Brändtorpsvägen 6 En sömlös elegans som tillåter husets uppskattade 30-tals arkitektur få ge plats åt känslan av att komma hem.
Scrolla ner

Brändtorpsvägen 6

7 975 000 kr

Antal rum:
6 rum, varav 4 -5 sovrum
Boarea/biarea:
173/80 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Getingen
Bostadstyp:
Friliggande villa
Byggår:
1939
Fast.beteckning:
Syrsan 3

Kontakta mäklaren för visning.

Ett arv att förvalta I egnahemsområdet Getingen uppfördes de flesta av villorna under 1920–1940-talet. Det forna Brändtorpet som var en timrad stuga från 1800-talet och låg i kvarteret Vitvingen, nuvarande Styrmansgatan, gav sedermera gatunamnet till Brändtorpsvägen. Här, på nummer sex, uppfördes år 1939 en villa i funktionalistisk stil.

Formspråket är fantastiskt och kvaliteterna i arkitekturen från trettio- och fyrtiotalet är ett arv att förvalta och idag kan vi konstatera att några av de allra mest uppskattade villorna vi har i Sverige tillkom under denna tidsperiod. Det gäller därför att ha en förståelse för och hänsyn till det tidstypiska i valet av material och färgsättning. Precis vad nuvarande ägare tagit fasta på när man varsamt renoverat villan.
Tidstypisk arkitektur och sömlös elegans Exteriört stoltserar en kubisk form med en putsad fasad, sadeltak och en friare fönstersättning. Det sobra vita tillåts möta en mjuk pastellton i grönt. En tidstypisk utformning och saklig arkitektur som man valt att återskapa under renoveringen.

Genom huset interiört löper ett ostört flöde mellan rummen där jordnära toner ackompanjeras av exklusiva detaljer som harmoniserar med varandra. Osmobehandlade originalgolv av furu, Carraramarmor och eleganta elementskydd i rotting för att nämna några. Mått och möblerbarhet har studerats noga för att harmonisera med dagsljus och flöde. En sömlös elegans där en lugn bas tillåter husets uppskattade arkitektur få ge plats åt känslan av att komma hem.

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information och visning!

Fakta och dokument

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Syrsan 3
Adress
Brändtorpsvägen 6
Postadress
39236 Kalmar
Område
Getingen
Kommun
Kalmar
Bo & biarea
173 + 80 m² (Areauppgifter enligt säljaren)
Antal rum
6 rum och kök, varav 4–5 sovrum
Tomtarea
890 m²
Pris
7 975 000 kr eller högstbjudande
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning


I vissa hus får man direkt den där känslan av ”hemma”. Det här är ett sådant hus. Med varsam hand har nuvarande ägare genomfört en fantastisk renovering där en stilistisk röd tråd följer genom husets alla delar. I interiören har verkligen beaktats att huset har en äldre charm och med moderna inslag som vi såväl behöver som uppskattar dem. Exteriört har vi ett modernare uttryck och allt i absolut toppskick.

Vi välkomnas in i hallen med dess fina, uppvärmda Carraramarmorgolv som övergår i klassiskt furugolv. Här finns gott om (nybyggd) förvaring längs med långsidan.

Det första vi möter är det vackra köket från Kvänum (insatt 2022) där de viktiga detaljerna verkligen sitter där de ska, bland annat Vola blandare. En vacker stenskiva i Carraramarmor i kombination med de lugna färgerna skapar en fantastisk helhet. En exklusiv spis med 900 mm bredd och vattenburen golvvärme. De tidstypiska furugolven har Osmobehandlats. Den nymurade eldstaden (med Keddyinsats och Gotländsk kalksten som gnistskydd) vetter mot det nybyggda burspråket där vi kan samlas även med det större sällskapet. Från köket finns även en utgång till den skyddade baksidan där sommarkvällarna kan avnjutas i den tilltagna och underbara pergolan.

Fräsch och smakfull gästtoalett med Carraramarmor och porslin från Burlington med ny blandare från Sekelskiftesbutiken.

Ljust och stilla allrum med framtagna originalgolv från 1939 (Osmobehandlade) och även här en öppen spis med insats. Härifrån finns utgång till framsidans generösa soldäck och trädgård.

