 2017 fick sig ett upplyft såväl exteriört som interiört. 48 perfekta kvadratmeter. Perfekta i den bemärkelsen att de passar ypperligt för dig som är själv eller för två som gillar varann.

Förvänta dig pedantiskt hantverk och finkänsligt när det gäller materialval och färger. Kök och sällskapsrum i en modern, öppen planlösning. På tal om sällskapsrum. Föreställ dig ett rum, omgivet av fönster från golv till tak, där dagsljuset fått fritt spelrum. Där har du ditt sällskapsrum. Genomgående plankgolv från Kährs och vitmålade väggar. Exklusiva material såsom Carraramarmor och påkostade vitvaror.
Området Om du som många andra vill bo centralt men inte "mitt i smeten" får du här det bästa av två världar. Här har du direkt närhet till lugn och rekreation. Stensviksvägen 30 ligger med direkt närhet till vårt vackra Kalmarsund, badplats, slottet och lummiga strövområden. Stadskärnans utbud av restauranger, shopping och nöje ligger på behagligt avstånd! Enligt Hitta.se är det mindre än 700 meter till en av Kalmars finaste stränder, Kalmarsundsparken.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Stensviksvägen 30
Postadress
392 47 Kalmar
Område
Kalmarsundsparken
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
1
Boarea
48 m² (Areauppgifter enligt bostadsföreningen)
Antal rum
2 rum och kök, varav 1 sovrum
Månadsavgift
3 512 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Pris
2 190 000 kr
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

I vackert 30-tals hus i Kalmars kanske mest attraktiva kvarter ligger denna pärla. Hemmet har, likt hela fastigheten, helrenoverats under 2017.

Stig in - hela lägenheten välkomnar med dagsljus från två håll. Jackan hänger du av dig precis innanför dörren, i rymlig skjutgarderob. Hallen är berikad med goda förvaringsmöjligheter. Titta ner och upptäck plankgolvet från Kährs som enhetligt löper vidare i hela bostaden. Med golvvärme i hela bostaden får du en behaglig boendemiljö. Titta upp, spotlights i tak.

Köket står sig fint till höger om hallen, vägg i vägg med sovrummet. Ljusgrå skåpinredning med detaljer i mässing - svårslaget! Bänkskiva i Carraramarmor från Italien. Gavelfönstret skänker rummet härligt ljusinsläpp. Den maskinella utrustningen i rostfritt består av inbyggnadsugn och micro från Miele, induktionshäll, fläkt samt integrerad kyl/frys och diskmaskin. Förvaring i världsklass. Spotlights i tak och ovanför arbetsbänken. Matplats för 4–5 personer.

Sällskapsrummet omges av fönster och är hemmets allra ljusaste hörn. Otroligt ljus från fönsterpartier som sträcker sig från golv till tak. Här finns plats för soffa, elektronik, hyllor och ditt favoritsällskap. Att sällskapsrummet ligger med öppen planlösning till kök möjliggör flera olika möbleringar. Från sällskapsrummet tar vi klivet ut på den tilltagna uteplatsen. Helt perfekt placerad till förmån för eftermiddags- och kvällssolen.

Tillbaka i hallen, tar vi oss vidare in till sovrummet. Vackra fönster placerade mot uteplatsen och den lugna trädgården. I rummet finns plats för dubbelsäng och förvaring i tre garderob.

Det helkaklade badrummet bjuder på påkostade materialval. Vackert klinkergolv i marmor och breda kakelplattor på väggarna. Badrummet är utrustat med toalett, kommod med handfat, handdukstork och takdusch med infällbara glasväggar. Fötterna möter behaglig golvvärme. Fönstret bidrar till behagligt dagsljus. Och innan du beklagar dig över att det saknas en tvättmaskin. Lugn! Tvättstugan ligger inom räckhåll. På samma våningsplan, endast några få steg bort, så du kommer aldrig behöva stånka och stöna över att det är dags för tvätt.

Byggnadsår
1930
Våningsplan
-1 av 3. Hiss finns ej.
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer ett förråd som ligger på samma våningplan.

Även tvättstugan ligger på samma plan.
Uteplats
Från sällskapsrummet tar du dig ut på den stensatta uteplats som inte går sätta pris på. Med en tilltagen uteplats i väster njuter du av eftermiddags- och kvällssol. Även morgonsolen når hit vissa delar av året.

Föreningen har en gemensam, mysig innergård. Gräsmattan bjuder in till kubbspel, grillkvällar och lata dagar i solen.
Bilplats
På gården finns parkeringsplatser. Till parkeringsplats separat kö.
Möjlighet till parkering utmed kringliggande gator.
Namn
Brf Kalmarsundsparken
Om föreningen
Byggår 1930
Ombyggnadsår 2017
Byggnadsår
1930
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769635-1324
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
8 st varav 1 st hyresrätt(er)
TV/bredband
Anslutning till Kabel-TV/Bredband/Telefoni via Telia. Varje bostadsrättsinnehavare avtalar själv om abonnemang.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Huset har under 2017 totalrenoverats. Samtliga stammar, el- och vvs-installationer har bytts ut mot nya. Fasaden är nyputsad och taket är bytt.

2021 cykelförråd byggt på tomten.
Parkering
På gården finns parkeringsplatser. Till parkeringsplats separat kö.
Möjlighet till parkering utmed kringliggande gator.
Gemensamma utrymmen
I källarplan finns tvättstuga med 2 st tvättmaskiner och 2 st torktumlare.
Förråd i källarplan.

På husets baksida finns lokal för uthyrning.

Ekonomi

Pris:
2 190 000 kr
Månadsavgift:
3 512 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Andel i föreningen:
10.08%
Indirekt nettoskuldsättning
744 270 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
250 kr/mån
Summa
250 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]