Skåttarörsvägen 20 Forma familjens drömhem i gemytligt och barnvänligt område på attraktiv hörntomt nära allt man kan önska i populära Smedby
Scrolla ner

Skåttarörsvägen 20

1 950 000 kr

Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum
Boarea/biarea:
117/25 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Smedby
Bostadstyp:
Friliggande villa
Byggår:
1981
Fast.beteckning:
Tegen 10

3 dagar kvar till visning.

25 April
Anmäl dig till visningen via hemsidan eller kontorstid på 0480-420200.
28 April
Anmäl dig till visningen via hemsidan eller kontorstid på 0480-420200.
Skapa familjens drömhem Letar ni efter ett hem nära förskola, skola, aktiviteter samt service och kommunikationer? Ett boende ni kan forma precis så som ni önskar? Gärna beläget på hörntomt?

Med fri utsikt över Tingbyskans IP ligger denna pastellgula 1,5 plans villa om 117 kvm tryggt placerad i hörnet av Skåttarörsvägen. Att huset skulle må bra av en modernisering och uppfräschning är ingenting vi skymlar om. Kanske låter ni åttiotals estetiken åter få ta plats i en nutida tappning? Här finns stora möjligheter att låta familjen växa och samtidigt skapa familjens drömhem i ett barnvänligt och gemytligt område nära allt man kan önska.
En plats att trivas på Definitionen av att trivas är att ”erfara en känsla av välbefinnande” och ”befinna sig väl på ett ställe”. Och visst är det så att när man, som nuvarande ägare, bott i samma hus i nästan fyrtio år att man nog känt precis så. I takt med att området utvecklats har också livet passerat. En vardag som genom åren inneburit olika skeenden i livet men där hemmet alltid varit familjens trygga punkt att återvända hem till.

Här har nuvarande ägare levt ett trivsamt och behagligt liv. Nu är det dags för en ny ägare att ta vid och förhoppningsvis trivas för många år framöver. Blir det ni?

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information och visning!

Fakta och dokument

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Tegen 10
Adress
Skåttarörsvägen 20
Postadress
39471 Kalmar
Område
Smedby
Kommun
Kalmar
Bo & biarea
117 + 25 m² (Areauppgifter enligt taxeringsinformationen)
Antal rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Tomtarea
667 m²
Pris
1 950 000 kr eller högstbjudande
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Interiört

Vi välkomnas in i en hall som knyter samman husets olika rum och våningsplan. Åttiotals interiören är intakt och välbevarad. Furu, valv och färgstarka kulörer är vad vi möts av. För ett ögonblick tror vi nästan att vi hamnat i ett inspirerande rum för 2024 års inredningstrender där vi blickar tillbaka och låter oss inspireras av estetiken från 60–90-talen.

Hallen för oss in till hemmets hjärta. Här väntar i dagsläget ett ljust, fullutrustat och rymligt kök med plats för matrumsbord och gott om avlastningsytor samt förvaring. Från denna del tar vi oss även ut till det inglasade uterummet som skänker mycket glädje från tidig vår till höst.

Intill köket finner vi hemmets tvättstuga och här väntar såväl plats för dubbla maskiner som ett torkskåp. Önskar du hänga ut tvätten på sommaren så gör du det med fördel på altanen direkt utanför.

Tillbaka till husets hall och härifrån når vi två sovrum. Ett större med garderobsförvaring längs med ena väggen och trevligt ljusinsläpp. Det andra precis intill, något mindre men perfekt som barnrum.

På entréplan finner vi även hemmets badrum med mörkblå våtrumsmatta, dusch, wc och kommod.

Via den ribbade furutrappan tar vi oss upp till övre plan och här väntar ett stort all- och vardagsrum med heltäckningsmatta.
För rymligare planlösning så kan detta med fördel göras om till ett ytterligare sovrum och en vardagsrumsdel. Alternativt att man gör om övervåningen till två sovrum och i stället öppnar upp mellan kök och sovrum på entréplan och tillskapar en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Möjligheterna är oändliga och här sätter bara fantasin gränser.

Trädgården som löper runt huset omgärdas av en vacker stenmur. Här finns fruktträd, bärbuskar och en stor gräsmatta. Här vetter grannar endast åt ena hållet och mot det andra har vi fri utsikt över fotbollsplanerna på Tingbyskans.

I anslutning till bostadshuset finns även en gäststuga med sovrum samt eget badrum och bastu. Perfekt när barnen växer upp eller när vänner och familj är på besök. På tomten finns även ett garage med plats för en bil samt en biluppställningsplats utanför. Mellan bostadshus och garage löper även en trädgårdsgång under tak som tar oss mellan husets fram- och baksida. Perfekt för förvaring av exempelvis trädgårdsredskap och cyklar.

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
1981
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
Isolerglasfönster
Tak
Betongpannor
Grund
Krypgrund
Uppvärmning
Direktverkande el/Radiatorer/luftvärmepump
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft
Renovering
1986
Ny wc installerades i gäststugan

1990
Uterum tillbyggdes

2009
Luft-/luftvärmepump installerades

2010
Krypgrundsavfuktare installerades i krypgrunden
Övriga byggnader/utrymmen
Gäststuga om 15 kvm
Övrigt
Nuvarande ägare har bott där sedan 1986
Bilplats
Garage med plats för en bil
TV/internet
Bredband: Fiber finns indraget.
Besiktning
Bostaden är besiktigad.
Försäkring
Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

Energideklaration

Status
Utförd (2024-02-05)
Primärtenergital
170 kWh/m2/år
Energiklass
E

Driftkostnader

Uppvärmning
36 000 kr /år
Vatten/avlopp
8 192 kr /år
Renhållning
3 416 kr /år
Försäkring
3 981 kr /år
Summa
51 589 kr /år
(fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)
I kostnaden för uppvärmning ingår även kostnaden för el. Beräknad årsförbrukning 14189 kWh.

Ekonomi

Taxeringsvärde:
1 470 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Värdeår:
1981
Byggnadsvärde:
1 135 000 kr
Markvärde:
335 000 kr
Skatt/avgift:
9 525 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 7 st pantbrev om sammanlagt 777 200 kr.

Servitut/ Planbestämmelser

Planbestämmelser: Stadsplan (1978-12-27)

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]