Nästa rum kan givetvis användas som idag, TV-rum, men visst skulle det även kunna vara ett generöst femte sovrum i huset? På väggarna har snickaren med varsam hand platsbyggt bokhyllor och rummet har generellt ett påtagligt och behagligt ljus. Vackra golv som ovan.

Master bedroom är en underbar egen enhet på detta plan. Härligt sovrum med skön heltäckningsmatta, vattenburen golvvärme och utgång till soldäck. En välplanerad walk-in-closet och även här ny heltäckningsmatta. Vi gör denna föräldradel komplett med det nya och exklusiva badrummet som är i ett fantastiskt utförande med vackra materialval på såväl väggar som golv - Carraramarmor. Här finns dusch, inbyggt badkar och detaljer i form av handfat från Burlington och nya blandare från Sekelskiftesbutiken.

Vi tar den fina trappan, som tapetserats med Morristapeter, upp en våning och här har vi först en möblerbar hall. På övre plan har vi vidare tre fina barnsovrum, alla med olika karaktär och med ett charmigt detaljspråk - behandlade originalgolv, synliga socklar, platsbyggda elementskydd mm.

Det finns dessutom ett riktigt fint, nyrenoverat (2021) badrum med kaklade väggar och klinker på golvet. Kring dubbla handfat får barnen samsas och de behöver inte heller kivas om det ska duschas eller badas – här finns nämligen såväl badkar som dusch och det är faktiskt förberett för tvättmaskin och tumlare om du så önskar.

Källaren är en klassisk 40-talskällare. Här finns ett stort hobbyrum där du antingen har pingisbordet, gymmet eller helt enkelt allt det där som kan behövas för att utöva just dina hobbys. En liten del är inredd med dusch och bastu men denna del måste renoveras av nästa ägare eller så tar du ner väggen för ett ännu större hobbyrum.

Tvättstuga med klinkergolv, dubbla tvättmaskiner (varav en ny) samt torktumlare. Pannrum samt förråd. Från källaren finns utgång mot trädgård.

Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggnadsår
1939
Fasad
Ny puts 2022
Stomme
Trä
Fönster
Nya fönster 2022
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Nya plåtarbeten 2022
Tak
Nytt tegeltak 2022
Grund
Grundsula. Ny dränering på de tillbyggda delarna.
Uppvärmning
Fjärrvärme samt två eldstäder med Keddyinsats
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp. Ny ledning för dagvatten till gatan.
Ventilation
Självdrag
Besiktning
Dec 22 2023 12:00AM
Renovering
Huset är totalrenoverat 2021-2022 gällande exteriören samt bostadsytorna.
Tillbyggd vinkel i öster 2022 med burspråk i kök, balkong övre plan, uteplatser, nya dörrar ute och inne, samt föräldrarsovrumsdel. Alla arbeten utförda av fackmän.
Övrigt
Förberett för smidig tillbyggnad för ytterligare förvaring. Planskissar finns från Atrio på tillbyggnad med ytterligare vinkel i väster (nyttja attefallsregler därav bara bygganmälan) samt redskapsbod med övergång till Atrium i söderläge som möter garageuppfart (friggebodsregler bara bygganmälan).
Tomten
Nyanlagd trädgård med ny gräsmatta, ny pergola, nytt plank mot grannen, nytt staket, nyplanterad Tuja och fruktträd, nya exteriörarmaturer från Louise Poulsen och Örsjö Tratt.
Bilplats
Två biluppställningsplatser på nygrusad uppfart.
TV/internet
Bredband: Fiber finns i gatan men ej anslutet till huset.
Försäkring
Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Energideklaration

Status
Utförd (2021-06-04)
Primärtenergital
111 kWh/m2/år
Energiklass
D

Driftkostnader

Uppvärmning
18 000 kr /år
Hushållsel
4 500 kr /år
Vatten/avlopp
7 000 kr /år
Renhållning
3 500 kr /år
Försäkring
6 100 kr /år
Summa
39 100 kr /år
(fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)
Beräknad årsförbrukning ca 25000 kWh.

Ekonomi

Taxeringsvärde:
3 322 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår:
1939
Byggnadsvärde:
1 670 000 kr
Markvärde:
1 652 000 kr
Skatt/avgift:
9 525 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 8 st pantbrev om sammanlagt 7 380 000 kr.

Servitut/ Planbestämmelser

Planbestämmelser: Stadsplan (1938-04-22)

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]