Smålandsgatan 1A En av få paradvåningar i Kalmar
Scrolla ner

Smålandsgatan 1A

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
6 rum, varav 3 sovrum
Boarea/biarea:
189 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Malmen
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 5 av 5. Hiss finns.
Månadsavgift:
11 559 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

189 kvadratmeter Varsågod, här erbjuds du det bästa av gräddhyllan i Kalmar. Fina originaldetaljer i en perfekt kombination med det nya, moderna. Funktionellt, snyggt och ytterst välplanerat. Imponerande sex rum och kök får trivsamt samsas om hela 189 kvadratmeter. Många i familjen, långväga gäster eller bara ett önskemål om gott om fina utrymmen och praktiska lösningar? Den här bostaden passar för alla dom behoven och många fler. Nuvarande ägare har med varsam hand renoverat och tagit hand om lägenheten. Om så önskas går delar av bostaden användas som uthyrningsdel med egen ingång, en perfekt lösning för att få låga boendekostnader. Lägenheten ligger allra högst upp i huset, på våning fem, med tillgång till hiss. Dina vyer blir Slottet, grönskan och vintertid skymtar du sundet. Förvänta dig två badrum samt en gästtoalett, eldstad, serveringsgång och goda förvaringsmöjligheter, både i bostaden och i två förråd på vind och i källare. Du bjuds på två balkonger. Den ena pekar söder och bjuder på slående vyer. Den andra franska balkongen vetter mot innergården.
Föreningen I BRF Framsta erbjuds ett mycket angenämt och tryggt boende. Föreningens goda ekonomi ger en stabil månadsavgift och stor trygghet för de boende i huset. Fastigheten är i gott skick både exteriört och interiört vilket förhöjer känslan av kvalitet, inte bara i lägenheten utan redan när man parkerar på gatan och kliver in i trapphuset.

Det här är verkligen ett boende med gott om ofta efterfrågade attribut. Bosätt dig centralt med ändå med ett lugnt och fint läge. Det är sällan ett liknande boende dyker upp, så välkommen att ta chansen!

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Smålandsgatan 1A
Postadress
392 53 Kalmar
Område
Malmen
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
5582502
Boarea
189 m² (Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
Antal rum
6 rum och kök, varav 3–4 sovrum
Månadsavgift
11 559 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och fiberbredband. Under årsskiftet 2023/2024 gjorde föreningen en höjning på 7%. Denna höjning är inräknad i avgiften.
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Hall

Från markplan tar vi hissen hela vägen upp till våning fem. Här bor du högst upp i huset - som herren på täppan! Stig på. Denna hall kommer i två delar. Den första delen välkomnar dig in. Här finns avhängning för ytterkläder och skor. Goda förvaringsmöjligheter i skjutgarderober. Fötterna har fått möta fiskbensparketten och på väggarna pryder ljusa kulörer. Vidare in till nästa del av hallen eller egentligen hemmets bibliotek. Ett rum som tillåter dig att få ta plats och ger dig en fin överblick över bostaden. Bokhyllorna i rummet ingår.

Vardagsrum

Från den öppna och inbjudande hallen och vidare in till bostadens hjärta - vardagsrummet. Ett rum på hörnan med flera fönster uppradade efter varandra. Även här möter fötterna fiskbensparkett. Rummet är väl tilltaget och ger plats för soffgrupp i dubbeluppsättning, fåtöljer och mycket mer. Eldstaden är eldningsbar och charmig. Från vardagsrummet når vi hörnbalkongen som pekar åt sydost.

Matsal

I fil med vardagsrummet ligger matsalen. Rummen avskiljs med skjutbara dubbeldörrar. Vilket rum! Matrummet nås också via hallen. Detta är ett rum som du, om behovet finns, skulle nyttja som ett sovrum.

Sovrum

Som bostaden står sig idag bjuds du här på tre stora sovrum. Det första sovrummet ligger till vänster om hallen. Ett stort rum som nuvarande ägare nyttjar som kontor. Detta rum har dessutom en separat ingång från trapphuset och skulle därmed kunna utgöra en uthyrningsdel.

Det andra sovrummet vetter mot öster och bjuder på gott om svängrum och förvaring i tre garderober. Här finns också ett privat badrum som totalrenoverades 2012. Helkaklat med toalett, dubbla kommoder med handfat och dusch med vikväggar. Behagligt med golvvärme och trivsamt med öppningsbara fönster.

Det tredje sovrummet ligger vägg i vägg med matsalen och nås såväl därifrån som via en inre hall. Förvaring i skjutgarderober och slående utblickar. Detta rum är störst till storleken.

Badrum

Hemmet skämmer bort dig med två badrum och en gästtoalett. Det ena badrummet läste ni alldeles nyss om. Det andra badrummet, som också totalrenoverades 2012, ligger i hemmets andra ände, i närheten av det tredje sovrummet. Våtrumsmatta på väggar och klinker på golvet. Här finns dusch med infällbara vikväggar, kommod med handfat, toalett och tvättpelare. Gästtoaletten ligger lägligt med ingång från hallen. Här finns toalett och handfat. Det är förberett för dusch.

Kök

Via hemmets inre hall och förbi den vackra serveringsgången (i originalutförande) hittar vi köket. Ett kök som nuvarande ägare låtit totalrenovera 2012. Köket vetter mot föreningens mysiga innergård. Ett kök från HTH med vit skåpinredning och med bänkskivor i granit. Den maskinella utrustningen består av kyl, frys, induktionshäll (2024), fläkt (2023), diskmaskin, micro och ugn.

Förvaringsrum

Från köket når vi den tidigare jungfrukammaren. Ett rum som idag nyttjas till förvaring av diverse hushållsprylar. Detta är ett rum som skulle kunna nyttjas till det mesta. Alltifrån sovrum, kontor till tvättrum eller som en förlängning av köket - låt dina behov avgöra. Fina utblickar mot innergården och en fransk balkong.

Byggnadsår
1936
Våningsplan
5 av 5. Hiss finns.
Renovering
2012
Renoverat kök och badrum.
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer ett stort vindsförråd samt ett stort källarförråd.
I huset finns också två tvättstugor, gym och övernattningslägenhet.
Balkong
Ja
Uteplats
Tilltagen balkong som nås från vardagsrummet med ett soligt läge i söder. Vackra utblickar mot Slottet och slottsträdgården. Fransk balkong som vetter mot innergården.
Bilplats
I området finns möjlighet till boendeparkering via kommunen.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-06-16)
Primärenergital
199 kWh/m2/år
Energiklass
G
Namn
Brf Framsta 8
Om föreningen
Byggår 1936

Ombildning 2011
Byggnadsår
1936
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769622-3267
Föreningens ekonomi
För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta mäklaren för kontaktuppgifter till föreningen. Inga planerade/beslutade förändringar av månadsavgiften.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
31 st
Antal lokaler
3 st
TV/bredband
Tv via Telenor. Bredband via Telenor (fiber), ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Parkering
I området finns möjlighet till boendeparkering via kommunen.
Gemensamma utrymmen
I föreningen finns två tvättstugor, gym och övernattningslägenhet.

I trapphuset finns gemensamma balkonger.

Ekonomi

Månadsavgift:
11 559 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och fiberbredband. Under årsskiftet 2023/2024 gjorde föreningen en höjning på 7%. Denna höjning är inräknad i avgiften.
Andel i föreningen:
7.0289%
Andel av årsavgift:
9.15744%
Indirekt nettoskuldsättning
891 533 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
400 kr/mån
Summa
400 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]