Drag 223 och Vadstena 1:45 Sjötomt som bjuder in till nybyggardrömmar!
Scrolla ner

Drag 223 och Vadstena 1:45

6 300 000 kr

Kommun/Område:
Kalmar / Drag
Bostadstyp:
Tomt
Fast.beteckning:
Vadstena 1:25 och Vadstena 1:45

Kontakta mäklaren för visning.

VADSTENA 1:25 VADSTENA 1:25

Med ett lugnt och havsnära läge på populära Drag har vi nöjet att kunna erbjuda en sjötomt om 2849 kvm. Här finns en ypperlig chans för dig som förverkliga dina nybyggardrömmar. En fantastisk kringliggande miljö med naturen och havet inpå knuten.

Fastigheten är ansluten till kommunalt vatten och avlopp och även el finns ansluten till fastigheten. Det är samma ägare/säljare till grannfastigheten ( Vadstena 1:45 läs mer om den tomten nedan) som också är till salu. Här finns möjligheten att lägga bud på varje fastighet separat eller på båda fastigheterna tillsammans. Kanske kan man få till en fastighetsreglering som gör att man kan få ut fler än två tomter? Du kanske hellre önskar slå ihop tomterna till en enda stor tomt som då blir en rejäl och lyxig sjötomt.

Det finns tre hus på fastigheten men ett hus är ej färdigställt och övriga två bedöm ha ett totalt renoveringsbehov alternativt så river du dessa och bygger nytt. Med tanke på byggnadernas skick så bedöms begärt pris vara ett tomtpris. För ytterligare information om byggnaderna läs under rubriken övrigt. Fastigheten säljs med en så kallad friskrivningsklausul. Initialt är du välkommen att att först åka ut till tomten och titta på egen hand och därefter tar vi mer en gärna emot en intresseanmälan.
VADSTENA 1:45 Med ett lugnt och havsnära läge på populära Drag har vi nöjet att kunna erbjuda en sjötomt om 2120 kvm. Här finns en ypperlig chans för dig som förverkliga dina nybyggardrömmar. Här har du nära till havet vart du än går. Här kan du njuta av fantastiska solnedgångar över Kalmarsund.

Fastigheten är ej ansluten till kommunalt vatten och avlopp och även el finns ansluten till fastigheten. Det är samma ägare/säljare till grannfastigheten (Vadstena 1:25) som också är till salu. Här finns möjligheten att lägga bud på varje fastighet separat eller på båda fastigheterna tillsammans. Kanske kan man få till en fastighetsreglering som gör att man kan få ut fler än två tomter? Du kanske hellre önskar slå ihop tomterna till en enda stor tomt som då blir en rejäl och lyxig sjötomt.

Fastigheten säljs med en så kallad friskrivningsklausul. Initialt är du välkommen att att först åka ut till tomten och titta på egen hand och därefter tar vi mer en gärna emot en intresseanmälan.

Fakta och dokument

Typ
Tomt
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Vadstena 1:25 och Vadstena 1:45
Adress
Drag 223 och Vadstena 1:45
Postadress
395 94 Rockneby
Område
Drag
Kommun
Kalmar
Tomtarea
2 840 m²
Pris
6 300 000 kr eller högstbjudande
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Vatten/avlopp
VADSTENA 1:25: Kommunalt/enskilt sommarvatten. Kommunalt avlopp. På fastigheten finns en grävd brunn för trädgårdsbevattning.

VADSTENA 1:45: Vatten saknas. Avlopp saknas. Anslutningsavgift för kommunalt vatten och avlopp är för denna tom 159 611 :- för 2021 enligt Kalmar Vatten. Tjänsten dagvatten finns inte i detta område. För anslutning till spillvatten kommer det att behövas att en villapumpstation monteras inne på fastigheten. Kommunen står för leverans och ansvar för denna villapumpstation.
Tomten
VADSTENA 1:25

- Gamla huset med en boarea om ca 71 kvm har fördelats på 1½-plan och fem rum och kök samt WC/dusch. Det finns även en mindre matkällare med utvändig ingång. Här finns el indraget samt kommunalt vatten och avlopp.

- Gäststuga med boarea om ca 24 kvm fördelat på ett rum samt separat toalett med ingång utifrån. Kommunalt vatten och avlopp är inkopplat precis som el. Byggnaden skulle även kunna agera till exempel hemmakontor.

- Nya huset är i princip helt färdigställt exteriört, men inte interiört. Boarean om 74 kvm har fördelats på tre rum och kök samt badrum. El och vatten är framdraget men ej inkopplat. Avlopp är anslutet.

- Förråd om cirka 7 kvm bestående av två separata utrymmen med varsin ingång. El finns indraget.

- Det finns även en sjöbod om ca 8 kvm med indragen el.

- Denna fastighet är samtaxerad med granntomten (Vadstena 1:45) som också är till salu.

Det är samma ägare/säljare till grannfastigheten (Vadstena 1:45) som också är till salu. Vadstena 1:45 mäter 2120 kvm.
Byggrätt
VADSTENA 1: 25

Fastigheten ligger utanför detaljplanerat område. Vi hänvisar till Kalmar kommuns bygglovsavdelning för närmare information gällande frågor och ny- , till eller ombyggnad. Ni når dem på 0480- 45000 alternativt [email protected]

VADSTENA 1 : 45

Fastigheten ligger utanför detaljplanerat område. Vi hänvisar till Kalmar kommuns bygglovsavdelning för närmare information gällande frågor och ny- , till eller ombyggnad samt frågor gällande strandskyddet. Ni når dem på 0480- 45000 alternativt [email protected]

Driftkostnader

Övrigt
17 798 kr /år
Summa
17 798 kr /år
(fastighetsavgift/skatt på 9 218 kr tillkommer)
Fastigheten har ej varit bebodd på länge så därför finna inga aktuella driftkostnader att tillgå. Angiven fastighetsskatt är för både Vadstena 1:25 och 1:45.

Ekonomi

Taxeringsvärde:
1 229 000 kr (fastställt avseende år 2022)
Värdeår:
1930
Byggnadsvärde:
307 000 kr
Markvärde:
922 000 kr
Skatt/avgift:
9 218 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut/ Planbestämmelser

Planbestämmelser: Fornlämning (1 st) Fornminnet/fornlämningen består av en milsten vid vägen. Den markerar att vägavståndet härifrån till gästgivargården i Rockneby var en halv svensk gammal mil, vilket motsvarar cirka 5344 meter.
Gemensamhetsanläggningar: Samfällighet: Kalmar Vadstena S:5

Vadstena GA: ändamål : Vägar

Ekonomi

Taxeringsvärde:
1 229 000 kr (fastställt avseende år 2022)
Värdeår:
1930
Byggnadsvärde:
307 000 kr
Markvärde:
922 000 kr
Skatt/avgift:
9 218 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]