Norrgårdsgatan 7B En hörntrea på Norrgård!
Scrolla ner

Norrgårdsgatan 7B

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum
Boarea/biarea:
69.5 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Norrgård
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 3 av 3. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
3 602 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen hem Det är svårt att avgöra om vi ska börja med mjuka värden såsom stilen och känslan eller om vi ska gå rakt på den hårda ekonomiska faktan. Eller varför inte det fantastiska läget? Oavsett start utlovas en behaglig lässtund.

Välkommen till Norrgårdsgatan 7B, en central adress i en stabil och välmående förening. Perfekt placerad högst upp i huset, på gaveln med fönster i tre väderstreck. Förvänta dig noggrant utvalda färg- och materialval. Köket är totalrenoverat i lantlig stil. Välutrustat och tidlöst! De båda sovrummen är bra i storlek och placerade i varsin ände av bostaden. Fördelen med just denna planlösning, förutom det eftertraktade hörnläget, är den väl tilltagna klädkammaren och den södervända balkongen. En balkong som dessutom är inglasad.
Området För oss kalmariter är Norrgård välkänt. Kalmars centrala mittpunkt, med direkt närhet till precis allt! City, stormarknad, natur och bad. Föreningen är, som tidigare nämnt, mycket lågt belånad vilket tryggar inför framtiden. Dessutom har husen försetts med solceller. I föreningen finns övernattningslägenhet och flera lek- och grillplatser. Tvättstuga i grannhuset och närhet till parkeringsplatser.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Norrgårdsgatan 7B
Postadress
392 37 Kalmar
Område
Norrgård
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
204
Boarea
69.5 m² (Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
Antal rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Månadsavgift
3 602 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och fiberbredband.
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

I välskötta och trivsamma kvarter tar vi klivet in i porten med siffran 7B på dörren. På våning tre välkomnas vi in i denna trerummare. I hallen placerar vi fötterna på nylagt parkettgolv. Likadana golv möter oss i sällskapsrum och de båda sovrummen. Hallen är L-formad och möblerbar. Rakt fram från hallen, i tilltagen klädkammare finns oanade förvaringsmöjligheter. Rena drömmen om du frågar mig. I hallen har väggarna fått sig en stor dos kärlek i form av renoveringstapet och ny kulör. De ljusa färgvalen i kombination med ljusinsläpp från tre håll gör hallen ljus och härlig. Förutom klädkammaren finns också goda förvaringsmöjligheter i skjutgarderob med spegeldörrar.

Första svängen till höger leder oss in i det totalrenoverade och lantliga köket. Här har du allt för att kunna laga mat och umgås i goda vänners lag. Generöst med förvaring i alla stora lådor och bakom alla luckor. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, ugn, micro, diskmaskin, fläkt och kyl/frys. Intill fönstret finns naturlig plats för matbordet. På högre höjd, med fri sikt kan du inte förvänta dig annat än fantastiskt ljusinsläpp.

Bostaden bjuder på två sovrum. Det första rummet ligger vägg i vägg med köket. Det första som möter oss är den behagliga gröna kulör som pryder väggarna. Här får du plats med dubbelsäng, nattduksbord och förvaringsmöbel eller så gör du som nuvarande ägare - placerar ditt stora matbord här. Rummet är placerat med ett lugnt och insynsskyddat läge. Sovrum nummer två ligger till vänster om hallen. Rummet är väl tilltaget och ger plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord.

I det väl tilltagna sällskapsrummet möts vi av härligt ljusinsläpp. Fötterna placerar vi på uppskattat parkettgolv. Den generösa golvytan gör det möjligt att möblera med både matplats och soffgrupp. Som en förlängning av rummet har vi det inglasade uterummet i söderläge. Du njuter från tidig vår till sen höst. Här finns skjutbara fönsterpartier, rullgardiner och gott om plats. Jag kan lova många soltimmar och trivsamma stunder. Detta är helt klart ett rum att umgås och trivas i!

Badrummet är helkaklat och välplanerat. Fötterna möter klinkergolv med komfortvärme. Här finns handfat med kommod, toalett, dusch med infällbara vikväggar och handdukstork. Förvaring i världsklass!

Byggnadsår
1961
Våningsplan
3 av 3. Hiss finns ej.
Renovering
2024:
- Nytt badrumsskåp.

2020:
- Nytt kök.
- Nytt golv i köket.
- Ny inredning i klädkammaren.
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer två förråd, ett större och ett matkällarförråd.

I huset finns cykelförråd. I grannhuset finns tvättstuga och övernattningslägenhet.
Uteplats
Inglasat uterum med solgardiner, skjut- och låsbara fönster. Med ett eftertraktat söderläge njuter du av solen stora delar av dagen.
Bilplats
Parkeringsplats går att hyra för 100 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

Energideklaration

Status
Utförd (2018-08-07)
Primärtenergital
109 kWh/m2/år
Energiklass
E
Namn
Riksbyggen Kalmarhus 14
Om föreningen
Föreningen äger fastigheterna Ripan 1 och 2. På fastigheterna finns nio byggnader med totalt 252 lägenheter. Fastigheternas adress är Stagneliusgatan 18-24 och Norrgårdsgatan 1-11 i Kalmar.

2000 Stambyte och totalrenovering av våtutrymmen
2004 Renovering av fönster
2010 Renovering av tvättstugorna
2010 Nya entrédörrar och säkerhetsdörrar, postboxar och ommålning av trapphus
2012/2013 Byte av tak på samtliga hus
2014 Förbättring av utemiljöerna
2018 Nya låssystem
2018 Utemiljön
2019 Fasadputsning
2021 Tvättstugeutrustning
2022 Solceller
2023 Porttelefoner kopplade till mobilen.
Byggnadsår
1961
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
732400-2075
Föreningens ekonomi
God ekonomi i föreningen. För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi kontakta ansvarig mäklare.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
252 st
Antal lokaler
34 st
TV/bredband
Tv via Tele2, grundutbud med ca 15 kanaler ingår i obligatoriskt tillägg om 49 kr/mån! Fiberbredband via Halebop, ingår i det obligatoriska tillägget.
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Parkering
Parkeringsplats går att hyra för 100 kr/månaden. Till parkeringsplatsen är det separat kö.
Gemensamma utrymmen
Det finns cykelförråd, två källarförråd varav ett större, föreningslokal och tvättstuga. I föreningen finns dessutom en ny gästlägenhet - perfekt när vänner och familj är på besök.

Ekonomi

Månadsavgift:
3 602 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och fiberbredband.
Andel i föreningen:
0.4541%
Andel av årsavgift:
0.45408%
Indirekt nettoskuldsättning
60 463 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
350 kr/mån
Summa
350 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]