Torsgatan 10 Här, ett stenkast från Kalmarsund, bor du i ett harmoniskt villakvarter omgiven av grönska med flera badplatser och rekreationsområden runt husknuten.
Scrolla ner

Torsgatan 10

8 975 000 kr

Antal rum:
7 rum, varav 3 sovrum
Boarea/biarea:
174/82 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Kalmarsundsparken
Bostadstyp:
Friliggande villa
Byggår:
1935
Fast.beteckning:
Resedan 11

Kontakta mäklaren för visning.

Villa anno 1935 i ljuvligt villakvarter Ett stenkast från åtråvärda Kalmarsundparken reser sig denna ståtliga villa anno 1935. På lugna Torsgatan 10 bor du i ett harmoniskt villakvarter omgiven av grönska med flera badplatser och rekreationsområden runt husknuten.

På drygt 170 kvm plus källare inryms alla faciliteter som den moderna familjen behöver samtidigt som vackra originaldetaljer bevarats. Platsbyggd förvaring i serveringsgång, betjäningsklocka och integrerade skjutdörrar för att nämna några.
Varmt välkommen till Torsgatan 10! På entréplanet finner vi rymliga, sociala ytor och på övervåningen tre mysiga sovrum. Källaren rymmer inte bara tvättstuga, snickarverkstad och gott om förvaringsutrymmen utan även gym och ytterligare ett sovrum.

Årets kallare månader gläds du åt husets bergvärmesystem som garanterar effektiv uppvärmning med låg förbrukning!

Varmt välkommen att boka in dig på visning!

Fakta och dokument

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Resedan 11
Adress
Torsgatan 10
Postadress
392 47 Kalmar
Område
Kalmarsundsparken
Kommun
Kalmar
Bo & biarea
174 + 82 m² (Areauppgifter enligt säljare)
Antal rum
7 rum och kök, varav 3 sovrum
Tomtarea
797 m²
Pris
8 975 000 kr
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Vi kliver in genom grinden från lugna Torsgatan och tar oss över den stenlagda gången mot entrén. Vi väljer för dagen verandaentrén. Genom dubbeldörrar kommer vi in i detta soldränkta utrymme som välkomnar gäster på ett fantastiskt vis. Innanför verandan finns plats för avhängning av ytterkläderna.

Som vi redan avslöjat erbjuder entréplanet stora sociala ytor och det första vi kliver in i är det något mer avskilda allrummet. Detta är det perfekta rummet för avslappnat familjehäng. Njut av avkopplande kvalitets- eller egentid ackompanjerad av en sprakande brasa i den vackra öppna spisen.

Genom skjutdörrar med sekelskifteskarakär tar vi oss in till vardagsrummet. Detta är den perfekta platsen för att underhålla gäster och att fira högtider med släkt och vänner. Här, som i alla sällskapsutrymmen på entréplanet, ligger fantastisk fiskbensparkett och ljuset flödar in från två väderstreck. Den intilliggande matsalen flyter tröskelfritt ihop med vardagsrummet. Önskas utrymmena separeras har vi här samma vackra skjutdörrar som mellan allrum och vardagsrum. Precis utanför matsalen, i serveringsgången, finns ett fantastisk platsbyggt serveringsskåp som rymmer hela finservisen.

Från serveringsgången når vi gästtoaletten och vidare det rymliga köket. Här övergår parketten till uppvärmda klinker i jordnära toner. Köksinredningen är utförd i massiv ek och designad av franska Mobalpa. Rostfri kyl/frys, diskmaskin, ugn och micro från Miele. Utanför kökets matplats, via fönsterpardörrar, når vi den insynsskyddade terrassen i sydvästläge.

Praktiskt placerad intill köket har vi en klinkerbelagd groventré- den självklara vardagsentrén.

Vi tar oss tillbaka till allrummet där den ståtliga trappan välkomnar oss till övervåningen. Här kommer vi upp till ett stort allrum med utgång till balkong mot öster. En perfekt plats att avnjuta morgonkaffet och välkomna dagen!
Det övre planet inrymmer tre bra sovrum, samtliga med platsbyggd klädförvaring. Mysiga snedtak och även blyinfattade detaljfönster i två av rummen. Badrummet är helkaklat med golvvärme och förgylls av ett bubbelbadkar med kranar i guld. Här finns även ett tilltaget handfat med kommod och eluppvärmd handdukstork.

Låt oss till sist besöka källarplanet som nås från groventrén på entréplanet. Det första utrymmet vi når är klinkerbelagt och används idag som ett gym. Näst på tur står tvättstugan med mangelplats, flera tvätthoar och tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare (-21). Från tvättstugan når vi källarplanets duschrum med WC, dusch, handfat med kommod och eluppvärmd handdukstork. Källarplanet bjuder även på matkällare, teknikrum för bergvärmepump och varmvattenberedare samt snickarverkstad med arbetsbänk, förvaringsskåp och verktygstavlor. Snickarverkstaden är dessutom förstärkt då den ursprungligen byggdes som ett skyddsrum. Källarens sista rum används av nuvarande ägare som ett extra sovrum.

Huset har även en stor förvaringsvind.

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
1935
Fasad
Träpanel
Stomme
Trä, betong (gjutet valv)
Fönster
2-glas kopplade bågar
Tak
Tegelpannor
Grund
Källare samt krypgrund
Uppvärmning
Vattenburet system- bergvärme. Kompletterande eldstad.
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag. Fuktstyrd ventilationsfläkt i badrum på övre plan.
Renovering
Nuvarande ägare sedan 1993.

Ny panel samt tilläggsisolering utfördes i början av 90-talet.
Grundmuren är dränerad (Isodrän) och fuktskyddad för ca 15 år sedan.
Bergvärme installerades 2008.
Dagvattenbrunnen i nedfarten till garaget är omkopplad till dagvattenledningen 2022. Dokumenterat och godkänt av Kalmar Vatten.

Löpande underhåll av bostaden har utförts både in- och utvändigt.
Övriga byggnader/utrymmen
Friggebod/förråd. Växthus.
Övrigt
300 liters varmvattenberedare.

Larm finns och kan övertas av blivande köpare (nyinstallerat i oktober 2023).

Tomten
Rymlig hörntomt på fritt och luftigt läge med härliga planteringar och uppvuxna fruktträd (tre olika äppelträd, spaljé med päron samt ett plommonträd). Stor gräsmatta. Gångar belagda med Ölandssten.
Uteplats
Markstensbelagd, insynsskyddad terrass i sydväst med utgång från köket. Stenlagd uteplats utanför friggebod. Balkong.
Bilplats
Garage i källarplan (infart från Baldersvägen). Plats för uppställning av flera bilar på stenbelagd uppfart (hyvlad, extra tjock Ölandssten).
TV/internet
Bredband: Fiber.
Försäkring
Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Energideklaration

Status
Utförd (2023-11-02)
Primärtenergital
73 kWh/m2/år
Energiklass
C

Driftkostnader

Hushållsel
23 046 kr /år
Vatten/avlopp
7 473 kr /år
Renhållning
2 811 kr /år
Försäkring
5 700 kr /år
Summa
39 030 kr /år
(fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)
I kostnaden för el ingår även uppvärmningskostnaden.

Ekonomi

Taxeringsvärde:
5 014 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår:
1935
Byggnadsvärde:
2 617 000 kr
Markvärde:
2 397 000 kr
Skatt/avgift:
9 525 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 2 st pantbrev om sammanlagt 1 605 000 kr.

Servitut/ Planbestämmelser

Planbestämmelser: Stadsplan (1947-01-31) Tomtindelning (1934-06-25)

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]